«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΜΑΙΟΣ 2016 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο μήνας Μάιος έχει καθιερωθεί για τον Πολύγυρο μήνας εκδηλώσεων λόγω της Επετείου της Κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική,  17 Μαΐου 1821.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ...ΣΑΒΒΑΤΟ 7 και ΚΥΡΙΑΚΗ 8

21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Η Θεατρική Ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου παρουσιάζει την αστυνομική κωμωδία του Jack Sharkey «Μπλακ άουτ» σε σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8

18:30, στο κέντρο «Έξι Βρύσες»

Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας. Οργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9

18:30, στην οικεία Παραλή (πεζόδρομος)

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ!!!». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 15 Μαΐου. Οργάνωση: Μορφωτικό - Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης». Συμμετέχουν: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου, ομάδα FB «Παλιές φωτογραφίες του Πολυγύρου».

ΣΑΒΒΑΤΟ 14

8:00, στον Άγιο Δημήτριο

Θεία Λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών αγωνιστών Χαλκιδικής 1821, χορευτικά από τον Λαογραφικό Όμιλο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, παραδοσιακό κουρμπάνι με τη συνοδεία δημοτικών τραγουδιών. Οργάνωση: Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Δημητρίου και εθελοντές.
9:30, από το Μνημείο Ηρώων Πολυγύρου έως τον Άγιο Δημήτριο
Δρόμος Τιμής και Μνήμης 12 χιλιομέτρων για πεζοπόρους, ποδηλατιστές και δρομείς. Οργάνωση: Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Δημητρίου και εθελοντές.

Λαογραφικό Μουσείο, οικία Καραγκάνη

Ο Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου μας ξεναγεί ακόμη μια φορά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου. Σάββατο 14 από 18:00 ως 21:00 και Κυριακή 15 από 11:00 ως 13:00.


  
Πεζόδρομος Πολυγύρου, απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Εικαστική έκθεση από τη Δημιουργική Ομάδα Νέων του ΚΕΦΙΑΠ.
Επιμέλεια Καίτη Ζγέμπα. Διάρκεια: 14 και 15 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 18:00- 21:00. Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χαλκιδικής, με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.18:00, στον πεζόδρομο
12ο Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων. Χορευτικές ομάδες από όλη τη Μακεδονία, παραδοσιακοί οργανοπαίκτες και σύσσωμη η πόλη ανταμώνει και διασκεδάζει με τους ήχους κλαρίνων, χάλκινων, ζουρνάδων, κρουστών και γκάιντας. Οργάνωση: Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 15

Εορτασμός Επετείου Κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική 17 Μαΐου 1821

Οργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
10:30, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου
Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου.
11.15 στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων
Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητών.18:00, στο Δημαρχείο Πολυγύρου
Ομιλία με θέμα: «Καρκίνος μαστού, πρόληψη και θεραπεία». Οργάνωση: Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου.19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας με ομιλήτρια τη Νηπιαγωγό, Μαρία (Μαίμη) Κατερτζή. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου, Τατιάνας Σαραφιανού. Οργάνωση: Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 18

21.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

«ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ…». Η καυστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Πρωταγωνιστούν: Μπέσυ Μάλφα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Ρήγας. Γενική Είσοδος 15 ευρώ, προπώληση 12 ευρώ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22

11:30, στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστορικού και Λαογραφικού Αρχείου Στέφανου Κότσιανου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ιδρυμάτων Σ. Κότσιανου.
Παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου του Δήμου Πολυγύρου για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Παράδοση προς χρήση στους συλλόγους καλλιτεχνών και νέων του Δήμου μας.
Παρουσίαση εικονικής περιήγησης Λαογραφικού Μουσείου Πολυγύρου.


21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «Θαμυριάδες». Οργάνωση: Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου. Γενική Είσοδος 12 ευρώ, προπώληση, αθλητές, άνεργοι, φοιτητές, σύλλογοι 10 ευρώ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 23

19:00, στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Πολυγυρινής Μαρίας Τζίκα «Ελαττωματικό Χώμα». Με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου και του περιοδικού «Πολύγυρος».
ΚΥΡΙΑΚΗ 29

19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Συναυλία αφιέρωμα στην άλωση της Κωνσταντινούπολης της Βυζαντινής Χορωδίας Πολυγύρου, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χάδου. Οργάνωση: Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».


ΔΕΥΤΕΡΑ 30

21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου


«Η κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα» από τον Πολιτιστικό Φορέα «Ένεπε Μούσα». Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κηρύξαν αυθαίρετα αυτή την ημέρα ως την ημέρα της κήρυξης της επανάστασης στη Χαλκιδική.
Η επανάσταση κηρύχτηκε στο Άγιο Όρος στις 30 Μαίου του 1821, από τον Εμμανουήλ Παπά.
Πράγματι, είχαμε τοπικές εξεγέρσεις όπως αυτή του Πολυγύρου στις 17 Μαίου που έγινε κάτω από την πίεση και τις δολοφονίες των Τούρκων, ή της Κασσάνδρας από τον Ιερόθεο Ιεροδιάκονο στις 8 Μαίου 1821 κ.α. Είχαν όμως τον χαρακτήρα τοπικού επεισοδίου και δεν είχαν σκοπό να ελευθερώσουν ευρύτερα τη Χαλκιδική ή την Μακεδονία.