«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

«Στο φουλ οι μηχανές» στην Επιτροπή για τη νέα Κεντροαριστερά

Συγκρότησαν 5 θεματικές επιτροπές - Διοργανώνουν τα πρώτα Workshops

Ανεβάζουν στροφές στην «Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» που συγκροτήθηκε μετά από τη συμφωνία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη και ήδη σχεδιάζει τις πρώτες της πρωτοβουλίες.
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν και αποφάσισαν μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται από τις επόμενες ημέρες, ενώ συγκροτήθηκαν και πέντε θεματικές επιτροπές προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πολιτικό - προγραμματικό πλαίσιο.
Οι πέντε αυτές θεματικές ενότητες είναι:


1. Οικονομία, 2. Κράτος- Θεσμοί  Πολιτικό Σύστημα, 3. Κοινωνική Πολιτική  Υγεία, 4. Παιδεία – Πολιτισμός, 5. Περιβάλλον – Ποιότητα Ζωής.
Όπως αναφέρθηκε, τα μέλη των 5 αυτών θεματικών επιτροπών θα λειτουργούν ανεξαρτήτως των θέσεων που έχουν τα κόμματα τους.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, την Δευτέρα 9 Μαιού, αναμένεται να πραγματοποιήσουν το πρώτο WorkShop με θέμα «Συνταγματική Αναθεώρηση, εκλογικό σύστημα, πολιτικό χρήμα», ενώ συζητήθηκαν και τα πρώτα ονόματα που θα προσκληθούν για να είναι ομιλητές στην εκδήλωση.
Αναφορικά με το δεύτερο Workshop θα έχει ως θέμα την Δημόσια Διοίκηση και το κράτος. «Επιτελικό κράτος, αποκομματικοποίηση της Διοίκησης, οριοθέτηση αρμοδιοτήτων, αξιολόγηση και απολύσεις για τους ανεπαρκείς, Μητροπολιτικοί δήμοι, ο ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκησης», είναι ορισμένες από τις βασικές θέσεις που θέλουν να αναπτύξουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Το τρίτο Workshop θα έχει να κάνει με τη Δικαιοσύνη και ειδικότερα με την ανεξαρτησία και την ταχύτητα απονομής της.
Τέλος, περί της 20 Μαΐου, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, με θέμα το Πολιτικό Σύστημα και τις θεσμικές αλλαγές.
Μετά από πρόταση που υπήρξε αποφάσισαν, αρκετές από τις επόμενες συνεδριάσεις τους, να τις πραγματοποιήσουν σε περιφερειακούς νομούς της χώρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες περιοχές που θα επισκεφθούν θα είναι της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.
Τέλος, πολύ σύντομα αναμένεται να ανεβάσουν ιστοσελίδα αλλά και θα δημιουργήσουν τους δικούς τους λογαριασμούς στα social media, προκειμένου να παρουσιάζουν τις θέσεις και τις δράσεις τους, μέσω του διαδικτύου.
Ο Απόστολος Πάνας συμμετέχει στη θεματική ενότητα Κράτος – Θεσμοί-Πολιτικό Σύστημα.
Αναλυτικά, οι υπεύθυνοι και τα μέλη των 5 θεματικών ομάδων
1. Οικονομία:
Υπεύθυνος από Συντονιστική Γραμματεία: Α. Αϊβαλιώτης
Μέλη: Ν. Διακουλάκης, Γ. Μαστρογεωργίου, Γ. Πούπκος, Π. Ραβάνης,
Γ. Τσαμουργκέλης, Δ. Τσιόδρας, Ε. Φωτεινός

2. Κράτος – Θεσμοί-Πολιτικό Σύστημα:
Υπεύθυνος από Συντονιστική Γραμματεία: Δ. Τσιόδρας
Μέλη: Γ. Αλεξόπουλος, Ι. Βαρδακαστάνης, Π. Βλάχος, Ν. Κανελλόπουλος, Β. Καπετανγιάννης, Γ. Κωνσταντάτος, Α. Πάνας, Λ. Παπαγιαννάκης, Ν. Τσούκαλης, Μ. Χρηστάκης

3. Κοινωνική Πολιτική-Υγεία:
Υπεύθυνος από Συντονιστική Γραμματεία: Γ. Δατσέρης
Μέλη: Ι. Βαρδακαστάνης, Α. Δρέττα, Μ. Στρατηγάκη, Γ. Τούντας

4. Παιδεία – Πολιτισμός:
Υπεύθυνος από Συντονιστική Γραμματεία: Γ. Τούντας
Μέλη: Γ. Μαργαρίτης, Λ. Μενδώνη, Κ. Μπιτζάνης, Ν. Παπαχελά, Μ. Στρατηγάκη

5. Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής:
Υπεύθυνος από Συντονιστική Γραμματεία: Γ. Μεϊμάρογλου
Μέλη: Ν. Διακουλάκης, Λ. Μενδώνη, Λ. Παπαγιαννάκης


Επίσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα» με τα μέλη της Επιτροπής να εχούν προσκαλέσει δημοσιογράφους και αρκετά ΜΜΕ προκειμένου να τους ενημερώσουν για το τι και το πως σχεδιάζουν να υλοποιήσουν το νέο εγχείρημα που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.

Μάλιστα, υπήρξε και ολιγόλεπτη τοποθέτηση από το μέλος της επιτροπής Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη σημασία του εγχειρήματος για την χώρα και το πολιτικό σκηνικό, για τους στόχους αλλά και τις δράσεις που προγραμματίζονται από την Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οταν βρουν την κεντοαριστερα να την δεσουν καλα μην τους φυγει....