«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει την...
παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τις δράσεις «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» και «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020». Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» συνολικού προϋπολογισμό 78 εκατ. ευρώ τον α’ κύκλο, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:00, από 20/5/2016 που ήταν η μέχρι πρότινος καταληκτική ημερομηνία. Επιπλέον, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ - σε έναν μοναδικό κύκλο για τη διευκόλυνση της τουριστικής περιόδου - παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:00, από 17/05/2016 που ήταν η μέχρι πρότινος καταληκτική ημερομηνία.
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Grow Greek Tourism Online - Χαλκιδική 18/05 & 19/05
H Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενημερώνει για τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας « Grow Greek Tourism Online» για το 2016. Ανταποκρινόμενη σε αυτήν την ανάγκη, η Google επεκτείνει και φέτος την πρωτοβουλία σημαντικά με τη δημιουργία νέων σεμιναρίων που πραγματοποιούνται δωρεάν , διάρκειας 1 - 1,5 ώρας, και εκπαιδευτικών εργαλείων, με στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.
Με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, η Google δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό την http://greektourism.withgoogle.com. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ και να λάβουν με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau). Μέσω της ίδιας ιστοσελίδας, μπορούν επίσης να εγγραφούν δωρεάν για να παρακολουθήσουν τα ειδικά σεμινάρια διαδικτυακής εκπαίδευσης της πλατφόρμας.
Στην Χαλκιδική θα γίνουν δύο συνολικά σεμινάρια. Το πρώτο, στην Χερσόνησο Κασσάνδρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαίου, από 17:00 έως 19:00 στο ξενοδοχείο Kassandra Hotel. Το δεύτερο,  στην Χερσόνησος Σιθωνίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαίου, από 17:00 έως 19:00 στο ξενοδοχείο Athena Palace Village.
Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πως μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο ακόμα και με δωρεάν εργαλεία, δηλώστε συμμετοχή μιας και λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να  επισκεφτείτε τη σελίδα του Grow Greek Tourism Online . http://greektourism.withgoogle.com και στα τηλέφωνα 2103252103 (#124), (#121).

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ενημερώνει ότι το τριήμερο από τις 10 έως 12 Ιουνίου στην περιοχή «Εβραίικα Μνήματα» της Βέροιας , θα διοργανωθεί το Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ». Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή και η ανάδειξη της υψηλής αξίας προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής , μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα το συγκεκριμένο τριήμερο. Στο πλαίσιο του «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» πραγματοποιείται η «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας» η οποία περιλαμβάνει περίπτερα σε έναν χώρο 1.300 τ.μ. και θα καλυφθεί επικοινωνιακά με παρουσιάσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, ραδιόφωνο, Τύπο , περιοδικά και διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» με την υπάλληλο της ΔΑΟΚ Π.Ε. Ημαθίας κ. Τσεχελίδου Όλγα , τηλ 2331350152 και στο e mail : tsehelidou.O@imathia.pkm.gov.gr .

  • ΜΕΓΑΛΟ deal ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
To πρώτο βήμα για την ανάκαμψη υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και την επιστροφή τους στην ανάκαμψη μέσω της αναδιάρθρωσης των δανειακών τους υποχρεώσεων, έγινε με μια μεγάλη συμφωνία. Συγκεκριμένα, τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας διά της οποίας θα αναθέσουν σε πλατφόρμα υπό τη διαχείριση της Pillarstone τη διαχείριση χρηματοδοτήσεων και συμμετοχών τους σε επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Alpha Bank, Eurobank και KKR Credit. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπό την επιφύλαξη της τελικής εγκρίσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξετάζει την από κοινού επένδυση σε συνεργασία με την KKR και τις τράπεζες. Η πλατφόρμα θα παρέχει σε μεγάλους Έλληνες εταιρικούς οφειλέτες νέα μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και τεχνογνωσία για τη λειτουργία τους προκειμένου να σταθεροποιηθούν, να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών. Οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετέχουν στο θετικό αποτέλεσμα καθώς η απόδοση των επιχειρήσεων θα ανακάμπτει. Ουσιαστικά μπαίνουν οι βάσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων σε επιχειρήσεων που έχουν μεν χρέη, μπορούν ωστόσο να ανακάμψουν μέσω μιας νέας χρηματοδότησης που θα τους δώσει την ώθηση να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις και σε διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η KKR θα διαχειρίζεται προβληματικά δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ που θα μεταβιβαστούν από τις δύο ελληνικές τράπεζες. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα παροχής νέων δανείων (αναχρηματοδότησης) σε βιώσιμες επιχειρήσεων ενώ η EBRD θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες.
  • ΡΙΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ
Για μια τολμηρή πρόταση από την πλευρά του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, γράφει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στην αμερικανική εφημερίδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει την ευρωζώνη να επιτρέψει στην Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ή κεφάλαιο για δάνεια διάσωσης ως το 2040. To ΔΝΤ θέλει τα δάνεια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα να αποπληρωθούν σταδιακά κατά τις επόμενες δεκαετίες, ως και το 2080, με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει. Το επιτόκιο με το οποίο θα γίνει η αποπληρωμή των δανείων της ευρωζώνης θα παραμείνει σταθερό στο υφιστάμενο επίπεδο του 1,5% για 30 με 40 χρόνια, με όλες τις πληρωμές τόκων να αναβάλλονται μέχρι την ωρίμανση των δανείων.  H πρόταση του ΔΝΤ, η οποία παρουσιάστηκε στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα, θα κρατήσει τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας κάτω από το 15% του ΑΕΠ. Οι απαιτήσεις του Ταμείου υπερβαίνουν κατά πολύ όσα έχουν δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, με επικεφαλής την Γερμανία, διστάζουν να προχωρήσουν σε τόσες μεγάλες παραχωρήσεις για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, τα οποία αυτήν την στιγμή ανέρχονται λίγο πάνω από τα 200 δισ. δολάρια, ενώ άλλα 60 δισ. δολάρια αναμένεται να δοθούν υπό το νέο πρόγραμμα διάσωσης. Αλλά η Γερμανία θέλει την ίδια στιγμή το ΔΝΤ να συμμετάσχει οικονομικά και στο νέο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο δεν έχει ακόμα υπογράψει.
  • ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΟΣΗΣ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΠΟΙΟΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
Σχέδιο για κρατική επιδότηση μέρους της δόσης του στεγαστικού δανείου των οικονομικά ευάλωτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που πετυχαίνουν στα δικαστήρια ευνοϊκό σχέδιο διευθέτησης οφειλών και εξαίρεσης της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, θα τεθεί σύντομα σε ισχύ. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, οι γενικές γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού της διαδικτυακής πύλης, καθώς και της εφαρμογής η οποία θα λειτουργεί στα πρότυπα της αντίστοιχης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο καθεστώς ρύθμισης θα πρέπει να έχει αποδειχθεί με δικαστική απόφαση αδυναμία πληρωμής και να είναι συνεργάσιμος. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή δόσης μέχρι τα 8.000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος καθορίζεται στο 5% και για ποσά πάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο η δόση καθορίζεται στο 10%.Τα κριτήρια για ένταξη στο καθεστώς επιδότησης θα είναι: (α) Μηνιαίο διαθέσιμο εισόδημα (Άγαμος: 682 ευρώ, Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 1.160 ευρώ, Ζευγάρι με ένα παιδί: 1.440 ευρώ, Ζευγάρι με δύο παιδιά: 1.720 ευρώ), (β) Αντικειμενική αξία κατοικίας (Άγαμος: 120.000 ευρώ, Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 160.000, Ζευγάρι με ένα παιδί: 180.000 ευρώ, Ζευγάρι με δύο παιδιά: 200.000 ευρώ).
  • ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Το απόγευμα της Κυριακής θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Παράλληλα θα υπάρξουν και αλλαγές στο νόμο για το «πόθεν έσχες», οι οποίες θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τρίτη το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης. Στις Επιτροπές της Βουλής θα συζητηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή και στην Ολομέλεια το Σάββατο (από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ) και την Κυριακή (έως τις 6 το απόγευμα). Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τους έμμεσους φόρους, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, και τον «κόφτη» που σύμφωνα με την κυβέρνηση έχει οριστικοποιηθεί με τους θεσμούς, αλλά και ρύθμιση για το «πόθεν έσχες». Όσον αφορά το «πόθεν έσχες» πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα αναλαμβάνει πλέον ο πρόεδρος της εκάστοτε Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ακόμη θα αυξηθούν τα μέλη της Επιτροπής «πόθεν έσχες» με δικαστικούς, ενώ η Επιτροπή θα εξετάζει πλέον μόνο υποθέσεις των πολιτικών προσώπων και των αιρετών. Οι υπόλοιποι υπόχρεοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στην ανεξάρτητη Επιτροπή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

  • ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΟΣΗΣ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΠΟΙΟΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
Σχέδιο για κρατική επιδότηση μέρους της δόσης του στεγαστικού δανείου των οικονομικά ευάλωτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που πετυχαίνουν στα δικαστήρια ευνοϊκό σχέδιο διευθέτησης οφειλών και εξαίρεσης της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, θα τεθεί σύντομα σε ισχύ. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, οι γενικές γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού της διαδικτυακής πύλης, καθώς και της εφαρμογής η οποία θα λειτουργεί στα πρότυπα της αντίστοιχης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο καθεστώς ρύθμισης θα πρέπει να έχει αποδειχθεί με δικαστική απόφαση αδυναμία πληρωμής και να είναι συνεργάσιμος. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή δόσης μέχρι τα 8.000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος καθορίζεται στο 5% και για ποσά πάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο η δόση καθορίζεται στο 10%.Τα κριτήρια για ένταξη στο καθεστώς επιδότησης θα είναι: (α) Μηνιαίο διαθέσιμο εισόδημα (Άγαμος: 682 ευρώ, Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 1.160 ευρώ, Ζευγάρι με ένα παιδί: 1.440 ευρώ, Ζευγάρι με δύο παιδιά: 1.720 ευρώ), (β) Αντικειμενική αξία κατοικίας (Άγαμος: 120.000 ευρώ, Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 160.000, Ζευγάρι με ένα παιδί: 180.000 ευρώ, Ζευγάρι με δύο παιδιά: 200.000 ευρώ).
  • ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΦΟΡΟΣ 5% ΣΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ internet
Τα πενιχρά έσοδα, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και η πολυπλοκότητα στην επιβολή μέτρου, οδηγούν στην αναστολή της επιβολής ειδικού τέλους επί των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα και στην αντικατάστασή του με νέο φόρο στη σταθερή τηλεφωνία. Ακολουθώντας τη λογική των ισοδύναμων, η κυβέρνηση τώρα προωθεί την επιβολή φορολογικού τέλους 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας, και μάλιστα με άμεση εφαρμογή, από την 1η Ιουνίου 2016. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το "χαράτσι" θα υπολογίζεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών. Σημειωτέον πως επί του τέλους θα επιβάλλεται ο ΦΠΑ (όπως δηλαδή και στην κινητή τηλεφωνία) με συντελεστή 23% αρχικά και από 1ης Ιουλίου με 24%. Υπολογίζεται πως η συνολική επιβάρυνση σε ένα μηνιαίο λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας ύψους 100 ευρώ, θα είναι της τάξεως των 5,85 ευρώ, συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ με συντελεστή στο 24%, μια αύξηση που θα αγγίξει το 6%. Η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 60 εκατ. ευρώ από το νέο χαράτσι.
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ
Το 60% των συναλλαγών στην ΕΕ των 28 γίνονται με μετρητά, ενώ το 40% γίνεται με κάρτες ή με ηλεκτρονικές πληρωμές, με την Ελλάδα να έχει το υψηλότερο ποσοστό χρήσης μετρητών στην ΕΕ σύμφωνα με την Πανευρωπαϊκή έκθεση της G4S για τη χρήση μετρητών στην ΕΕ-28 που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την ΕΚΤ, την ΕΕ και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς και φορείς Σύμφωνα με την έκθεση, ο όγκος των μετρητών στις αγορές της Ευρώπης συνέχισε να αυξάνεται κατά 11% το χρόνο μέχρι και το 2015, ακολουθώντας τη διαχρονική τάση για διπλασιασμό των μετρητών σε κυκλοφορία κάθε δεκαετία. 
  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FORBES
«Πόλο έλξης» επιχειρηματιών και επενδυτών που θέλουν να κάνουν «χρυσές» μπίζνες αποτελεί η Ευρώπη παρά τους υποτονικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το οικονομικό περιοδικό Forbes στις ελκυστικότερες για τις επιχειρήσεις χώρες κυριαρχούν το 2016 οι ευρωπαϊκές. Και αυτό παρά τη μέτρια ανάπτυξη που σύμφωνα με τον επίτροπο Μοσκοβισί θα διαμορφωθεί φέτος στο σύνολο της Ε.Ε. στο 1,8% από 2% πέρυσι για να φτάσει το 2017 στο 1,9%. Μεταξύ 130 κρατών η χώρα που κινεί σε μεγάλο βαθμό τα επιχειρηματικά νήματα είναι η Ελβετία, καθώς το παγκόσμιο κέντρο του τραπεζικού συστήματος είναι διαμορφωμένο ακριβώς για να προσελκύει επενδυτές. Κατάφερε μάλιστα φέτος να κλέψει τα σκήπτρα από το Λουξεμβούργο, μια «όαση» κατά πολλούς φοροδιαφυγής, που διολίσθησε στην 5η θέση. Ακολουθεί η Νορβηγία που ανέβηκε ένα σκαλοπάτι, παρότι αποδείχτηκε εξαιρετικά «ευάλωτη» στην «ελεύθερη πτώση» των πετρελαϊκών τιμών. Η κατακρήμνιση του αργού έπληξε τα έσοδα και κατ' επέκταση το ΑΕΠ της χώρας. Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα που κατρακύλησε είκοσι ολόκληρες θέσεις και καταλαμβάνει πλέον την 67η θέση, παρουσιάζοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Στο «τοπ 10» περιλαμβάνονται τρεις μόλις χώρες εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ύψους 17,4 τρισ. δολαρίων, σκαρφάλωσαν στην κατάταξη έξι σκαλοπάτια και βρίσκονται στη θέση επτά ακολουθούμενες από τον Καναδά και την Αυστραλία, η οποία είναι η τελευταία χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, καθώς έχει περιοριστεί η ζήτηση για πάρα πολλά αγαθά. Την 3η θέση του φετινού καταλόγου με άλμα τεσσάρων θέσεων κατοχύρωσε η Ιρλανδία, αποδεικνύοντας ότι είναι η πιο επιτυχημένη οικονομία στην περιφέρεια της Ευρωζώνης χάρη στην εξωστρέφεια, την ισχυρή προοπτική στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, τον υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα λόγω της έγκαιρης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της στενής παρακολούθησης των δημοσιονομικών δεδομένων της ακόμη και μετά την πάροδο της κρίσης. Έπεται η «ατμομηχανή» της Ευρωζώνης. Η Γερμανία «πέταξε» δώδεκα θέσεις υψηλότερα καθώς κατάφερε να απογειώσει την οικονομία της μέσα στην κρίση χάρη στην «εκρηκτική» αύξηση που σημείωσε το συνολικό πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της (συμπεριλαμβάνονται αγαθά, υπηρεσίες κ.λπ.).
  • ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Παρατείνεται έως την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας», το οποίο λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, το Σχέδιο Νόμου θα κατευθυνθεί προς ψήφιση στη Βουλή στο αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι η θέσπιση του νέου αναπτυξιακού νόμου έχει προαναγγελθεί εδώ και πολλούς μήνες, ως μία από τις πρωτοβουλίες για την προώθηση επενδύσεων στη χώρα. 
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΩ ΣΕ 10 ΑΞΟΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Σε δέκα άξονες που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη μετά την αξιολόγηση εστιάζει το υπουργείο Οικονομίας. Οι άξονες που έχουν σχεδιαστεί από το υπουργείο Οικονομίας αφορούν τη βελτίωση συνθηκών χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία, τη ρύθμιση για το χρέος, τις δράσεις νέου ΕΣΠΑ 2014-20, την αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ, το νέο Αναπτυξιακό Νόμος, την τόνωση του τουρισμού, τη σταδιακή άρση στον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο στους τομείς Υγείας και Παιδείας, στις θεσμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη μμε, στην τόνωση της κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας. Όλες οι δράσεις εντάσσονται στην Αναπτυξιακή Στρατηγική για τη χώρα, την υλοποίηση της οποίας θα παρακολουθεί το Αναπτυξιακό Συμβούλιο.
  • ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 42 ΕΡΓΑ ΑΞΙΑΣ 5,4 ΔΙΣ.
Ενεργοποιήθηκαν 42 επενδυτικά έργα ύψους 5,4 δισ. ευρώ από το «πακέτο Γιούνκερ», έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα αυτά εμπίπτουν σε έναν από τους εξής τομείς: Ενέργεια, Υποδομές -Μεταφορές, Τουρισμός, Τεχνολογία - Πληροφορική - Επικοινωνίες, Έρευνα-Ανάπτυξη Καινοτομία και Βιομηχανία. Τα 42 αυτά έργα είναι συνολικού ύψους 5,4 δις ευρώ.
  • ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Υποχρεωτικά αυθημερόν ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα συστήνονται οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Σκοπός είναι ο περιορισμός της γραφειοκρατίας. Με την καθιέρωση της Υπηρεσίας Μίας Στάσης (ΥΜΣ) στα επιμελητήρια και τους συμβολαιογράφους αλλά και της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μίας Στάσης μέσω ιστοσελίδας. Οι καινοτομίες που φέρνει το νέο νομοσχέδιο είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση των ΥΜΣ με τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η υποχρεωτική προθεσμία έγκρισης των διαδικασιών ώστε να ανοίγουν οι επιχειρήσεις με τη χορήγηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμού ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο). Ετσι όσοι θέλουν να ανοίξουν εταιρεία δεν θα τρέχουν από φορέα σε φορέα, είτε θα επισκέπτονται τα Επιμελητήρια και τους συμβολαιογράφους είτε ηλεκτρονικά θα υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας. Από κει και πέρα, η ΥΜΣ όπως ορίζει το νομοσχέδιο αυθημερόν ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα δίνουν το «OK» για τη σύσταση της επιχείρησης.Το νομοσχέδιο αφορά τις προσωπικές και κεφαλαιουχικές εμπορικές εταιρείες και ειδικότερα τις ομόρρυθμες, τις ετερόρρυθμες, τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και τις ανώνυμες. Εξαιρούνται οι ασφαλιστικές, οι εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου και αμοιβαίων κεφαλαίων, οι αθλητικές, όσες συστήνονται μετά από μετατροπές και συγχωνεύσεις υπαρχουσών εταιρειών και λοιπές που διέπονται από ειδική νομοθεσία. Mε τον νεο νομο θεσπίζεται το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας, στο οποίο θα συμπεριληφθεί και το τέλος καταχώρισης ΓΕΜΗ. Το ποσό θα αποδίδεται από όσους θέλουν να ιδρύσουν εταιρεία. Το ύψος του νέου γραμματίου, η διαδικασία είσπραξης και απόδοσης θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση. Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές των συμβολαιογράφων και των δικηγόρων. Μάλιστα, όσοι δε επιλέξουν την ηλεκτρονική διαδικασία θα πληρώνουν το Γραμμάτιο στο 30% της αξίας του.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΕΝΣΦΡΑΓΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ (CATERING) 600 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ –ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΑΔΑ : Ψ45Θ6-ΨΔΒ)

Η 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Αεροπορικής Βάσης ΣΕΔΕΣ, προκηρύσσει τη διενέργεια διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, με ενσφράγιστες προσφορές σε ευρώ για την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών σίτισης (catering) 600 Ατόμων που θα στεγαστούν στο βιομηχανικό χώρο περιοχής Σίνδου της εταιρείας FRAKAROR του Δήμου Δέλτα της ΠΕ Θεσσαλονίκης, προς Κάλυψη Έκτακτης Κατεπείγουσας και Απρόβλεπτης Ανάγκης στο Πλαίσιο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, κατ’ εκτιμώμενο χρονικό διάστημα εξήντα (60) ημερών, ήτοι 36.000 μερίδων. Η απαιτούμενη διαγωνιστική διαδικασία διενεργείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν.4368/16, επικουρικά δε του ΠΔ 118/07, επί τη βάσει των (α) και (β) σχετικών οδηγιών της ΓΔΟΣΥ, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της προϋπολογισθείσας αξίας ημερησίως, ήτοι του ποσού των 5,87€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και κρατήσεων) ή 4,77€ (χωρίς ΦΠΑ αλλά συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων). Η συνολική προϋπολογισθείσα αξία της προμήθειας θέματος ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων έντεκα χιλιάδων τριακοσίων είκοσι ευρώ (211.320,00€) συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ και των προβλεπόμενων κρατήσεων (ήτοι (600 άτομα Χ 60 ημέρες Χ 5,87€). Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 23η Μαΐου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 στο χώρο του Τμήματος Οικονομικού της 350 ΠΚΒ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τον φάκελο προσφοράς τους το αργότερο έως την Παρασκευή 20η Μαΐου, και ώρα 14:00, αυτοπροσώπως ή με ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στην Κεντρική Γραμματεία της Μονάδος μας (Αεροπορική Βάση Σέδες, Θέρμη Τ.Κ. 57001, ΤΗΛ. 2310-405043) ή αποστέλλοντάς τον ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή ή courier, στην ως άνω διεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: