"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μαθητές από τον Πολύγυρο στο εικαστικό αφιέρωμα στον Ελύτη

Ολοκληρώνεται το 3μηνο Πρόγραμμα Ζωγραφικής που υλοποιήθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης»

31 μαθητές του Δήμου Πολυγύρου που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Ζωγραφικής «Η Τέχνη κοντά στο παιδί», επισκέφθηκαν μαζί με τη δασκάλα τους Καίτη Ζγέμπα, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, « Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και Ζωγραφική» με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή.
Η έκθεση συγκέντρωσε έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την...
ποίηση του Ελύτη. Γλυπτά, υδατογραφίες, κολάζ, δοκίμια, τέμπερες, χειρόγραφα του ποιητή, αρχειακό υλικό, καθώς και το βραβείο Νόμπελ συμπεριλαμβάνονταν στα εκθέματα.
Έτσι τα παιδιά που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα στους τρεις ορόφους του Τελλόγλειου έργα σπουδαίων δημιουργών, κάνοντας παράλληλα μάθημα στο χώρο της έκθεσης, ενώ είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και τα ίδια.
Ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα Ζωγραφικής που υλοποιήθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» τους τρεις τελευταίους μήνες , απευθύνονταν σε μαθητές ηλικίας από 6 έως 12 ετών, και η τελετή λήξης του θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΝΠΔΔ «Αριστοτέλης», την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα.

Στόχος του Προγράμματος ήταν η καλλιέργεια της εικαστικής αντίληψης των παιδιών και τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου (Παλαιά Δικαστήρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: