"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

Ο Πρόεδρος κος Γκιλής Γεώργιος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής,
σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι, μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από το κοινό, παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των...
επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014­-2020. Προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία ήταν η 27/04/2016.

  • ΕΩΣ 22.000 ΕΥΡΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Από 17.000 έως 22.000 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι νέοι αγρότες οι οποίοι θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Η πρόσκληση για την ένταξη στο σχετικό Μέτρο 6.1 του Προγράμματος έχει ήδη προδημοσιευτεί στις ηλεκτρονικές σελίδες www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν αναλυτικά στοιχεία για τους όρους, τις προϋποθέσεις, αλλά και τις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η προκήρυξη του Μέτρου προγραμματίζεται να γίνει ανά Περιφέρεια μετά το καλοκαίρι 2016. Δικαιούχοι είναι νέοι γεωργοί, ηλικίας κάτω των 40 ετών, που έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ -τουλάχιστον για το έτος 2016 -και έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα επαγγελματίες γεωργοί. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ, πρέπει να έχουν γεωργική εκμετάλλευση με ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας 8.000 ευρώ. Για πρώτη φορά είναι επιλέξιμα για ενίσχυση και νομικά πρόσωπα τα οποία ανήκουν κατά κύριο λόγο σε νέο γεωργό. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τυποποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, η διάρκεια υλοποίησης του οποίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 3 έτη και μεγαλύτερη από 4 έτη. Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ο νέος γεωργός δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

  • ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΡΕΚΟΡ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ - ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 87,71 ΔΙΣ.
Στο επίπεδο-ρεκόρ των 87,71 δισ. ευρώ έφθασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στο τέλος Μαρτίου. Από το 2014 μέχρι σήμερα η δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών «φούσκωσε» κατά 31,6 δισ. ευρώ, ενώ μόνο στο πρώτο τρίμηνο του έτους τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 1,41 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τον Μάρτιο οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι διαμορφώθηκαν σε 218,9 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι το μικρότερο σε μηνιαία βάση που καταγράφεται από το 2014. Βέβαια κάθε χρόνο τον Μάρτιο καταγράφονται οι λιγότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς είναι ένας μήνας που δεν έχει πολλές φορολογικές υποχρεώσεις και πληρωμές. Το 2015, μέσα σε ένα χρόνο δημιουργήθηκαν νέα χρέη 11,068 δισ. ευρώ, έναντι 11,7 δισ. ευρώ το 2014 και 7,4 δισ. ευρώ το 2013. Κάθε μήνα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις λόγω οικονομικής αδυναμίας και έλλειψης ρευστότητας αφήνουν απλήρωτους φόρους κατά μέσο όρο 1 δισ. ευρώ με τις συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλαιές και νέες) προς το Δημόσιο να έχουν εκτιναχθεί πλέον στα 87,7 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό αυτό, το οποίο υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 70 δισ. ευρώ θεωρείται μη εισπράξιμο.
  • ΜΟΛΙΣ 38.018 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ
Μόλις 38.018 οφειλέτες παραμένουν στις 100 δόσεις για να εξοφλήσουν χρέη 1,4 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ εκτός ρύθμισης έχουν βγει 34.066 με χρέη 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Οι οφειλές που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ για να εισπραχθούν τον Μάρτιο έφτασαν τα 15,7 δισ. ευρώ και στο πρώτο τρίμηνο εισπράχθηκαν 189,3 εκατ. ευρώ (9,6 εκατ. ευρώ προήλθαν από ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων). Πρόβλημα ωστόσο διαπιστώνεται με τις «παλαιές» οφειλές, καθώς 61,7 εκατ. ευρώ 519 οφειλετών, σε σύνολο 120,7 εκατ. ευρώ 1.410 οφειλετών που ελέγχθηκαν, κρίθηκε ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν.

  • ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
Μετά τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΠΥΥ και της Βουλής, η κυβέρνηση ζητά να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμά του Ταμείου Νομικών στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Το αίτημα υπεβλήθη το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου Νομικών. Όσα διαθέσιμα δεν έγιναν repos τις δύσκολες ημέρες απουσίας ρευστότητας του 2015 μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια  να εντοπίσει και να μεταφέρει σε κεντρικούς λογαριασμούς χρήματα του ευρύτερου ελληνικού δημοσίου και να καλύψει τις ανάγκες της. Η Βουλή συναίνεσε στην μεταφορά των αποθεματικών της ύψους 67 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, στον οποίο έχουν μεταφερθεί και τα αποθεματικά των νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων. Τα κρούσματα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν  το υπουργείο υγείας ζητούσε εγγράφως  από τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων να ενημερώσουν για τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Το  Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε ήδη να μεταφέρει την περασμένη Παρασκευή 100 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς Λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται  πως  οι συντάξεις  ΟΓΑ και του  ΟΑΕΕ αναμένεται να καταβληθούν σήμερα και την Τετάρτη 27 Απριλίου  του ΙΚΑ, του ΝΑΤ, και του Δημοσίου. Κάθε μήνα για την καταβολή μισθών και συντάξεων το Δημόσιο θέλει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστότητα και βρίσκεται σε οριακό σημείο.
  • ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ Eurogroup ΤΗΣ Μ. ΠΕΜΠΤΗΣ
Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης δεν θα συναντηθούν τη Μεγάλη Πέμπτη για να αποτιμήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα. Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ «Δεν υπάρχει επιπλέον Eurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Συνάντηση για την πρώτη αξιολόγηση, το πακέτο προληπτικών μέτρων και το χρέος σε επόμενο στάδιο».Τα στελέχη των θεσμών έχουν ήδη αρχίσει να αναχωρούν από την Αθήνα και πλέον σχεδιάζεται η επιστροφή τους μετά τον εορτασμό του Πάσχα.
  • ΕΚΘΕΣΗ - ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ένα εφιαλτικό δωδεκάμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχει ξεδιπλωθεί σχεδόν το σύνολο των μέτρων που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία και συνοδεύει το τελικό κείμενο με όλες τις διατάξεις στη Βουλή. Μέχρι και το καλοκαίρι του 2017, θα έχει εφαρμοστεί το σύνολο των μέτρων στη φορολογία εισοδήματος, θα έχει χαθεί περίπου το 70% του ΕΚΑΣ, οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών θα έχουν αυξηθεί δύο φορές, εργοδότες και εργαζόμενοι θα επιβαρυνθούν από την αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές, οι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους, θα έχει αυξηθεί ο φόρος στα μερίσματα, θα έχουν περικοπεί οι επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ, τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου ενώ θα έχουν δοθεί και οι πρώτες χιλιάδες συντάξεις με το νέο σύστημα υπολογισμού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να υπάρξει εμπλουτισμός και με τους έμμεσους φόρους, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα ενεργοποιηθούν μέχρι τα μέσα του 2017. Όσο για τον λογαριασμό αυτού του εφιαλτικού δωδεκαμήνου; Θα ξεπεράσει τα 4-4,5 δισ. ευρώ όπως προκύπτει και από την «κοστολόγηση» των μέτρων στην οποία προχώρησε το Γενικό Λογιστήριο. Ο λογαριασμός δεν έχει κλείσει. Μόνο η αύξηση του ΦΠΑ θα στοιχίσει 450 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό καλάθι με τους έμμεσους φόρους θα φτάσει στα 1,8 δισ. ευρώ. Και αυτό το πακέτο θα είναι εμπροσθοβαρές κάτι που σημαίνει ότι μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό, θα έχουν γίνει οι περισσότερες αυξήσεις των συντελεστών.
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΔΙΠΛΟ «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες έστειλε χθες το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής (σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση Ιανουάριος - Μάρτιος 2016), ζητώντας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αναπτυχθεί θετική δυναμική στην οικονομία. Την ίδια ώρα προειδοποιεί για το μείζον ζήτημα των κόκκινων δανείων κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη μιας ορθής διαχείρισής τους, που θα διασφαλίζει όμως και τη θέση των τραπεζών, ώστε να μην προκύψουν αρνητικές συνέπειες. Επίσης αφήνει αιχμές για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «το κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης μάλλον είχε υποτιμηθεί έναντι του πολιτικού οφέλους».Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού «παρά τη διαφαινόμενη πρόθεση ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την πρώτη αξιολόγηση, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η παράταση της διαπραγμάτευσης (που έπρεπε να είχε τελειώσει τον Οκτώβριο / Νοέμβριο 2015 σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα) είχε σημαντικό κόστος. Έτεινε επίσης να παγιώσει την απαισιοδοξία, δημιουργώντας συνθήκες που αποτρέπουν τη βελτίωση των πραγμάτων αμέσως μετά την αξιολόγηση».
  • ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ 244.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΧΑΘΗΚΑΝ 842.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τη δραματική εικόνα για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποκαλύπτουν οι αριθμοί, καθώς περισσότερες από 16.000 «απουσιάζουν» από την τελευταία καταμέτρηση στην Ελλάδα το 2015, σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν. Ακόμη χειρότερη είναι όμως η ευρύτερη εικόνα. Σύμφωνα με στοιχεία από δημοσιεύματα τύπου, από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.712 επιχειρήσεις. Από τις 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μειώθηκαν σε 613.973 στα τέλη του 2015. Μαζί τους, χάθηκαν και 842.670 θέσεις εργασίας, το ίδιο διάστημα. Ειδικότερα για το 2015, ο συνολικός αριθμός επιχειρήσεων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν φτάνει τις 613.973, σε σύγκριση με τις 630.050 το 2014. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεταφράζεται σε 45.000 λιγότερες θέσεις εργασίας, αλλά και σε σημαντικά μειωμένη προστιθέμενη αξία για την οικονομία. Στην πραγματικότητα, αναφέρει το δημοσίευμα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν το 2015 είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν και τις νέες που άνοιξαν την ίδια χρονιά. Παράλληλα, τα πρώτα στοιχεία για τη φετινή χρονιά δείχνουν ότι η συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα συνεχίζεται. Τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου δείχνουν ότι από τις αρχές του 2016 έως τα τέλη Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις και άνοιξαν 5.988.
  • 10.000 ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !
Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο, που κατά μέσο όρο φθάνουν τις 10.000 την ημέρα. Τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ευνοεί και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής τους, μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει ένας καταθέτης σε όλες τις τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των κατασχέσεων που εκτελέστηκε έφθασε τον Μάρτιο στις 28.000 από 22.000 τον Φεβρουάριο και 15.000 τον Ιανουάριο.Μεταξύ των φορέων που πρωτοστατούν σε μαζικές κατασχέσεις είναι εκτός από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι που στέλνουν κατασχετήρια ακόμη και για μικροποσά. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, ο αριθμός των κατασχέσεων που τελικά εκτελείται υπολείπεται κατά πολύ των εντολών για κατάσχεση που αποστέλλονται καθημερινά.Να υπενθυμίσουμε ότι ακατάσχετος είναι ένας λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός και μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% των χρημάτων, ενώ από τα 1.500 ευρώ και πάνω μπορεί να κατασχεθεί εξ ολοκλήρου

  • Γ.Γ.Δ.Ε. - ΕΤΗΣΙΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ 2016 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Δ.Ε. ετήσια πλέον καθίσταται η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών και συναλλαγών (ΜΥΦ), από το ημερολογιακό έτος 2016 και μετά. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε τη σχετική απόφαση, που προβλέπει ότι: «Οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται πλέον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος, στο οποίο αφορούν».Τροποποιητική δήλωση για τη διόρθωση αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί μέχρι το τέλος Απριλίου του επόμενου έτους. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται ότι ο χρόνος υποβολής των καταστάσεων δεν απέχει πολύ από τη λήξη του έτους, στο οποίο αφορούν. Με τον τρόπο αυτό, εκπληρώνεται ο σκοπός της σχετικής διαδικασίας, που δεν είναι άλλος από την αξιοποίηση των καταστάσεων από το φορολογικό έλεγχο. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι καταστάσεις για το ημερολογιακό έτος 2015 υποβάλλονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016, ενώ τροποποιητική δήλωση για τη διόρθωση των αποκλίσεων υποβάλλεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς.  
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 (CPV: 92332000-7)

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς σε ευρώ για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Ν. Προποντίδας , διάρκειας τριών (3) μηνών και προϋπολογισμού 185.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από Ιδίους Πόρους. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών 22/04/2016 και ώρα 15.00 μ.μ., ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 04/5/2016 και ώρα 15.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και των λοιπών συμβατικών στοιχείων από το δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της δικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, όπου και υποβάλλονται τα σχετικά αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών - διευκρινήσεων, μόνον από εγγεγραμμένους στο σύστημα φορείς. Επιπλέον, το σύνολο των τευχών του διαγωνισμού θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nea-propontida.gr, ενώ πληροφορίες παρέχονται και από τις Υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2373350222 και 2373350227).

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: