"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 04/4 ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, στη σκιά της δημοσιοποίησης της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου για την Ελλάδα. Οι συζητήσεις των επόμενων ημερών θα πρέπει να γεφυρώσουν τις...
διαφορές στα φορολογικά και δημοσιονομικά μέτρα, την απόσταση στο ασφαλιστικό και το χάσμα που υπάρχει στο θέμα των «κόκκινων» δανείων. Κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο, εκτιμά η κυβέρνηση. Επιπλέον προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, έρχεται φορο-επιδρομή για την είσπραξη 1,8 δις ευρώ με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «μάρμαρο» θα πληρώσουν τα τσιγάρα, η συνδρομητική τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία. Το χειρότερο σενάριο είναι βεβαίως οι αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα όπου θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης.

  • ΝEA ΟΧΤΑΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 19.000 ΘΕΣΕΙΣ
Tα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, τα οποία είναι οκτάμηνης διάρκειας και όχι πεντάμηνης, όπως ίσχυε, μέχρι σήμερα.Τα προγράμματα απευθύνονται, κυρίως, σε μακροχρόνια άνεργους ως την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα και η πρώτη πρόσκληση θα γίνει εντός του Απριλίου για 6918 θέσεις εργασίας σε 17 δήμους και τους επόμενους 2 με 3 μήνες θα ακολουθήσει πρόσκληση για άλλες 12.656 θέσεις εργασίας σε 34 δήμους συνολικά, δηλαδή το πρόγραμμα απευθύνεται σε 51 δήμους για 19.574 θέσεις εργασίας. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ για τους πρώτους 17 δήμους και στα 87 εκατ. ευρώ για τους υπόλοιπους 34 συνολικά στα 132 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά, τα υλικά για την υλοποίηση των έργων στους δήμους θα χρηματοδοτούνται, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και απευθύνεται στους πιο ευάλωτους δήμους, οι οποίοι, δηλαδή, καταγράφουν τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία.Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας με αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και στην ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος. Ο απασχολούμενος στα νέα προγράμματα θα εργάζεται τέσσερις ημέρες και την πέμπτη θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης επιμορφωτικών προγραμμάτων με πιθανή την προοπτική πιστοποίησης προσόντων.
  • ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015
Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή χθές 5/4/2016 λίγο πριν τις 22:00μμ για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015 . Ταυτόχρονα δημοσιεύθηκε και στο ΦΕΚ η απόφαση με το τύπο, το περιεχόμενο των εντύπων Ε1,Ε2,Ε3 και τις απαραίτητες οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους  2015 (Αριθ. ΠΟΛ.:1041/05.04.2016).

  • ΙΟΒΕ: ΟΡΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ
Οριακή βελτίωση σημείωσε τον Μάρτιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 90,1 (από 89) μονάδες, σε επίδοση που είναι όμως πολύ χαμηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής (97,3 μονάδες), σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Η μικρή αυτή βελτίωση είναι αποτέλεσμα ελαφρώς καλύτερων προσδοκιών στη Βιομηχανία και στις υπηρεσίες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, αλλά και της σταθεροποίησης στο λιανικό εμπόριο.

  • «ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ. ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ 7000 ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ, 40 ΚΡΑΤΩΝ»
Η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ ανάρτησε την ιστοσελίδα του στο www.agora.mfa.gr ένα σύνολο 7.000 εισαγωγέων, που αφορούν 24 κλάδους προϊόντων, 40 κρατών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναπτύχθηκε στην παρούσα φάση, σε συνεργασία με την ICAP. Ο κατάλογος αυτός θα εμπλουτίζεται από εδώ και μετά, με πληροφορίες που θα προέρχονται από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό.

  • ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014 – 2020
Σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξανδρου Χαρίτση (Α.Π. 1557/432Γ/Γ01/30.03.2016, ΑΔΑ: 6ΔΡ34653Ο7-4Υ0), αναδεικνύεται ο ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας Κρατικών Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ), μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

  • ΓΓΔΕ: ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Ηλεκτρονικές κατασχέσεις θυρίδων και χρηματιστηριακών προϊόντων, «στενή» παρακολούθηση τραπεζικών κινήσεων, δανειακών συναλλαγών και χρηματοπιστωτικών προϊόντων περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης για το 2016 της ΓΓΔΕ, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και αύξησης των δημόσιων εισπράξεων για τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου αναγκαστικής είσπραξης με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, καθώς στην επέκταση του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, για την ενίσχυση της εισπραξιμότητας, λόγος για τον οποίο ξεκινά και νέο «σαφάρι» για έσοδα με εξονυχιστικούς ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά και για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών με την αποστολή ειδοποιητηρίων ακόμη και σε μικροοφειλέτες.
  • ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΦΟΡΩΝ
Σειρά πρόσθετων μέτρων περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να κλείσει ο συνολικός λογαριασμός των 5,5 δισ. ευρώ. Μετά την προώθηση των αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος, η οποία προγραμματίζεται να αποφέρει περίπου 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά και τα μέτρα του ασφαλιστικού που θα αποδώσουν επίσης 1,8 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση συμπληρώνει και το τρίτο «πακέτο» με μέτρα προερχόμενα κυρίως από την έμμεση φορολογία. Τα μέτρα που παρουσιάζονται στους θεσμούς περιλαμβάνεται η θέσπιση «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» -έναν νέο φόρο που θα επιβάλλεται στα ξενοδοχεία ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων. Συγκεκριμένα επανέρχεται το σχέδιο για επιβολή του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία με ποσά της τάξεως του ενός ευρώ ανά αστέρι. Δηλαδή, στα ξενοδοχεία τριών αστέρων θα επιβάλλεται ειδικό τέλος τριών ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων τέσσερα ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα πεντάστερα πέντε ευρώ κ.λπ. Η επαναφορά στο προσκήνιο του τέλους διανυκτέρευσης γίνεται με στόχο να αντληθούν περί τα 150 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό είχε καταλήξει πέρυσι και σχετική έρευνα που είχε κάνει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).
  • ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 Η ΕΓΣΕΕ
«Διασώζονται», μετά την παράταση ισχύος έως τα τέλη του 2016 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που συνυπέγραψαν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις, οι άδειες και η καταβολή του επιδόματος γάμου στους εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται με τα κατώτατα όρια αποδοχών και απασχολούνται στις επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ. Την παράταση ισχύος όλων των θεσμικών όρων εργασίας προηγούμενων ΕΓΣΣΕ και των αντίστοιχων αποφάσεων διαιτησίας προβλέπει η νέα Σύμβαση που κατέθεσαν χθες στο υπουργείο Εργασίας η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς. Η Σύμβαση, με ισχύ από 1/1/2016 έως και τις 31/12/2016, επαναβεβαιώνει τη συμφωνία της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων να ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων (κατώτατος μισθός, «ξεπάγωμα» τριετιών κ.λπ.) στην περίπτωση που αρθούν οι σχετικές απαγορευτικές, σε εφαρμογή μνημονιακών νόμων, διατάξεις.

  • ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Μπορεί η ΕΚΤ να ανακοίνωσε ότι κατά τον Φεβρουάριο μειώθηκε περαιτέρω το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη, ωστόσο τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι τρεις φορές πιο ακριβά από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Γεγονός που καταδεικνύει ότι, δυστυχώς, ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας δεν μπορεί να επωφεληθεί από τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει λάβει η ΕΚΤ. Το γεγονός των ακριβών επιτοκίων καθιστά λιγοστές τις πιστώσεις που δίνονται από τις τράπεζες στις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς το κόστος αποπληρωμής των δανείων είναι απαγορευτικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα νέα δάνεια που οι τράπεζες χορήγησαν τον Φεβρουάριο έπεσαν σε ιστορικό χαμηλό, και οι πιστώσεις προς τις επιχειρήσεις άγγιξαν το κατώτερο σημείο της δεκαετίας. Τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις ανήλθαν μόλις σε 291 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν δοθεί προς τις επιχειρήσεις 408 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2014 είχαν δοθεί 947 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2013 τα νέα δάνεια ήταν 1,3 δισ. ευρώ, το 2012 είχαν δοθεί 1,5 δισ. ευρώ και το 2011 οι μηνιαίες πιστώσεις ήταν 3,2 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζενίθ στον μηνιαίο δανεισμό προς τις επιχειρήσεις ήταν το 2009 (33,6 δισ. ευρώ).Η έλλειψη ρευστότητας πλήττει ευθέως τόσο τις μικρές όσο και τις μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα νέα δάνεια που δόθηκαν έως 250.000 ευρώ, δηλαδή προς τις μικρές επιχειρήσεις, περιορίστηκαν τον Φεβρουάριο μόλις σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ 61 εκατ. ευρώ δόθηκαν προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μόλις 207 εκατ. ευρώ ήταν οι χορηγήσεις προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται οι διαγραφές δανείων ούτε οι αποπληρωμές, και αποτελούν τον καθαρό δανεισμό του ιδιωτικού τομέα.

  • ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Το χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού έχουν οι Έλληνες άνεργοι παγκοσμίως. Την αρνητική πρωτιά αποκαλύπτει ο «χάρτης» του ΟΟΣΑ με τα ποσοστά εισοδήματος που έχει το νοικοκυριό ενός ανέργου με σύζυγο και δύο παιδιά. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 39% έναντι 40% στη Ρουμανία και 43% στην Κορέα, ενώ «κάλυψη» σε ποσοστό 94% παρέχει η Δανία ακολουθούμενη από το Ισραήλ (92%). Στην ομάδα των χωρών που, έναντι καταβολής ασφαλίστρων (και όχι ως προνοιακή παροχή) δίνουν γενναιόδωρα επιδόματα στους ανέργους, περιλαμβάνονται το Λουξεμβούργο (89%), η Ελβετία και ο Καναδάς (86%), η Ολλανδία (84%), η Φινλανδία και η Ιρλανδία (80%). Στο 79% είναι η αναπλήρωση του μισθού στη Βουλγαρία, στο 73% στη Γερμανία, στο 70% (που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), στην Ισπανία και στην Ιταλία. Την τρίτη χειρότερη επίδοση, μετά την Τουρκία και την Ιταλία, έχει η Ελλάδα και στην «κάλυψη» των μακροχρόνια ανέργων με ποσοστό αναπλήρωσης 8% έναντι 9% στη Χιλή, 35% στην Πορτογαλία, 54% στη Μάλτα και 57% στην Πολωνία.
  • ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ραγδαίες εξελίξεις και ριζικές ανατροπές στην αγορά γάλακτος, φέρνει απόφαση που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού στο όνομα της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος. Το προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που φέρνει τα πάνω κάτω στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος. Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με απαλοιφή του όρου «νωπό γάλα» για την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού, που αποτυπώθηκε στο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει ήδη υποβληθεί στην Κομισιόν, αποτελεί μεγάλη ανατροπή, καθώς ανοίγει την πόρτα για εισαγωγή φτηνών πρώτων υλών, όπως η σκόνη για το γιαούρτι. Μια υπουργική απόφαση υποβαθμίζει ποιοτικά το γιαούρτι και απειλεί με καταστροφή τους γαλακτοπαραγωγούς
  • «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ» POS ΓΙΑ 200.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Με το βλέμμα στην άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία θα φέρει "ζεστό" χρήμα στα κρατικά ταμεία, αλλά και στην παροχή κινήτρων σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το ν/σ θα υποχρεώνει 200.000 ελληνικές επιχειρήσεις σε χρήση POS για εφέτος, ενώ θα περιλαμβάνει και μια σειρά κινήτρων. Σε δεύτερο χρόνο και μεταξύ άλλων η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση "επιστροφής χρημάτων" σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες ξεπερνούν ένα ορισμένο όριο ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ για τους φορολογούμενους θα υπάρχει η σύνδεση με το αφορολόγητο όριο.

  • ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΜΚΑ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών ελαχιστοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Υγείας (Κ.Υ.Α. αριθ. Α3(γ)/ ΓΠ/οικ. 25132/ 4.4.2016 Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας-ΦΕΚ Β' 908/04-04-2016) . Οι παροχές που διασφαλίζει η ΚΥΑ είναι ισότιμες με τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ (κάθε υπηρεσία νοσηλείας, διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικά βοηθήματα κλπ). Οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία θα δικαιούνται ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως και οι ασφαλισμένοι. Καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές καθώς και κάθε οικονομική επιβάρυνση για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Όσον αφορά τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, εισάγεται ένα σύστημα συνδυασμού εισοδηματικών, κοινωνικών και κλινικών κριτηρίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαλλαγή από τη συμμετοχή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ο έλεγχος αυτών των κριτηρίων θα γίνεται κατά κύριο λόγο αυτόματα και σε real time μέσω της «συνομιλίας» των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της ΓΓΔΕ. Επίσης, μέσω της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπών που θα χορηγείται από τα νοσοκομεία καλύπτονται όλες οι ευάλωτες ομάδες των μεταναστών/ προσφύγων που έχουν ανάγκη συστηματικής φροντίδας και διαβιούν στη χώρα, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος (έγκυες, ανήλικοι, χρόνιοι ασθενείς, ψυχικά ασθενείς, ασθενείς με βαριά νοσήματα, τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι κ.α.).

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Το Επιμελητήριο Σερρών  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία διοργανώνει την 1η εκδήλωση «ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ» σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και σύμπνοιας με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών με σκοπό να προβάλει, να αναδείξει και να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και παράλληλα να αποτελέσει αυτή η δραστηριότητά του ένας ξεχωριστός τρόπος συνάντησης παραγωγών, επιχειρηματικών και επισκεπτών-καταναλωτών. Η διμερής εκδήλωση θα διεξαχθεί  στις 23 και 24 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Elpida Resort στις Σέρρες. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό Μαγειρικής και Γαστρονομίας. Όσες από τις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν για περισσότερες λεπτομέρειες να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2321099722 και 2321039971.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ (CPV 3435100-3) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 (ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 02/2016)

Ο Ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (Α.Δ. Μ.-Θ.) προκηρύσσει Πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια ελαστικών (CPV 34351100-3) για την κάλυψη των αναγκών των οχημάτων της Α.Δ.Μ.-Θ., για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού σαράντα ενός χιλιάδων εκατόν τριάντα δύο ευρώ (41.132,00€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και τριάντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (33.440,65€). Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, οι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά και δραστηριοποιούνται νόμιμα σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν έγγραφες προσφορές, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια του νομίμου εκπροσώπου των διαγωνιζόμενων ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, οι οποίες πρωτοκολλούνται στο Πρωτόκολλο του Τμήματος Γραμματείας και Πληροφόρησης Πολιτών της Α.Δ.Μ.-Θ., Καθ. Ρωσσίδη 11, Τ.Κ. 54655 , Θεσ/νίκη, Γραφείο 7 (στο ισόγειο) το αργότερο μέχρι και την καταληκτική ημέρα του διαγωνισμού, δηλ. την Πέμπτη 21-4-2016 και ώρα 10.00 π.μ. Η Διακήρυξη θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.damt.gov.gr (Ενότητα Ανακοινώσεις->Διαγωνισμοί), καθώς και στο δικτυακό τόπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: http://sites.diavgeia.gov.gr/admt/, κάνοντας αναζήτηση με βάση τον ΑΔΑ: 79ΘΔΟΡ1Υ-ΑΓ2 . Επίσης είναι διαθέσιμη από το Τμήμα Προμηθειών & Διαχείρισης Υλικού κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τηλέφωνα επικοινωνίας 2313 309388-2313 309419, Φαξ: 2310 424346. Επιπλέον μπορεί να αποσταλεί και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (ηλεκτρονική διεύθυνση: tdpy@damt.gov.gr.). Το τεύχος της διακήρυξης αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα σε μια (1) ημέρα από τη λήψη της σχετικής αίτησης. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2313 309419, φαξ : 2310 424346, e mail : egalanou@damt.gov.gr , κα Ευγενία Γαλανού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 (ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 03/2016)

Ο Ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (Α.Δ. Μ.-Θ.) προκηρύσσει Πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια ανταλλακτικών, συντήρηση και επισκευή των οχημάτων (CPV, 34640000-5 , CPV 50112000-3 ) της Α.Δ.Μ.-Θ., για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού εβδομήντα χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (70.300,00 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και πενήντα επτά χιλιάδων εκατόν πενήντα τεσσάρων ευρώ και σαράντα οκτώ λεπτών ( 57.154,48 €) χωρίς Φ.Π.Α. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, οι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά και δραστηριοποιούνται νόμιμα σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν έγγραφες προσφορές, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια του νομίμου εκπροσώπου των διαγωνιζόμενων ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, οι οποίες πρωτοκολλούνται στο Πρωτόκολλο του Τμήματος Γραμματείας και Πληροφόρησης Πολιτών της Α.Δ.Μ.-Θ., Καθ. Ρωσσίδη 11, Τ.Κ. 54655 , Θεσ/νίκη, Γραφείο 7 (στο ισόγειο) το αργότερο μέχρι και την καταληκτική ημέρα του διαγωνισμού, δηλ. την Πέμπτη 21-4-2016 και ώρα 12.00 π.μ. Η Διακήρυξη θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.damt.gov.gr (Ενότητα Ανακοινώσεις->Διαγωνισμοί), καθώς και στο δικτυακό τόπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: http://sites.diavgeia.gov.gr/admt/, κάνοντας αναζήτηση με βάση τον ΑΔΑ: 71ΤΘΟΡ1Υ-2ΣΣ . Επίσης είναι διαθέσιμη από το Τμήμα Προμηθειών & Διαχείρισης Υλικού κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τηλέφωνα επικοινωνίας 2313 309388-2313 309419, Φαξ: 2310 424346. Επιπλέον μπορεί να αποσταλεί και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (ηλεκτρονική διεύθυνση: tdpy@damt.gov.gr.). Το τεύχος της διακήρυξης αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα σε μια (1) ημέρα από τη λήψη της σχετικής αίτησης. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2313 309437, φαξ : 2313 309188, e mail : tpdy@damt.gov.gr , κος Γεώργιος Νικήτας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΠΑΓΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 (ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2016)

Το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, διενεργεί έρευνα αγοράς (Πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό) για την ανάδειξη προμηθευτή παγωτών για τις ανάγκες του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας. Κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης επί των εργοστασιακών τιμών χονδρικής (πριν τον ΦΠΑ), βάσει του επίσημου πρωτότυπου τιμοκαταλόγου της εταιρείας παραγωγής. Ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμού η 11-04-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 πμ. (ΑΔΑ : 16PROC004059500 2016-03-23). Ενδεικτικός προϋπολογισμός διάφορων παγωτών 5.000,00 € με ΦΠΑ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 23740 98721, φαξ 23740 31212, e mail: kat.kas.log@gmail.com κος Σαμαράς Νίκος.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ


Τ ο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: