«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το πρώτο τραγούδι για το προκαταρκτικό τμήμα της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου. Βράβευση μαθητών Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν τα 26 κορίτσια του προκαταρκτικού τμήματος της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου ερμηνεύοντας τα πρώτα τους τραγούδια την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
Σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια και φρεσκάδα, εμπλουτισμένο με κίνηση, τα κορίτσια παρουσίασαν γνωστά παιδικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και με τη συμμετοχή οργανικού συνόλου του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που τελούσε υπό την αιγίδα του ΝΠ του Δήμου «Αριστοτέλης», ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, βράβευσε τους...
22 μαθητές της Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων μαζί με τη δασκάλα τους, Μελαχροινή Παπαρδέλη, για τη διάκρισή τους με το ευρωπαϊκό Βραβείο «Marie Sclodowska Curie 2016» στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning με τίτλο «Young Scientists».
Τα παιδιά εκτέλεσαν πειράματα φυσικής σχετικά με το νερό, τον αέρα τη βροχή κτλ χρησιμοποιώντας καθημερινά υλικά και τα παρουσίασαν διαδικτυακά στους φίλους τους από τις άλλες χώρες, που επίσης συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Παράλληλα έκαναν εργασίες γραπτές με παρατηρήσεις σχετικές με τη θερμοκρασία, το νερό, το χιόνι, τη βροχή, στοιχεία τα οποία ανάρτησαν στην πλατφόρμα του eTwinning. Το έργο τους αυτό διακρίθηκε ανάμεσα σε 202 eTwinning και κατετάγη πρώτο στην κατηγορία του κερδίζοντας το μεγάλο Ευρωπαϊκό βραβείο Μαρία Κιουρί.