«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής καλεί στη 48ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη, ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο και σε μαχητικό "παρών" στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, την Κυριακή 8 Μάη στον Πολύγυρο. Καλούμε όλες και όλους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις: την Παρασκευή 6 Μάη στο Δημαρχείο Πολυγύρου 10:30 και στα Μουδανιά 11:00 στην κεντρική πλατεία, το Σάββατο 7 Μάη στις 19:00 στην Κεντρική Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με συνοπτικές διαδικασίες, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το αντιλαϊκό πακέτο για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό.
Επιδιώκει στο Eurogroup της Δευτέρας να στείλει μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, παλιούς και νέους, που έχει επεξεργαστεί και συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς των μονοπωλίων.
Οι περιβόητες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και οι κόκκινες γραμμές αποδείχτηκαν, όπως και προηγούμενα, κενές περιεχομένου.
Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μόνο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η ζωή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε αυτό το πλαίσιο συνθλίβεται.
Οι αντιασφαλιστικές αλλαγές σαρώνουν τα πάντα και οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο.
Δεν πρόκειται μόνο για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας, αλλά και για τις παροχές Υγείας, Πρόνοιας, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, τις ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα διάφορα επιδόματα. Όλα μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα για να ανοίξει ο δρόμος της κερδοφορίας των επιχειρηματιών.
Η επίθεση θα κλιμακωθεί γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης. Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο οργανωμένος αγώνας της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών.
Μπορούμε, και είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δείξουμε τη δύναμή μας. Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή.
"Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά".

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΓΙΑ ΚΡΑΤΉΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛ.:6986304873

Δεν υπάρχουν σχόλια: