«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Διαπλάτυνση του τμήματος του Εθνικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας

Ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων με θέμα "Διαπλάτυνση του τμήματος του Εθνικού δικτύου Θέρμης / Γαλάτιστας "  από τον Βουλευτή του Νομού Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.


Επανέρχομαι στο θέμα της διαπλάτυνσης του Εθνικού δικτύου Θέρμης-Γαλάτιστας ύστερα και από την υπ΄ αρ΄ 1250/18-11-2015 ερώτηση μου στο ίδιο Υπουργείο και έλαβα απάντηση 18-12-2015 με αριθμό 80. Αντίγραφα αυτών σας επισυνάπτω.
Το έργο Θέρμη-Γαλάτιστα είναι τμήμα της...
Εθνικής οδού που συνδέει την Θεσσαλονίκη με τον Πολύγυρο και δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο ιδιαιτέρως κατά τους θερινούς μήνες καθώς εξυπηρετεί τις μετακινήσεις προς Βόρεια και κεντρική Χαλκιδική αλλά και προς Άγιον Όρος και Σιθωνία μοναδική πρόσβαση.
Η ανακατασκευή αυτού του τμήματος του δρόμου κρίθηκε αναγκαία καθώς είχε μικρό πλάτος πολλές στροφές ενώ το οδόστρωμα ήταν κατεστραμμένο σε πολλά σημεία.
Το τμήμα αερογέφυρα Θέρμης - Λακιάς είναι σχεδόν έτοιμο. Το τμήμα Λακιάς-Βασιλικών δεν μπορεί να πάρει άδεια από την τροχαία, χρειάζεται παράκαμψη , η παράκαμψη χρειάζεται απαλλοτριώσεις εδώ σταματά ο δρόμος λόγω απαλλοτριώσεων.
Το τμήμα Βασιλικών-Γαλαρινού είναι έτοιμο εδώ και ένα χρόνο αλλά δεν το παραδίδει ο εργολάβος.
Το τμήμα Γαλαρινός-Γαλάτιστα νέα χάραξη δεν έγινε , ήταν στην ευχέρεια του εργολάβου! Το κομμάτι αυτό περίπου πέντε χιλιομέτρων θα φέρει τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο τη Χαλκιδική πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη θα αποφευχθούν οι πολλές στροφές στο κομμάτι αυτό Γαλαρινός-Γαλάτιστα.
Επειδή το ως άνω έργο ξεκίνησε πριν από 40 και πλέον μήνες με προοπτική ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο 2015.
Επειδή οι πολίτες θέτουν καθημερινά σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια τους την ζωή λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός


Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο διαπλάτυνσης Θέρμης-Γαλάτιστας;


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: