«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά από συλλόγους του Πολυγύρου και της Χαλκιδικής


Την Κυριακή 10/4/2016 ολοκληρώθηκε η δράση αλληλεγγύης που οργάνωσαν σύλλογοι του Πολυγύρου και της Χαλκιδικής. Ο κόσμος του Πολυγύρου ανταποκρίθηκε μαζικά και στήριξε με ζήλο την πρωτοβουλία μας, γεγονός που μας γεμίζει ενέργεια και για άλλες εκδηλώσεις και δράσεις στο μέλλον. Ο συντονισμός μεταξύ των συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα στην πόλη μας, ήταν άψογος και σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία συνεργασίας.
Μαζεύτηκε σε μικρό χρονικό διάστημα, μεγάλος όγκος από...
είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες, για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μεταβήκαμε στα σύνορα, την Κυριακή, παραδώσαμε οι ίδιοι τα προϊόντα και ήρθαμε σε επαφή από κοντά με την κατάσταση στους καταυλισμούς από το Πολύκαστρο ως την Ειδομένη, όπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συνολικά, σε πολύ μεγάλο ποσοστό μικρά παιδιά. Τα συναισθήματα με τα οποία γυρίσαμε είναι ανάμικτα αλλά κυριαρχεί η ικανοποίηση για την δράση που καταφέραμε να υλοποιήσουμε χάρη στην αλληλεγγύη που επέδειξαν οι συμπολίτες μας με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Ταυτόχρονα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ACS Πολυγύρου που προσέφερε για τις ανάγκες της δράσης μας, ένα φορτηγό, με το οποίο καταφέραμε να μεταφέρουμε τα πράγματα με ιδιαίτερη ευκολία.
Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων, ότι στην προσπάθειά μας αυτή, δε συνεργαστήκαμε με κανένα πολιτικό ή κομματικό φορέα.
Αποδείχθηκε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα και πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο.


Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Πολυγύρου 
Σύλλογοι Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Πολυγύρου
Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου
Ποντιακός Σύλλογος Πολυγύρου
Λαογραφικός Σύλλογος Πολυγύρου
Νίκη Πολυγύρου

Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ο εθελοντικος ομιλος γυναικων πολυγυρου συμμετειχε στο καλεσμα αλληλεγγύης .