«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Αναρωτιέμαι αν είχε κάποιους ενδοιασμούς ο   Αριστείδης Χατζής, Αν. Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν υπερασπιζόταν προχθές δημοσίως (βλ. http://www.protagon.gr/scripta/editorial/44341104039-44341104039)  δημοσιογράφους που όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε -και τους "ζούμε" καθημερινά- μόνο ενημέρωση ΔΕΝ έκαναν και δεν κάνουν; Όσοι παρακολουθούν, και σήμερα ακόμη, ορισμένα "δελτία Τύπου" θα βάζουν... τα γέλια με όσα ακούν σ' αυτά, με την κοπτοραπτική που συχνά εφαρμόζεται, με την μονόπλευρη κριτική. Κι όλα αυτά εν ονόματι της ...ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης (!!!) 
Εμείς στη Χαλκιδική ζήσαμε για τα καλά τέτοιου είδους ενημέρωση στην υπόθεση των τα μεταλλείων χρυσού (Σκουριές) και στα τόσα άλλα, που ήταν έξω από τους κανόνες έστω και της ελάχιστης δεοντολογίας στη δημοσιογραφία... Τώρα τους μάθαμε  όλους αυτούς που επικαλούνται τους κανόνες της  και την αντικειμενική ενημέρωση, αλλά στην πράξη εφαρμόζουν ακριβώς τα αντίθετα! 
Ας διαβάσει κι ας δημοσιοποιήσει ο κ. καθηγητής ή όποιος άλλος  υπερασπίζεται τους ¨αδικημένους" δημοσιογράφους την αιτιολόγηση της επιβολής των ποινών από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κι ας μιλήσει συγκεκριμένα επί αυτής, αντικρούοντας ως αναληθή, αλλά με επιχειρήματα κοινής λογικής, τα  όσα συγκεκριμένα αναφέρονται. Προσωπικά πιστεύω ότι δημοσιογράφοι αυτής της "αντίληψης" προσβάλουν ακόμη και την αισθητική μας με όσα τις περισσότερες φορές ισχυρίζονται. Κι αν αυτά περιορίζονταν σε ένα περιορισμένο "δικό" τους κύκλο έχει καλώς. Αλλά εδώ υποτίθεται ότι ενημερώνουν πολίτες και ...διαμορφώνουν συνειδήσεις...
Αυτά τα λίγα γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι με το πες πες  περί της ...φίμωσης των ΜΜΕ της παραπληροφόρησης (!) θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι όσοι υπηρετούν τέτοιες πρακτικές "ενημέρωσης" ...αδικούνται κι από πάνω!

Πολύγυρος
Γιάννης Αικατερινάρης
αρχιτέκτων, π. πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φίμωση του τύπου και γενικά η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η εξαφάνιση του ΕΣΡ και η προκλητική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στον αρμόδιο υπερυπουργό Ν. Παπά αποκαλύπτουν προσπάθεια πολιτικού πειθαναγκασμού. Αυτό κύριε είναι φασισμός.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΦΙΛΕ 10:50 π.μ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΣ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ (ΣΥΓΚΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ) Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΕΣΡ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΟΡΙΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές είναι κουβέντες του καφενείου, όπως λες φίλε 6.51 μ.μ. Αφού η χειραγώγηση είναι αυταπόδεικτη, τα δε άλλα περί ΕΣΡ που λες είναι προσχήματα και δεν δικαιολογούν τις ενέργειες κατά των Μέσων Ενημέρωσης. Αλλά μήπως δεν έχουν αδρανοποιήσει και άλλες Ανεξάρτητες Αρχές; Τί τέλος πάντων λειτουργεί σ αυτό το κράτος;