"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η 48η Ετήσια Συνέλευση των Mελών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ

Τον απολογισμό των ενεργειών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ για το 2015 και τον προγραμματισμό δράσης για το 2016 παρουσίασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης, κατά τη διάρκεια της 48ης ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μελών της εταιρίας, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς.

«Επιχειρηματικός μας στόχος και όραμά μας είναι...
να δημιουργήσουμε μέσα στην ΕΕΔΕ τις προϋποθέσεις εκείνες έτσι ώστε με τη συνεχή ανανέωση, σε πρόσωπα και ιδέες καθώς και με τη συνεχή παροχή εκπαίδευσης σε νέα ρεύματα και μεθόδους του Μάνατζμεντ και με την εξωστρέφεια προς τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, να δημιουργηθεί μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικού Μάνατζμεντ, ικανής να διαμορφώνει στρατηγική ανοιχτών οριζόντων για την ευημερία της Οικονομίας και της Κοινωνίας μας», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης. Συνολικά πάνω από 2.000 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και τα επιμορφωτικά προγράμματα της ΕΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη παρά τις δυσμενείς συνθήκες από την οικονομική και χρεωστική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. «Το ξεκάθαρο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε προς όλους αυτή τη στιγμή είναι ότι η ανάπτυξη και η εκπαίδευση των Στελεχών είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης των οικονομικών μονάδων και καθοριστικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα κάθε οργανισμού.»

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνέλευσης ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων Μελών του Τμήματος, για το 2015. «Επιθυμούμε με την τελετή αυτή να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες για την ένταξή σας στα Μέλη της ΕΕΔΕ» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Αιγυπτιάδης «που κατά γενική ομολογία αποτελούν την πιο δυναμική παρουσία επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών manager στο ελληνικό χώρο»

Στη συνέχεια παραδόθηκε χρηματική επιταγή στον Πρόεδρο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κ. Νικόλαο Πέντζο, αποτέλεσμα της 9ης Εκδήλωσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας που διοργανώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, έχοντας ως στόχο, μέσω των καθαρών εσόδων της εκδήλωσης και της υποστήριξης του Δικτύου, να συνδράμει οικονομικά και ηθικά το φιλανθρωπικό έργο του Ασύλου του Παιδιού και του Συνδέσμου Φίλων Ιδρύματος Άγιος Παντελεήμων «Είμαι Εδώ»!

Στο δεύτερο μέρος της 48ης Συνέλευσης Μελών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ παρατέθηκε ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) κ. Κυριάκου Λουφάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στις ακραίες συνθήκες υπερφορολόγησης που υφίσταται σήμερα ο ιδιωτικός τομέας, οι επιχειρήσεις, οι φορείς του και τα στελέχη του, που κάθε άλλο παρά δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα για ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου στη χώρα. Μίλησε για τον αντίκτυπο που έχουν οι δημευτικές τακτικές φορολόγησης των κερδών, ως ισχυρό αντικίνητρο για επενδύσεις στη χώρα και τόνισε την ανάγκη να προσπαθήσουμε σαν κοινωνία να κρατήσουμε τα ταλέντα μας στη χώρα, αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το “brain drain”. «Σε αυτή την προσπάθεια, όσοι διοικούν, εμπνέουν και ηγούνται επιχειρήσεων, θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Γιατί η λύση από εκεί θα προέλθει και γιατί η ηγεσία στις περιόδους κρίσης χρειάζεται περισσότερο. Και στο κάτω κάτω γιατί εμείς πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα και όχι η χώρα για εμάς».

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των πιστοποιητικών σπουδών στους αποφοιτήσαντες της σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που διεξήχθη στη Μυτιλήνη και της 26ης σειράς του προγράμματος Diploma in Sales Management που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή στελεχών από επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος. Για μια ακόμα φορά τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της ΕΕΔΕ προσαρμοσμένα στις αρχές του εφαρμοσμένου μάνατζμεντ ενδυνάμωσαν τα στελέχη των επιχειρήσεων ώστε να συμβάλουν τόσο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων όσο και στην προσωπική τους εξέλιξη.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν, εκτός από τα Μέλη της ΕΕΔΕ, επιχειρηματίες, αρχές του τόπου, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, στελέχη και managers.


Δεν υπάρχουν σχόλια: