«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Έκθεση Χαρακτικής του Στέλιου Σταύρου «Ο Πολύγυρος σε 26 Χαρακτικά»

«Ο Πολύγυρος σε 26 Χαρακτικά» είναι ο τίτλος της Έκθεσης Χαρακτικής του Στέλιου Σταύρου, που παρουσιάζεται στον Πολύγυρο από το Σάββατο 16 έως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.
Πρόκειται για επιτοίχια χαρακτικά (σε κορνίζα), φωτεινά κουτιά και δέκα βιβλία, που περιλαμβάνουν και τα 26 χαρακτικά το καθένα. Τα τοπία που παρουσιάζονται ξεκινούν από τον «Καβρόλακα» και φτάνουν ως το «Μύλο» στις Καλύβες.
«Η ιδέα γι΄ αυτή τη δουλειά, είναι αρκετά παλιά και αφορά τον τόπο, που γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Όλες αυτές οι εικόνες, που παρουσιάζω στα χαρακτικά, δεν είναι παρά εικόνες-βιώματα, δηλαδή χώροι που έπαιξα, που μάλωσα, που έκλαψα και που χάρηκα, που δούλεψα και έζησα και γι΄ αυτό έχουν...
χαραχθεί, χρόνια τώρα, στο μυαλό μου, έχοντας γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του είναι μου. Άφησαν, με κάποιον τρόπο, το αποτύπωμά τους μέσα μου. Έτσι τώρα, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τη μορφή των χαρακτικών-αποτυπωμάτων, σε υλική πλέον μορφή και μέσα από την δική μου οπτική, επιστρέφονται σαν μια μικρή ανταπόδοση στον γενναιόδωρο αυτό τόπο» αναφέρει στο πρόλογο του λευκώματος ο καλλιτέχνης, Στέλιος Σταύρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη έκθεση χαρακτικής, που παρουσιάζεται στον Πολύγυρο από ντόπιο καλλιτέχνη. Το λεύκωμα «Ο Πολύγυρος σε 26 Χαρακτικά» θα προστεθεί στον κατάλογο των βιβλίων που αφορούν τον Πολύγυρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Απριλίου στις 20:00. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Πολυγύρου, Α. Μπότου. Θα προλογίσει ο εικαστικός Γ. Αρσένης. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά οι: Ντ. Σπυροπούλου (βιολί), Αιμ. Χρηστίδου (φλάουτο) και Μαρ. Κωνσταντινίδου (τσέλο).
Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου (περιοχή Κέντρου Νεότητας). 
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 19:00 – 22:00 και Κυριακές: 10:00 – 14:00 και 19:00 – 22:00.
Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: