"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Επιμελητήριο Χαλκιδικής:Ημερίδα για το ΕΣΠΑ 2014-2020 στην Καλλικράτεια

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας είναι πρωταρχικός στόχος όλων, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους, αυτόν της πιο έγκυρης, αλλά και έγκαιρης ενημέρωσης κάθε επιχειρηματία και κάθε εν δυνάμει επιχειρηματία που σχεδιάζει επενδύσεις και μπορεί να τύχει ενισχύσεων, από τα Προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)  ΕΣΠΑ 2014-2020.
Μέσα στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του...
ξενοδοχείου ΑΤΛΑΝΤΙΣ στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής όπου προσήλθαν επιχειρηματίες του Νομού Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 11 Απριλίου 2016 η ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τον Σύλλογο Νέων Επαγγελματιών Δ.Ε.Ν. Καλλικράτειας, τον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.), και την τράπεζα EUROBANK για την παρουσίαση των νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Ο κος Σαρηγιαννίδης Βασίλης, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της Καλλικράτειας, παίρνοντας πρώτος τον λόγο καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και κάλεσε τους φορείς να είναι να είναι κοντά στους εμπορικούς συλλόγους .
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιώργος Γκιλής , αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των χρηματοδοτούμενων εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Χαλκιδικής, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης, ενώ με μια σύντομη παρουσίαση, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, για τις νέες ανταποδοτικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα παρέχει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα μέλη του.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Εργασιών Β. Ελλάδος της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. κος Βλάχος Κωνσταντίνος, που αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία της τραπέζης του .
Την παρουσίαση και ανάλυση των τεχνικών λεπτομερειών της δράσης «Νεοφυή επιχειρηματικότητα» ανέλαβε ο κος Γκόλιαρας Γεώργιος από την Goliaras Support.
Ο κος Μπουζίδης Αλέξανδρος από την Alpha Plan Consultants ανέλαβε την παρουσίαση της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στον νέο αναπτυξιακό νόμο που βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση.
Ο κος Κουρουκαφόπουλος Άγγελος από την Κ&Κ Ενεργειακή, παρουσίασε στους συμμετέχοντες, όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών».

Και οι τρεις εισηγητές, που είναι πιστοποιημένα μέλη από τον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.), αναφέρθηκαν στο σκοπό της συγκεκριμένης δράσης του προγράμματος, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο, τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν.
Μετά το τέλος της εισήγησης τους απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών στην ημερίδα αλλά και υποψήφιων επενδυτών, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι εν λόγω δράσεις και την ανάγκη των επιχειρήσεων να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομικής πραγματικότητας.


Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων και σωματείων Χαλκιδικής, στελέχη τραπεζών, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: