"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Αποχώρηση μετά από 25 χρόνια προσφοράς στον Α.Ο. Πολυγύρου

Με ανάμικτα συναισθήματα, με όμορφες και άσχημες στιγμές δύο και πλέον δεκαετιών, ο γκαρντ της ομάδας μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου, Γρηγόρης Στιβαχτάρης αποχωρεί από την ενεργό δράση.
Όπως συνηθίζεται να λέγεται στην αθλητική αργκό «κρέμασε τα παπούτσια» μετά από μια σειρά επιτυχιών και διαρκούς παρουσίας στα αγωνιστικά δρώμενα.
Ο ίδιος μιλά στο...

 halkidikifocus.gr για όλα όσα έζησε στη διάρκεια της 25ετούς καριέρας του στον Αθλητικό Όμιλο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής.
«Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ήταν μια απόφαση που πήρα από πέρσι, ωστόσο υλοποιήθηκε ουσιαστικά φέτος, καθώς έπρεπε να παραμείνω μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, για πρώτη φορά στην ιστορία της, και συγχρόνως την άνοδό της στη Β΄ Εθνική κατηγορία»,αναφέρει ο Γρηγόρης Στιβαχτάρης.
«Έπρεπε να παραμείνω για μια ακόμη χρονιά για να βοηθήσω στις προπονήσεις, καθώς οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες ήταν αυξημένες ύστερα από τις συγκεκριμένες εξελίξεις», προσθέτει.

MAR 8177

Το ξεκίνημα
Ήταν Σεπτέμβριος του 1991 όταν ο Γρηγόρης Στιβαχτάρης, όπως και μερικοί συμπαίκτες του, μεταπήδησε έξαφνα από το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ. «Ο Ιωάννης Μόμτσιας, ο οποίος ήταν τότε προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο Πολυγύρου, μάς ανακοίνωσε ότι θα ενταχθούμε στην ομάδα της καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Πολυγύρου», θυμάται.
Έτσι, μέσα σε ένα καλοκαίρι έγινε το πέρασμα από το ένα άθλημα στο άλλο, ξεκινώντας με αυτόν τον τρόπο η λαμπρή σταδιοδρομία.
Η αρχή έγινε από το παιδικό τμήμα για δύο χρόνια και ακολούθησαν άλλα δύο χρόνια στο εφηβικό τμήμα μπάσκετ του Ομίλου. Ταυτόχρονα, ο Γρηγόρης συμμετείχε και στην ανδρική ομάδα προκειμένου να «μυηθεί» ακόμη περισσότερο στα μυστικά και στις τεχνικές του αθλήματος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΟΠ 2003-2004 ΦΑΝΕΛΑ ΠΑΡΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΟΠΑΠ

Οι δυσκολίες και το πρώτο double
Τα πρώτα χρόνια και συγκεκριμένα τη δεκαετία 1990-2000 υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες στην ομάδα, η οποία ενώ κατέβαλλε προσπάθειες δεν σημείωνε επιτυχίες.
Ωστόσο, τα αμέσως επόμενα χρόνια η κατάσταση άλλαξε, με σημαντικό σταθμό την κατάκτηση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2000-2001 από την τότε πανίσχυρη ομάδα των Νέων Φλογητών, με το μειονέκτημα της έδρας.
«Η συγκεκριμένη ομάδα ήταν το φαβορί εκείνης της εποχής, καθώς είχε ανέβει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς μέσα στα Νέα Μουδανιά, καθώς θεωρούμασταν ομάδα τρίτης και τέταρτης θέσης, και να αναδειχτούμε πρωταθλητές, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία»,περιγράφει ο Γρηγόρης Στιβαχτάρης.
Ταυτόχρονα, ήρθε η κατάκτηση του κυπέλλου Χαλκιδικής, καταγράφοντας το πρώτο νικηφόρο double στην ιστορία του καλαθοσφαιρικού συλλόγου, αφού έως τότε δεν είχε καταγράψει καμία ανάλογη επιτυχία.

ΦΩΤΟ ΑΟΠ ΑΡΧΕΙΟ 2003-2004 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τα «πέτρινα χρόνια» του Α.Ο. Πολυγύρου
Η αγωνιστική περίοδος 2003-2004 σηματοδότησε την πτώση της ομάδαςμπάσκετ του Πολυγύρου από τη Γ΄ Εθνική στο τοπικό πρωτάθλημα. «Ήταν ίσως οι πιο δύσκολες μέρες ακόμη και για την ύπαρξη του Ομίλου. Τότε είχα αναλάβει πρόεδρος, προπονητής ενώ παράλληλα ήμουν και αθλητής», λέει συγκινημένος.
Ωστόσο, δεν παραλείπει να τονίσει πως σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές υπήρξαν άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στο σύλλογο, κρατώντας τον ζωντανό και όρθιο. «Οι αδερφοί Αθανασόπουλοι, ο Στέργιος Μόμτσιας και ορισμένοι άλλοι αθλητές ‘έβαλαν πλάτη’, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό και η ομάδα ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος το 2005», επισημαίνει ο πρώην γκαρντ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΟΠ 2003-2004 ΟΜΑΔΑ ΚΩΤΟΥΛΗΣ ΚΟΟΥΤΣ

Από το 2005 και έπειτα, εκτός από το αγωνιστικό μέρος, ο Όμιλος αναπτύσσει έντονη εθελοντική δράση υπηρετώντας -στην ουσία της- την έννοια του αθλητισμού.
Πλούσιος απολογισμός
Μετά από 25 χρόνια καριέρας, το «κοντέρ» έγραψε για τον Γρηγόρη Στιβαχτάρη –τον αθλητή που φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό «8»- 499 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις που αφορούσαν τοπικές και εθνικές κατηγορίες. «Για μία μόλις συμμετοχή θα άγγιζα τον αριθμό των 500. Φέτος, ήθελα να λάβω μέρος σε έναν αγώνα που όμως δεν κατέστη εφικτό λόγω τραυματισμού στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ίσως αυτό συμβεί φέτος», εξηγεί στο halkidikifocus.gr.
«Έζησα πάρα πολύ ωραίες στιγμές και το σημαντικότερο μέσα από την ενασχόλησή μου με το μπάσκετ γνώρισα ανθρώπους και απέκτησα φίλους»,αναφέρει. «Παρά το γεγονός ότι ήμουν σκληρός και δύσκολος αντίπαλος δημιούργησαν φιλίες με συμπαίκτες μου, οι οποίες παραμένουν δυνατές στο πέρασμα του χρόνου», προσθέτει.

MAR 8212
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΓΙΩΝΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΧΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ

Ο ίδιος ευχαριστεί τους συμπαίκτες του, τους προπονητές, τις διοικήσεις του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου και όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει για τη συνεχή στήριξη, τη σύζυγό του -η οποία σημειωτέον προέρχεται από τον Α.Ο.Π.- και την υπόλοιπη οικογένειά του.
«Θα είμαι κοντά στην ομάδα»
Η αγάπη του για το μπάσκετ σε συνδυασμό με την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στο χώρο του αθλητισμού είναι δύσκολο να κρατήσουν τον Γρηγόρη Στιβαχτάρη μακριά από το γήπεδο. «Θα είμαι κοντά στην ομάδα. Το πιο πιθανό είναι να δίνω το παρόν στις προπονήσεις παρόλο που δεν θα συμμετέχω στις αγωνιστικές», αποκαλύπτει. «Είναι δύσκολο να αποχωριστείς τόσες στιγμές, από τη μια μέρα στην άλλη. Θα ξεκουραστώ για λίγο φέτος γιατί επί 25 συναπτά έτη ήμουν τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις καθημερινές στο γήπεδο», λέει με συγκίνηση.

ΑΠΟΝΟΜΗ 4
ΑΠΟΝΟΜΗ 6

Αναφερόμενος στο όραμά του για το μέλλον της ομάδας μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου, υπογραμμίζει πως ο συγκεκριμένος φορέας έχει δυνατότητες να εντάξει στους κόλπους των ακαδημιών του περισσότερους από 500 νέους παίκτες. Εξάλλου, οι ακαδημίες αποτελούν το «φυτώριο» για την ανάπτυξη του αθλήματος τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Τέλος, τονίζει την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγύρου, προκειμένου να υλοποιείται σωστά και απρόσκοπτα το έργο των ομάδων.

ΑΠΟΝΟΜΗ 7
ΚΩΣΤΗΣ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ -ΣΟΜΠΑ- ΣΤΕΛΙΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ

Είπαν για τον Γρηγόρη
Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκαν για τον Γρηγόρη Στιβαχτάρη άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Πρόεδροι Ενώσεων, Σωματείων, τεχνικοί ομάδων και παράγοντες μίλησαν στοhalkidikifocus.gr.
Αθανάσιος Μάντζιος – πρόεδρος Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
«Ο Γρηγόρης Στιβαχτάρης είναι ‘σαρξ εκ της σαρκός’ ‘παιδί’ του μπάσκετ της Χαλκιδικής και του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου. Είναι πολύ σημαντικό ότι παραμένει ως παράγοντας στην Ένωσή μας, υπηρετώντας το τοπικό μπάσκετ από τη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής».

ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Ξενοφών Παραθυράς – πρόεδρος ομάδας μπάσκετ Α.Ο. Πολυγύρου
«Ο Γρηγόρης Στιβαχτάρης έχει συνεισφέρει αγωνιστικά, ηθικά αλλά και προσωπικά στον Α.Ο.Π., όσο δεν έχει προσφέρει κανείς άλλος αθλητής στην ιστορία του Ομίλου. Ήταν παρών σε όλες τις χαρές και τις λύπες, στις νίκες και τις ήττες της ομάδας. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν αδιάκοπα μέλος της αθλητικής οικογένειας του Συλλόγου μας και έχει αφήσει πλούσια παρακαταθήκη. Αποτελεί παράδειγμα για όλους τους ερασιτέχνες αθλητές και ως διοίκηση του Α.Ο.Π. το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του πούμε ένα πολύ μεγάλο
«ευχαριστώ». Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε στο μέλλον να τον τιμήσουμε όπως του αρμόζει μέσα στο γήπεδο της ομάδας».

ΦΩΝΤΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ


Αστέριος Ζωγράφος – Δήμαρχος Πολυγύρου
«Εξαιρετικός αθλητής, πρόσφερε τα πάντα για τον αθλητισμό του τόπου μας, τον τιμούμε και το ευχαριστούμε. Ευελπιστούμε τώρα που αποχωρεί από την ενεργό αγωνιστική δράση να συνεχίσει τη δραστηριότητά του στα αθλητικά δρώμενα του Πολυγύρου, καθώς είναι αναντικατάστατος».
Μάνος Κατσαβαβάκης – Γενικός Αρχηγός Ομάδας Στρατωνίου
«Ο Γρηγόρης είναι η ψυχή του Α.Ο. Πολυγύρου και έχει στηρίξει με κάθε τρόπο την ομάδα. Ένα σημαντικό μερίδιο από την επιτυχία της ανόδου της ομάδας μπάσκετ στη Β΄ Εθνική ανήκει δικαιωματικά στον ίδιο».

ΑΠΟΝΟΜΗ 11 ΘΡΑΚΣ
ΑΠΟΝΟΜΗ 10 ΚΟΚΕΣ

Στέλιος Παπασαραφιανός – αρχηγός Α.Ο.Π.
«Ήμασταν για πολλά χρόνια συμπαίκτες. Πάντα ο Γρηγόρης έδωσε πάρα πολλά στην ομάδα, ήταν η ‘καρδιά’ της. Υπήρξε αρχηγός, πρόσφερε αρκετά τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Ήταν εξαιρετικός παίκτης και συμπαίκτης, όπως και ο χαρακτήρας του. Ήταν συνεχώς δίπλα σε όλους μας σε οτιδήποτε χρειαζόμασταν. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και του εύχομαι καλή συνέχεια με υγεία και κάθε ευτυχία για ό,τι κάνει στο μέλλον».

ΣΤΕΛΙΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΗΤΣΟΣ  ΣΑΒΒΑΣ  ΜΑΚΗΣ

Βασίλης Πλατής – προπονητής ομάδας μπάσκετ Πευκοχωρίου
«Ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει στον Γρηγόρη είναι ‘στρατιώτης’ του Α.Ο.Π. Βοήθησε το Σύλλογο και την ομάδα από κάθε μετερίζι και ήταν πάντοτε παρών. Εξαιρετικός χαρακτήρας. Ως προπονητής του έχω να τονίσω πως συνεργαστήκαμε άψογα και πάντα έκανε ‘θυσίες’ προκειμένου η ομάδα να έχει επιτυχίες χωρίς ο ίδιος να επιδιώκει προσωπική προβολή και ανάδειξη. Αυτό είναι κάτι για το οποίο εκφράζω την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του».

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

Δημήτρης Πιπιλιάρης – αρχηγός Α.Ο.Π.
«Ο Γρηγόρης έχει γράψει ιστορία στο μπάσκετ στον Πολύγυρο. Ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα στην πόλη και αφορά το άθλημα ανήκει στον ίδιο. Η φανέλα του Γρηγόρη πρέπει να ‘κρεμαστεί’ γιατί αποτελεί παράδειγμα αθλητή. Τόσα χρόνια δεν έφυγε ποτέ από την ομάδα, πάντα ήταν παρών».

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΟΠ
ΣΤΑΥΡΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΑΡΗΣ

ΟΜΑΔΑ 2015 2016 Β ΕΘΝΙΚΗ