«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Τουριστική ιστοσελίδα και δράσεις τουρισμού στο δήμο Κασσάνδρας

Στη διάθεση των χρηστών του διαδικτύου βρίσκεται πλέον η τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Κασσάνδρας, ένα εργαλείο που έλειπε και προστίθεται πλέον στη φαρέτρα της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένη παρουσία της Κασσάνδρας τόσο στις Εκθέσεις Τουρισμού όσο και στον κυβερνοχώρο.


 Η ιστοσελίδα http://visitkassandra.com/ μπορεί να...
πληροφορήσει τους επισκέπτες της για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν αναφορικά με την Κασσάνδρα για να την επιλέξουν ως τόπο προορισμού. Γίνεται γεωγραφική αλλά και θεμάτική παρουσίαση της περιοχής ενώ επίσης προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα αλλά και όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα , μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το main video της Κασσάνδρας αλλά και να «ξεφυλλίσει» τα έντυπα τουρισμού που βρίσκονται σε μορφή pdf.

H ιστοσελίδα αποτελεί μια σύγχρονη διαδικτυακή πρόταση για εξαιρετικά απαιτητικούς χρήστες που αναζητούν χάρτες , συντεταγμένες, χιλιομετρικές αποστάσεις αλλά και αναλυτική πληροφόρηση για τα αξιοθέατα, τα είδη τουρισμού και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής,

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Κασσάνδρας, Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Παπαδημητρίου δήλωσε σχετικά:
« Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε την τουριστική ιστοσελίδα της Κασσάνδρας η οποία κατασκευάστηκε με εξαιρετική επιμέλεια και μετά από τη συνεργασία πολλών παραγόντων με κοινό στόχο: την ολοκληρωμένη διαδικτυακή  προβολή του τουριστικού μας προορισμού. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Κασσάνδρας , αυτή η δομή απουσίαζε όπως παράλληλα απουσίαζαν τα έντυπα και κάποιο video. Ήδη σ΄αυτό τον ενάμιση χρόνο κατορθώσαμε, ξεκινώντας από το μηδέν να αποκτήσουμε έντυπα (τα οποία μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα μας σε μορφή pdf),  να αποκτήσουμε video (το οποίο επίσης παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα μας αλλά και δίδεται με usb σε tour operators και δημοσιογράφους) ενώ παράλληλα κάθε χρόνο παρουσιάζουμε αναλυτικά τηλεοπτικά δύο περιοχές του Δήμου μας και στη συνέχεια αναρτούμε το video στην Ιστοσελίδα μας. Ως τώρα παρουσιάσαμε την Άφυτο και το Παλιούρι ενώ σειρά έχει η Νέα Σκιώνη, τα γυρίσματα της εκπομπής θα αρχίσουν σύντομα, Σημειώνεται επίσης ότι, πρόσφατα αποκτήσαμε και το επίσημο δώρο – αναμνηστικό της Κασσάνδρας καθώς ως τώρα στους επισκέπτες μας χαρίζαμε καλάθια με τοπικά προϊόντα καθώς βρισκόμασταν στη δύσκολη θέση να μη διαθέτει ο Δήμος Κασσάνδρας ένα επίσημο αναμνηστικό. Σε σημεία έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος έχουμε τοποθετήσει και οθόνες αφής από όπου ο επισκέπτης μας μπορεί σε πέντε γλώσσες να λάβει τουριστικές πληροφορίες για την Κασσάνδρα και τις επιχειρήσεις της καθώς και για το Φεστιβάλ της. Επίσης, σε συνεργασία με τον Τ.Ο.Χ φιλοξενήσαμε και συνεχίσουμε να φιλοξενούμε Τούρκους, Αμερικανούς, Γερμανούς, Κύπριους και Ιταλούς Δημοσιογράφους . Επίσης, σε συνεργασία με τον Τ.Ο.Χ η Κασσάνδρα φέτος για πρώτη φορά έδωσε το «παρών» στις Εκθέσεις Τουρισμού Κωνσταντινούπολης, Μιλάνο, Βερολίνο, Στοκχόλμης, Βελιγραδίου και Μόσχας.  Όλα αυτά σαφώς δε θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν είχαμε την ουσιαστική στήριξη του Δημάρχου μας κ. Βασίλη Κυρίτση ο οποίος οραματίστηκε εξ’ αρχής τη  δημιουργία με αντίστοιχο ΦΕΚ στην ΚΕΔΗΚ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κασσάνδρας) αντίστοιχου Τμήματος Τουρισμού. Δε θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα του Τουρισμού αλλά σαφώς προσπαθούμε φιλότιμα έχοντας στόχο αφενός να εμπλουτίζουμε τα προωθητικά μας εργαλεία και αφετέρου να συνεργαζόμαστε με τον Τ.Ο.Χ με τα Σωματεία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κασσάνδρας και με Ξενοδοχεία αλλά και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης , σημαντικό ρόλο παίζουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Κασσάνδρας που σε συνεργασία μαζί μας δημιουργούμε εκδηλώσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας».