«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Σημαντικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες της Χαλκιδικής στην Ιταλία

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, σε συνέχεια των Ιταλικών δημοσιογραφικών αποστολών που φιλοξένησε πέρσι, στο πλαίσιο της οργάνωσης προβολής του έτους Αριστοτέλη 2016 (2.400 χρόνια από τη γέννηση του) σε συνεργασία με τη RAI International και περιοδικό ARCHEO, καθώς και τη γαστρονομία της Χαλκιδικής σε συνεργασία με το περιοδικό Belleuropaσυνεχίζει δυναμικά τις δράσεις προβολής του προορισμού στην Ιταλική αγορά.

Μία πολύ σημαντική νέα συνεργασία ξεκίνησε φέτος με το...
ιταλικό κανάλι Panorama TVWEB (http://www.panorama.it/panorama-tv/), και το αντίστοιχο περιοδικό του ομίλου TGcom24, που θα διαρκέσει όλο το χρόνο. Το περιοδικό Panorama κυκλοφορεί εδώ και 40 χρόνια και ανήκει στην εφημερίδαCorriere dell Sera. Η προβολή της Χαλκιδικής ήδη ξεκίνησε στο κανάλι με την ανάρτηση άρθρου και την προβολή του video της Χαλκιδικής και στη συνέχεια, θα εμπλουτιστεί με θεματικά άρθρα, αφιερώματα, εκδηλώσεις και νέα.

Στις 21-24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε  η πρώτη ιταλική δημοσιογραφική αποστολή στη Χαλκιδική για φέτος. Ο αρχαιολόγος Carlo Casi και ο καθηγητής Πανεπιστημίου της Ρώμης, ανθρωπολόγος γαστρονομίας Sergio Grasso επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος και πήραν συνέντευξη από τον Πατέρα Επιφάνειοσχετικά με τη μοναστηριακή κουζίνα, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει η RAI 3 με θέμα την αρχαιολογία, την τέχνη, τη διατροφή των αρχαίων και τα τοπικά προϊόντα.  Κατά την επίσκεψη τουςπεριηγήθηκαν με τη βοήθεια των τοπικών αρχών στους αρχαιολογικούς χώρους της Κασσάνδραςτης Σιθωνίας και του Δήμου Αριστοτέλη προκειμένου να τους μελετήσουν και να τους συμπεριλάβουν στο αφιέρωμα που θα κάνει το περιοδικό ARCHEO για τον Αριστοτέλη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  

Παράλληλα, στις 4 Απριλίου σε ειδική εκδήλωσε που οργάνωσε η θεολογική σχολή Seraphicum και ήταν υπό την αιγίδα του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, έγινε παρουσίαση του βιβλίου του Πατέρα Επιφάνειου για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ιταλική γλώσσα. Οι Francescani di Assisi  επιμελήθηκαν την έκδοση στα ιταλικά και η εκδήλωση ήταν ένας ύμνος για το Άγιο Όρος ,την μεγαλοσύνη του έργου και της φιλοσοφίας ζωής- διατροφής του Πάτερ Επιφάνειου"Un libro per la vita e l'amore " ήταν η δήλωση του Francescano  Silvestro. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Ιταλικών ΜΜΕ μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων από τη RAI 3, της Reppublica, της SOLE 24ORE όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν άρθρα καθώς και τηλεοπτική συνέντευξη του ίδιου του Πατέρα Επιφάνειου στην PANORAMA WEB.

Σημαντική ήταν η συνάντηση που είχε η Υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του ΤΟΧ στην Ιταλική αγορά, κ Ελένη Σαρηκώστα με στελέχη του γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, όπου συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μίας εκδήλωσης για τον Αριστοτέλη στη Ρώμη στο πλαίσιο των «επετειακών ετών 2016-2017», το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι δράσεις προβολής της Χαλκιδικής θα συνεχιστούν και έπεται, η οργάνωση ενός press trip 10 Ιταλών δημοσιογράφων και blogger στα τέλη Μαΐου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: