«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Πρόκληση χωρίς τέλος: Οι Σκοπιανοί σε εκδήλωση με χάρτη μέχρι την… Χαλκιδική

Μετά την παραβίαση των συνόρων με την Ελλάδα στην Ειδομένη για να εκδιώξουν την πρόσφυγες οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις. Αυτή τη φορά οι Σκοπιανοί του Καναδά φτάνουν και πάλι στα όρια την ανοχή των Ελλήνων, καθώς σε εκδήλωσή τους παρουσίασαν χάρτη με την λεγόμενη «Μεγάλη Μακεδονία», στην οποία περιλάμβαναν την ελληνική Μακεδονία μέχρι την Χαλκιδική και τον Όλυμπο, ενώ δέσποζε και το 16άκτινο αστέρι της Βεργίνας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο...
protothema.gr στην εκδήλωση των Σκοπιανών του Καναδά παραβρέθηκε και ο πρέσβης της χώρας στον Καναδά. Μάλιστα το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την εκδήλωσε «αλυτρωτικό gala» της οργάνωσης “United Macedonia”, (Ενωμένη Μακεδονία), η οποία ανήκει τις αποκαλούμενες ακραίες οργανώσεις της γειτονικής χώρας.
Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά στον Καναδά, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένη στον Βούλγαρο κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, που οι Σκοπιανοί –μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο επίσης- θεωρούν εθνικό τους ήρωα.
Παρά την ενδιάμεση Συμφωνία ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα, κατά την οποία τα Σκόπια δεσμεύτηκαν να απέχουν από κάθε αλυτρωτική ενέργεια προς βάρος της χώρας μας και ενώ απέσυραν την κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας αποδεχόμενοι πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν το αρχαιοελληνικό σύμβολο με οποιανδήποτε μορφή, ωστόσο επιμένουν τέτοιου είδους οργανώσεις να δρουν ανενόχλητες και να προκαλούν.
Προκλητική κίνηση
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν συμμετείχαν μόνο μέλη και φίλοι της πλέον ακραίας οργάνωσης Σκοπιανών του Καναδά,   αλλά παραβρέθηκαν μέλη της διπλωματικής Αρχής των Σκοπίων, που με την προκλητική τους κίνηση παραβιάζουν επίσημες συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας που εκπροσωπούν.
 «Οι ενέργειες του Σκοπιανού διπλωμάτη στον Καναδά όχι μόνο προκαλούν, αλλά και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Φανταστείτε τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν εάν ένας Έλληνας διπλωμάτης στο εξωτερικό παρευρισκόταν σε εκδήλωση που υπήρχε αναρτημένος χάρτης της «Μεγάλης Ελλάδας» με την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία. Θα επέστρεφε άμεσα στην Αθήνα και θα τον καλούσαν για απολογία» σχολίασε καυστικά στο protothema.gr η Συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κυρία Νίνα Γκατζούλη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: