«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Περιβαλλοντική δράση στο Δήμο Σιθωνίας

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Δήμου Σιθωνίας για συμμετοχή σχολείων και εθελοντικών ομάδων στην πανελλήνια περιβαλλοντική δράση  "Let’s Do It Greece 2016" που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  17 Απρίλιου.
Με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα» εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα συμμετείχαν με πολλαπλές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος.  Ο Δήμος  Σιθωνίας συντονίστηκε με τους  χιλιάδες εθελοντές και συμμετείχε στη «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2016»  από τις...
11 μέχρι της 17 Απριλίου, που από φέτος ενσωματώθηκε στην καμπάνια με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης και με σύμμαχο τον αίθριο καιρό, οι μαθητές του Γυμνασίου Νικήτης κατέβηκαν το πρωί στην κεντρική παραλία και «χτένισαν» την περιοχή απομακρύνοντας σκουπίδια και πλαστικά απορρίμματα, που τοποθετήθηκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.
Την ίδια ώρα, οι  πολιτιστικοί σύλλογοι «Παρθενών» και «Προικόννησος»  σε συνεργασία με τα σχολεία του Ν.Μαρμαρά, την Εθελοντική Ομάδα του Ν. Μαρμαρά και το σύλλογο Γυναικών Ν. Μαρμαρά,  έδωσαν ραντεβού  στις 10.30 το πρωί στην παραλία του χωριού και απομάκρυναν όλα τα απορρίμματα από την ακτή. Η δράση συνδυάστηκε με την εκστρατεία καλλωπισμού του σχολικού περιβάλλοντος, στην οποία οι μαθητές έβαψαν, φύτεψαν και καθάρισαν τους χώρους του σχολείου, βελτιώνοντας τη συνολική εικόνα του. 

Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του «Let's do it World», τη μεγαλύτερη και την πιο αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Στην τελευταία δράση του «Let’s do it Greece», που έγινε στις 26 Απριλίου 2015, συμμετείχαν πάνω από 48.500 εθελοντές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: