"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»
Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι, μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από το κοινό, παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των...
επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014­-2020. Προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία ήταν η 15/04/2016.

  • «ΑΣΗΜΕΝΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Στη δεύτερη χειρότερη θέση παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ύψος του δημοσιονομικού της χρέους. Οπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2015, η Ελλάδα με χρέος 173,8% βρίσκεται μία θέση πίσω από την Ιαπωνία, που κρατά την πρωτιά με χρέος στο 243,2%. Ακολουθεί ο Λίβανος με 139,7%, η Τζαμάικα με 138,9%, η Ιταλία με 132,5%, η Πορτογαλία με 128,8%, η Ιρλανδία με 122,8%, η Κύπρος με 112%, το Μπουτάν με 110,7% και οι ΗΠΑ με 104,5%. Η ίδια έκθεση κατατάσσει την Ελλάδα στην 129η θέση όσον αφορά την αποδοτικότητα της κυβέρνησης, ενώ την πρώτη θέση ως η καλύτερα αποδοτική κυβέρνηση παγκοσμίως είναι αυτή του Κατάρ, ακολουθούμενη από τις κυβερνήσεις της Σιγκαπούρης και της Φινλανδίας. Στη 14 θέση βρίσκεται η Βρετανία και ακολουθούν η Ιαπωνία στη 17η θέση, η Κίνα στην 31η, οι ΗΠΑ στην 34η, η Ινδία στην 52η και η Ρωσία στην 97η θέση.
  • ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Πρώτη στην Ευρωζώνη στα «κόκκινα» δάνεια αναδεικνύεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, το συνολικό ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των χωρών-μελών της Ευρωζώνης αγγίζει τα 900 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 δισ. ευρώ είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια ελληνικών τραπεζών. Τα εγχώρια «κόκκινα» δάνεια αποτελούν το 11% των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι η εγχώρια οικονομία αποτελεί μόλις το 1,5% της Ζώνης του Ευρώ, ενώ ακόμα μικρότερο είναι το μερίδιο των ελληνικών τραπεζών στην Ευρωζώνη. Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε, το ΔΝΤ τονίζει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρωζώνη, με την Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα παραπάνω μεγέθη, να ξεχωρίζει.
  • ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Επιπλέον μέτρα «φωτιά» που μπορεί να φθάσουν τα 3,5 δισ.ευρώ απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές ως εγγύηση για την καλή εκτέλεση του μνημονίου, στην περίπτωση δηλαδή που δεν επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, περιλαμβάνονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, αλλά και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δανειστές έχουν θέσει τα εξής: (1) Αύξηση ΦΠΑ σε ρεύμα και νερό από το 13% στο 24%, (2) περικοπές κύριων συντάξεων, (3) απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, (4) περικοπές των μισθών στο Δημόσιο, με έμφαση στα εισαγωγικά κλιμάκια και στους υπαλλήλους χαμηλών προσόντων, (5) «πάγωμα» των προσλήψεων, (6) κατάργηση και του υπερμειωμένου ΦΠΑ 6% που ισχύει σε φάρμακα, βιβλία, θέατρα.
Σύμφωνα με τ
α ίδια δημοσιεύματα, ακόμη και οι δανειστές αντιλαμβάνονται ότι αυτό το πακέτο μέτρων είναι ιδιαίτερα επώδυνο και δύσκολα διαχειρίσιμο από πολιτικής άποψης.

  • ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει σημαντικές αλλαγές. Οι 11 σημαντικότερες είναι οι ακόλουθες: (1)  Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης, (2)  Κρατικά επιχορηγούμενη Εθνική σύνταξη 345 -384 ευρώ με 15 έως 20 χρόνια ασφάλισης, (3) Ανταποδοτική σύνταξη (για όσους έχουν πάνω από 15 χρόνια ασφάλισης) με βάση το  μέσο όρο των μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου καθ' όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου και με ποσοστά αναπλήρωσης που θα κυμαίνονται από το 0,77% έως το 2%, (4) Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις (σ.σ. εκείνες που είχαν εκδοθεί έως 31.12.2014)  μέχρι 31.12.2017 . Από 1.1.2018 αναπροσαρμόζονται με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, (5)Το ήμισυ της προσωπικής διαφοράς άνω του 20% θα καλύπτεται φέτος στο Δημόσιο, (6) Καταργούνται περιπτώσεις προσωρινών συντάξεων, (7) Σύνταξη λόγω θανάτου μόνο μετά τα 55 έτη στους επιζώντες συζύγους, (8) Πλαφόν 2.300 για την ατομική σύνταξη και 3.000 ευρώ για τις πολλαπλές συντάξεις, (9) Υπό επανεξέταση όλες οι συντάξεις αναπηρίας, (10) "Τσεκούρι" 60% στις συντάξεις των συνταξιούχων που εργάζονται, (11) Αναστέλλονται οι συντάξεις των αγάμων ή διαζευγμένων θυγατέρων αν το ετήσιο εισόδημα τους ξεπερνά των 8.640 ευρώ.

  • ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Με το άρθρο 137 του Σχεδίου Νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με το ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, εισάγονται διατάξεις σχετικές με τη φορολογία εισοδήματος, ως εξής:
  • Εισάγεται νέα κλίμακα για εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις
  • Αναπροσαρμόζεται το αφορολόγητο των εισοδημάτων του άρθρου 15 του Ν. 4172/2013 Κ.Φ.Ε.
  • Εισάγονται διατάξεις για τις αγροτικές αποζημιώσεις και τις αγροτικές ενισχύσεις
  • Τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογούνται με την κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 15 του Κ.Φ.Ε., αφού προστεθούν σε τυχόν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις
  • Τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται αυτοτελώς με την κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4172/2013
  • Τα μερίσματα φορολογούνται με συντελεστή δέκα πέντε τοις εκατό (15%)
  • Το εισόδημα από ακίνητη περιουσία φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστές 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, 35% για εισοδήματα από 12.001 ευρώ έως και 35.000 ευρώ και με συντελεστή 45% για υπερβάλλοντα εισοδήματα
  • Εισάγονται νέες κλίμακες επιβολής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα που κυμαίνονται από 0% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ έως και 10% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 220.000 ευρώ
  • Ορίζονται οι φορολογικοί συντελεστές με τους οποίους φορολογούνται οι υπόχρεοι των περιπτώσεων β`, δ`, ε` στ` και ζ του άρθρου 45 του Ν. 4172/2013 Κ.Φ.Ε. που τηρούν απλογραφικά βιβλία, για τα κέρδη που αποκτούν από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικά, για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής φορολογίας 26%, ενώ για υπερβάλλοντα 33%.

  • AΠΟ 1.1.2017 Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Παράταση 6 μηνών θα λάβει η ενοποίηση των ταμείων, ενώ τα ταμεία θα ενοποιηθούν σε μία ενιαία ενότητα στον "Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης". Το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο βρίσκεται σε τελική φάση επεξεργασίας προκειμένου να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχει δύο βασικές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό προσχέδιο. Η συγχώνευση των ταμείων κύριας ασφάλισης θα γίνει από την 1.1.2017 (και όχι από την 1.1.2016). Ο ΟΓΑ θα ενταχθεί στο νέο υπερ-ταμείο το 2021 και όχι στον ίδιο χρόνο όπως τα άλλα ταμεία. Ο νέος "Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης" δεν θα προκύψει από την ένταξη των υφιστάμενων φορέων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ αλλά από την ένταξη όλων των υφισταμένων ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα εντελώς νέο υπερ-ταμείο κύριας ασφάλισης. Πιο συγκεκριμένα, στο αρχικό ασφαλιστικό προσχέδιο προβλέπεται χαρακτηριστικά πως "το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετονομάζεται σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και αποτελεί εφεξής το μοναδικό φορέα παροχής κύριας κοινωνικής ασφάλισης. Στον ΕΦΚΑ εντάσσονται αυτοδίκαια από 1.1.2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ρυθμίζονται στο άρθρο 19 κ.ε., με την εξαίρεση του ΝΑΤ και του ΟΓΑ που διατηρούν αυτοτελή νομική προσωπικότητα για την άσκηση των μη ασφαλιστικών τους αρμοδιοτήτων". Αυτή η αναφορά θα αλλάξει και θα προβλέπεται σε γενικές γραμμές πως όλοι οι φορείς κύριας ασφάλισης εντάσσονται στο νέο "Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης".
  • ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ
Την επιβολή φόρου στο ίντερνετ έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα, πριν την διακοπή των συνομιλιών για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο στο οποίο κατέληξαν ελληνική κυβέρνηση και δανειστές περιλαμβάνει το μέτρο επιβολής φόρου στους συνδρομητές της ευρυζωνικότητας και αναμένεται να επιβληθεί σε όσους έχουν σύνδεση στο ίντερνετ, για επαγγελματική και ιδιωτική χρήση. Το ύψος του φόρου δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, το μέτρο έχει ήδη συμφωνηθεί και θα περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της επιβολής νέων έμμεσων φόρων για την συγκέντρωση 1,8 δις. Ο νέος φόρος έρχεται για να συμπληρώσει την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 24%, την αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και το τέλος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, έχει εγκαταλειφθεί η πρόταση για αύξηση κατά 25% του φόρου στην κινητή τηλεφωνία.
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2,68 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ 2016
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 222 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 503 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 1,335 δισ. ευρώ.

  • ΤτΕ: ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ Α’ 3ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016
Δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης δανείων από επιχειρήσεις. Όπως διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην τριμηνιαία έρευνα της, στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου είχαν διατυπωθεί θετικές προσδοκίες για τη ζήτηση, που όμως δεν επαληθεύθηκαν. Όσον αφορά στα δάνεια προς τα νοικοκυριά η ΤτΕ διαπίστωσε ότι η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, εξέλιξη που συμβαδίζει με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου, ενώ η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη. Όσον αφορά στα κριτήρια και τους όρους χορήγησης νέων δανείων, παρέμειναν αμετάβλητα τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και προς τα νοικοκυριά. Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2016.

  • ΕΚΘΕΣΗ – ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι συνεπής στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων, βάσει των οποίων τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να τηρούν υπό έλεγχο τους προϋπολογισμούς τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ελεγκτές της ΕΕ. Οι χώρες της ΕΕ υποχρεούνται να διατηρούν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) και να περιορίζουν το χρέος τους στο 60% του ΑΕΠ. Εάν το έλλειμμα μιας χώρας είναι πάνω από το όριο αυτό ή το μεγάλο της χρέος δεν μειωθεί επαρκώς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ορίζουν στόχους και προθεσμίες για τη διόρθωση αυτών των επιπέδων στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Η Κομισιόν «δεν εφαρμόζει με συνέπεια τη διαδικασία», ανέφεραν σε έκθεσή τους οι ελεγκτές της ΕΕ, προσθέτοντας ότι το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ δεν ήταν αποτελεσματικό στην απόκτηση αξιόπιστων στοιχείων από τα κράτη μέλη της ΕΕ και στο να τους επιβάλει να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε την κριτική αυτή, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει τις χώρες της ΕΕ ισότιμα. Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο κάλεσε την Κομισιόν να είναι περισσότερο διαφανής στον τρόπο που αξιολογεί τη συμμόρφωση των χωρών με τους δημοσιονομικούς κανόνες. 
  • ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Φ.Κ. ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ
Την απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του φυσικού αερίου, βιομηχανιών και βιοτεχνιών, που το χρησιμοποιούν αποκλειστικά, ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους, εξαιρουμένης της παραγωγής προϊόντων ενέργειας, προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Η απαλλαγή θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2016. Οι όροι, οι προϋποθέσεις, διαδικασία και ο τρόπος ελέγχου για την απαλλαγή από τον Ε.Φ.Κ. του φυσικού αερίου, θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Της ευνοϊκής ρύθμισης εξαιρούνται οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους τους. Η δυνατότητα για τη χορήγηση της απαλλαγής προβλέπεται σε ευρωπαϊκή οδηγία, ενώ εφαρμόζεται ήδη για άλλες κατηγορίες ενεργειακών προϊόντων, όπως το DIESEL, η κηροζίνη και το ελαφρύ πετρέλαιο.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Τη συνέχιση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐου αποφάσισαν οι λογιστές, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει αποφασιστεί ως αντίδραση στις αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό για τους ελευθέρους επαγγελματίες και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για δημιουργία επιστημόνων δύο ταχυτήτων. 

  • ΑΠΟ 1/7/2016 ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΜΥ
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, από 01/07/2016 οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα κατατίθενται από τους εργοδότες ταυτόχρονα με τις ασφαλιστικές εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μεταφέρονται αντιστοίχως και θα αποδίδονται από την οικεία τράπεζα στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών, των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου. Για το σκοπό αυτόν κάθε υπόχρεος εργοδότης υπογράφει σχετική σύμβαση με τράπεζα που επιλέγει. Κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν από την Τετάρτη τα καταστήματα καθώς τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ενόψει Πάσχα. Έως και την Παρασκευή 22 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 23 Απριλίου η αγορά θα λειτουργήσει από τις 9 έως τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 24 Απριλίου από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν 1 με 7 και το Μεγάλο Σάββατο 9 με 3. Στη συνέχεια θα μείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα 2 Μαΐου αλλά και την Τρίτη 3 Μαΐου, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα επανέλθει από την Τετάρτη 4 Μαΐου.

  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ – ΔΟΣΗΣ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι: Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ως προκαταβολή, η πληρωμή του 50% της δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του έτους 2016 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2015. Η πληρωμή αφορά περίπου 700.000 οικογένειες-δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται περίπου στο ποσό των 70.000.000 €. Επειδή τα προηγούμενα δύο χρόνια που χορηγήθηκε προκαταβολή διαπιστώθηκε ότι υπήρξε καταβολή ποσού 8 εκ. ευρώ σε μη δικαιούχους, είχε αποφασισθεί η δόση του Α’ τριμήνου να καταβληθεί σε όσους/όσες υποβάλλουν αίτηση Α21. Δυστυχώς η αποχή των φοροτεχνικών και η μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα του TAXIS, είχε ως αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής μικρός αριθμός (34.846) αιτήσεων Α21. Για τον λόγο αυτό θα χορηγηθεί προκαταβολή 50% της δόσης του Α’ τριμήνου του έτους 2016 σε όλους όσους/ όσες δικαιώθηκαν οικογενειακού επιδόματος το έτος 2015. Τέλος, πληροφορούμε τους ενδιαφερόμενους ότι: Οι δικαιούχοι του έτους 2015, που θα εισπράξουν με την μορφή προκαταβολής το 50% της δόσης του Α’ τριμήνου έτους 2016, υποχρεούνται, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν την αίτηση Α21 μέχρι την 15-1-2017, προκειμένου να συμψηφιστεί το ποσό που τους χορηγήθηκε προκαταβολικά με το ποσό που δικαιούνται. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 για το έτος 2016, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία ή υποβληθεί και το σχετικό αίτημα απορριφθεί, η χορηγηθείσα προκαταβολή θα πρέπει να επιστραφεί στον ΟΓΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477) διαφορετικά θα θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθείσα και θα επιδιωχθεί η είσπραξη της μέσω της αρμόδιας ΔΟΥ. Χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www . oga . gr ), όπου υπάρχει η ένδειξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, στην ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων».
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ (CPV:45233141-9)

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς σε ευρώ για την συντήρηση αγροτικών δρόμων του Δήμου Ν. Προποντίδας, διάρκειας ενός (1) έτους και προϋπολογισμού 149.752,80 ευρώ με Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από Ιδίους Πόρους.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών 22/04/2016 και ώρα 15.00 μ.μ., ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 12/5/2016 και ώρα 15.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και των λοιπών συμβατικών στοιχείων από το δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της δικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, όπου και υποβάλλονται τα σχετικά αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών - διευκρινήσεων, μόνον από εγγεγραμμένους στο σύστημα φορείς. Επιπλέον, το σύνολο των τευχών του διαγωνισμού θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nea-propontida.gr, ενώ πληροφορίες παρέχονται και από τις Υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2373350222 και 2373350227).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ (CPV:71314100-3)

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς σε ευρώ για την παροχή υπηρεσιών για την αντικατάσταση λαμπτήρων στα δίκτυα φωτισμού κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ν. Προποντίδας, διάρκειας ενός (1) έτους και προϋπολογισμού 149.371,20 ευρώ με Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από Ιδίους Πόρους.Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών 22/04/2016 και ώρα 15.00 μ.μ., ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 12/5/2016 και ώρα 15.00 μ.μ. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα. Γίνεται δεκτή προσφορά που θα αφορά το σύνολο των εργασιών της με αριθμ. 58/2015 μελέτης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και των λοιπών συμβατικών στοιχείων από το δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της δικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, όπου και υποβάλλονται τα σχετικά αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών - διευκρινήσεων, μόνον από εγγεγραμμένους στο σύστημα φορείς. Επιπλέον, το σύνολο των τευχών του διαγωνισμού θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nea-propontida.gr, ενώ πληροφορίες παρέχονται και από τις Υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2373350222 και 2373350227).

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .



Δεν υπάρχουν σχόλια: