"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Επετειακές εκδηλώσεις για τη Θυσία του Καπετάν Χάψα, Κυριακή 12 Ιουνίου

Επετειακές εκδηλώσεις για τη Θυσία του Καπετάν Χάψα και των Παλικαριών του στη φονική μάχη των Βασιλικών της 10ης Ιουνίου 1821 καθώς και για το Ολοκαύτωμα της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας και στο Μνημείο του ανδριάντα του καπετάν Χάψα και της αναπαράστασης της μάχης των Βασιλικών.
Στη μάχη των Βασιλικών της 10ης Ιουνίου 1821 οι Χαλκιδικιώτες επαναστάτες μεταξύ των οποίων...

63 Συκιώτες, με αρχηγό τον καπετάν Χάψα σε μια τρομακτική σύγκρουση με πολυπληθέστερες τουρκικές δυνάμεις πολεμώντας με απαράμιλλη ανδρεία έπεσαν μέχρις ενός στο πεδίο της τιμής.
Στις 10:15 θα τελεστεί Αρχιερατικό μνημόσυνο χοροστατούντος του

Σεβ. Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας κ.κ. Αποστόλου «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του καπετάν Χάψα και των παλικαριών του» που έπεσαν ανδρείως αγωνιζόμενοι υπέρ Πατρίδος στη θέση Συκιωτούδια την 10η Ιουνίου 1821 «ως και των δούλων του θεού Μακαρίου Ιερομονάχου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής και των συν αυτώ δεινώς αναιρεθέντων υπό των Τούρκων κατά το ολοκαύτωμα της Ι. Μονής, κληρικών τε και λαϊκών».
Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί πανηγυρικός λόγος από τον Θεολόγο, Δημήτριο Ρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: