«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Το Υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε την νέα παράταση των...
καταληκτικών προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων για τις δράσεις «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι νέες καταληκτικές προθεσμίες είναι: (α) Για τη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 6 Ιουνίου 2016, (β) Για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 9 Ιουνίου 2016. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης ώθησης που προκάλεσε στο επενδυτικό ενδιαφέρον η πρόσφατη απόφαση για την ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που επιτρέπει την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς την υποχρέωση καταβολής εγγυητικής επιστολής. Επιπλέον, η αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού των δυο δράσεων, η οποία ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, πριν μερικές ημέρες, αποτέλεσε ένα ακόμα κίνητρο για τους ενδιαφερομένους. Το υπουργείο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανταποκρινόμενο σε πολύ μεγάλο αριθμό αιτημάτων από παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και από μεμονωμένους επενδυτές, παρέχει με αυτή την ενέργεια στους ενδιαφερόμενους τον απαραίτητο χρόνο για την άρτια προετοιμασία των επενδυτικών τους σχεδίων και την πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που καθίστανται πλέον διαθέσιμα.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. ΑΕ) στο πλαίσιο της προκήρυξης του Νέου Προγράμματος CLLD / LEADER για την Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, θα διοργανώσουν ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, προκειμένου να ενημερώσουν τους υποψήφιους επενδυτές για το εν λόγω πρόγραμμα που αφορά την τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων.

  • ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Κατατέθηκε στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος. Ο νέος νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συντελεστή 12 ετών για επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ, επιχορηγήσεις έως 70% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή της επένδυσης, επιδότηση του κόστους απασχόλησης αλλά και χρηματοδότηση μέσω Ταμείου Συμμετοχών για αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Στον νόμο, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες, υπάρχει και πρόνοια για το ξεκαθάρισμα των επενδυτικών σχεδίων από τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011.

  • ΓΕΜΗ: ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ "ΛΟΥΚΕΤΩΝ", +46% ΣΤΟ 5ΜΗΝΟ
Έκρηξη λουκέτων στην αγορά δείχνουν τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, καθώς 15.435 επιχειρήσεις, όλων των νομικών μορφών από την αρχή του χρόνου μέχρι τέλη Μαΐου κατέβασαν ρολά. Αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 45,87% σε σχέση με το τι συνέβη το αντίστοιχο διάστημα του 2015, όπου αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο 10.581 εταιρείες. Επιπλέον, για πρώτη φορά από το 2012 οπότε υπάρχουν ετήσια στατιστικά στοιχεία στο ΓΕΜΗ, το ισοζύγιο μεταξύ συστάσεων επιχειρήσεων – διαγραφών είναι αρνητικό. Δηλαδή οι διαγραφές επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα ξεπέρασαν το πρώτο πεντάμηνο του 2016 κατά 2.949 τις συστάσεις εταιρειών. Σε 30.000 υπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από την 1η Ιανουαρίου.

  • ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ – ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
Με στόχο να μη διογκωθούν οι οφειλές προς το κράτος, αλλά και οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ να γίνουν γρηγορότερα, το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου με τον φόρο για τα ακίνητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, αν και θα δουν στα εκκαθαριστικά τους επιστροφή φόρου, τελικά δεν θα τη λάβουν ποτέ. Ο λόγος είναι πως η εφορία θα συμψηφίσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με τις επιστροφές φόρου. Ετσι τον Αύγουστο, που θα γίνει η εκκαθάριση φόρου, οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ θα «κατάσχουν» τις φετινές επιστροφές φόρου εισοδήματος, θα πάρουν προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν τον φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.
  • ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ, ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Αύξηση 21% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Απρίλιο, καθώς υπήρξε αύξηση της αξίας των εισαγωγών και μείωση της αξίας των ελληνικών εξαγωγών. Στο τέλος του α΄τετραμήνου, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 1,4%. Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, προκύπτουν τα εξής: (α) Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 4.162,4 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο 2016 έναντι 3.887,3 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 7,1% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 738,7 εκατ. ευρώ, ή 26,5%), (β) Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών ανήλθε στο ποσό των 2.104,8 εκατ. ευρώ έναντι 2.187,2 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο 2015, παρουσιάζοντας μείωση 3,8% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 34,3 εκατ. ευρώ, ή 2,2%). Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 2.057,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.700,1 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 21% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 704,4 εκατ. ευρώ, ή 57,7%). Το α' τετράμηνο, η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 14.348,3 εκατ. ευρώ έναντι 14.898,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 3,7% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 1.048,9 εκατ. ευρώ, ή 9,6%).Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών ανήλθε στο ποσό των 7.831,1 εκατ. ευρώ έναντι 8.469,5 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 7,5% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 32,29 εκατ. ευρώ, ή 0,5%).Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 6.517,2 εκατ. ευρώ έναντι 6.428,9 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 1,4% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 1.016,7 εκατ. ευρώ, ή 20,8%).
  • ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
Μόλις 59.058 οφειλέτες από τους συνολικά 136.920 που εντάχθηκαν στην ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων παραμένουν σε αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ για τον Απρίλιο. Άλλοι 54.700 βρέθηκαν εκτός ρύθμισης και πλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των αναγκαστικών μέτρων, με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, καθώς δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην καταβολή των δόσεων. Έτσι, από τα 3,9 δισ. ευρώ που εντάχθηκαν στη ρύθμιση, 3,1 δισ. ευρώ βγήκαν εκτός. Συνολικά, η ρύθμιση έχει αποφέρει έσοδα 389,6 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, από συνολικές οφειλές ύψους 2,18 δισ. ευρώ που είχαν ενταχθεί, εκτός βγήκαν οφειλές 1,4 δισ. ευρώ. Ειδικά τον Απρίλιο, το σύνολο των ενταγμένων οφειλετών ανήλθε σε 79.909, καθώς εκτός βρέθηκαν 3.508 οφειλέτες, ενώ εντάχθηκαν 5.062 νέοι.
  • ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σήμερα, μετά από καθυστέρηση πολλών εβδομάδων, αναμένεται να τεθεί στη διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων λήγει στο τέλος του μήνα, γεγονός που αφήνει πολύ στενά χρονικά περιθώρια στις επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στη βασική φορολογική τους υποχρέωση. Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αντλήσει έσοδα ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το φόρο των νομικών προσώπων, λόγω της αύξησης του βασικού φορολογικού συντελεστή από το 26 στο 29%.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
Κατά την συνεδρίαση της 2ης Ιουνίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ, ασχολήθηκε με το χρόνιο πρόβλημα των ασφαλισμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και βρίσκονται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης. Το ισχύον καθεστώς γι’ αυτούς περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Για όσους έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης και οφείλουν, παρέχεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης από τον Οργανισμό από τον επόμενο μήνα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, μόνον αν το οφειλόμενο ποσό από οποιαδήποτε αιτία δεν ξεπερνά το ύ ψος των τριάντα (30) μηνιαίων συντάξεων κατωτάτων ορίων, το οποίο προσαυξανόμενο με τα πρόσθετα τέλη και με ανώτατο όριο των το ποσό των 20.000 ευρώ συμψηφίζεται ή παρακρατείται από το ποσό της σύνταξης σε ίσες μηνιαίες δόσεις που δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 40. Ποσό που υπερβαίνει τα παραπάνω όρια πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ εντός 2 μηνών από την έγγραφη γνωστοποίηση της οφειλής. Εάν παρέλθει το δίμηνο, θεωρείται ληξιπρόθεσμο το σύνολο της οφειλής και στην περίπτωση αυτή έναρξη της σύνταξης ορίζεται η πρώτη του επόμενου μήνα της ολοσχερούς εξόφλησης της αναπροσαρμοζόμενης κατά τα ισχύοντα οφειλής, με αποτέλεσμα την απώλεια των αναδρομικών συντάξεων. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα.

  • 50.000 ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΓΓΔΕ
Πενήντα χιλιάδες ειδοποιητήρια προς οφειλέτες που χρωστούν στην Εφορία ποσά από 30 έως 500 ευρώ απέστειλε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για όφειλες που έχουν κηρυχθεί ληξιπρόθεσμες έως τα τέλη Φεβρουάριου και δεν περιλαμβάνονται σε ρύθμιση. Για τις συγκεκριμένες οφειλές δεν θα γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, αλλά τακτοποίηση μέσω ρύθμισης.

  • ΕΛΣΤΑΤ: ΜΕΙΩΣΗ 11,7% ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016
Μείωση 11,7% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τοµέα υπηρεσιών παροχής καταλύµατος και εστίασης το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του πρώτου τριµήνου 2015, έναντι αύξησης 3,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2015 προς το 2014. Ο ίδιος δείκτης, το πρώτο τρίμηνο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του τέταρτου τριµήνου 2015, παρουσίασε µείωση 27% έναντι µείωσης 24,9% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2015, καταδεικνύοντας την έντονη εποχικότητα του κλάδου. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο συγκεκριμένος δείκτης αφορά στις οµάδες: Ξενοδοχεία και παρόµοια καταλύµατα, Καταλύµατα διακοπών και άλλα καταλύµατα σύντοµης διαµονής, Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήµατα αναψυχής και ρυµουλκούµενα οχήµατα, άλλα καταλύµατα, δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών µονάδων εστίασης, υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης και δραστηριότητες παροχής ποτών.

  • ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 33% ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Αύξηση 33% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Μάιο εφέτος, καθώς- λόγω επικείμενης λήξης της απόσυρσης - κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 17.290 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 13.000 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο µήνα του 2015 (αύξηση 27,9% είχε παρουσιαστεί τoν Μάιο 2015 σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2014). Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2016 ανέρχονται σε 14.108 έναντι 9.523 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο µήνα του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 48,1%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το πρώτο πεντάμηνο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 60.096 αυτοκίνητα (καινούργια ή µεταχειρισµένα εξωτερικού) έναντι 53.671 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 12% (αύξηση 28,4% είχε παρουσιαστεί το πρώτο πεντάµηνο του 2015 σε σχέση µε το αντίστοιχο του 2014). Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2016 ανέρχονται σε 40.966 έναντι 37.030 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 10,6%.
  • ΠΙΟ ΦΘΗΝΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
Με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων υπέρ του Ταμείου Νομικών μειώνεται το κόστος σε γονικές παροχές, δωρεές, μισθωτήρια, συστάσεις εταιρειών. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μειώνεται το κόστος γενικά των συμβολαιογραφικών πράξεων. Ψηφίστηκε στις 2.6.2016 και αναμένεται η δημοσίευσή του στο ΦΕΚ, το νομοσχέδιο «Κύρωση της Προγραμματικής Συμφωνίας κ.λπ.» με το οποίο καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι του Ταμείου Νομικών (άρθρο δεύτερο, παρ.6) , όπως αυτοί εξειδικεύονται στο άρθρ. 150 παρ. 1 του Ν. 3655/2008, οι οποίοι επιβάρυναν μεγάλο αριθμό συμβολαιογραφικών πράξεων. Αποτέλεσμα της κατάργησης των πόρων αυτών είναι η σημαντική μείωση του κόστους της συμβολαιογραφικής υπηρεσίας, η οποία καθίσταται πλέον οικονομικότερη.
  • «ΨΑΛΙΔΙ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
«Ψαλίδι» μπαίνει αναδρομικά από τον Ιούνιο στις επικουρικές συντάξεις - που θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης, 0,45% για κάθε χρόνο ασφάλισης - και από τον ερχόμενο Αύγουστο σε όσες ξεπερνούν μαζί με την κύρια σύνταξη τα 1.300€ μεικτά.  Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικων Γ.  Χουλιαράκη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β’ 1605/07.06.2016), τόσο οι κύριες συντάξεις (πλην του ΟΓΑ) όσο και οι επικουρικές θα επανυπολογιστούν. Και για μεν τις πρώτες προβλέπεται να διατηρηθούν οι διαφορές που προκύπτουν, μετά τον επανυπολογισμό με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και την εθνική σύνταξη, ως "προσωπικές διαφορές", για δε τις δεύτερες οι μειώσεις θα ξεκινήσουν άμεσα. Με άλλη κοινή απόφασή τους τίθεται σε εφαρμογή νέος τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ (για το χρονο ασφάλισης από την 1/1/2014) και των επικουρικών (από την 1/1/2015) χωρίς προκαθορισμένα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά με βάση τις εισφορές οι οποίες θα καταβάλλονται, την οικονομική κατάσταση των Ταμείων ακόμη και ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής και τον προβλεπόμενο χρόνο  καταβολής της σύνταξης!
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .


Δεν υπάρχουν σχόλια: