«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Σχολική Βία & Εκφοβισμός"

Στις 8 -9-10 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΄΄Σχολική Βία & Εκφοβισμός΄΄ που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ως συνέχεια της συλλογικής καταγραφής περιστατικών ενδοσχολικής βίας, δράσης και έρευνας του θεσμοθετημένου Παρατηρητηρίου Βίας σε σχολεία επτά νομών της Κ. Μακεδονίας . Στο Συνέδριο συμμετείχαν...
1500 περίπου σύνεδροι και παρακολούθησαν συνολικά εβδομήντα πέντε (75) εισηγήσεις, είκοσι δύο (22) βιωματικά εργαστήρια και δύο (2) συμπόσια. Αναρτήθηκαν εννέα (9) αφίσες (Πόστερ). Συνολικά συμμετείχαν ενεργά πάνω από 300 εισηγητές και εμψυχωτές. 

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να προωθηθεί ο δημιουργικός διάλογος στην εκπαιδευτική κοινότητα, να αναζητηθούν οι αιτίες της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, να τεθούν προβληματισμοί, να συζητηθούν οι προοπτικές αποτελεσματικής διαχείρισης στο επίπεδο της πρόληψης της ενδοσχολικής βίας και να εφαρμοστούν καλές πρακτικές για την αντιμετώπισή της.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε το Σύνολο Νεότερης Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και ακολούθως χαιρέτησαν , ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης , ο εκπρόσωπος και Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κ.Θ. Δημητρακόπουλος , η εκπρόσωπος και Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης κ. Ν.Τσικώτη, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ.Ι.Καϊτεζίδης , ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ.Γ.Μόσχος, ο ψυχολόγος και εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Στ.Αλεβίζος και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας ο κ. Ι.Τομπούλογλου. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι Παράλληλες Συνεδρίες και τα Συμπόσια με αθρόα συμμετοχή. Η μέρα ολοκληρώθηκε με την αυτοσχεδιαστική θεατρική παράσταση του Ελληνικού PlayBack θεάτρου. Την Κυριακή, τελευταία μέρα, πραγματοποιήθηκαν τα βιωματικά εργαστήρια και οι εργασίες του Συνεδρίου έκλεισαν με την Ολομέλεια. Όλες οι εισηγήσεις συνέκλιναν σε ένα συμπέρασμα, εκεί όπου υπάρχουν σχολικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα πολιτιστικές, ελαχιστοποιούνται οι συγκρούσεις και αποδυναμώνονται τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ευχαριστεί το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή κ. Α. Βλέτση για την άψογη συνεργασία και τη φιλοξενία τους . Θερμές ευχαριστίες απευθύνει στο Δήμο Χορτιάτη Πυλαίας και στους λοιπούς χορηγούς του Συνεδρίου για την ευγενική προσφορά τους. 

Επίσης, ευχαριστεί όλους τους συνέδρους για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στις συζητήσεις , για την κατάθεση των εμπειριών τους από την καθημερινή ζωή της σχολικής κοινότητας και εύχεται το επόμενο συνέδριο να είναι συνέδριο της μη βίας, της ενθάρρυνσης και της αρμονικής συμβίωσης όλων όσων εμπλέκονται στη σχολική ζωή. 

Περιφερειακή Διεύθυνση 
Α/θμιας& Β/θμιαςΕκπ/σης 
Κεντρικής Μακεδονίας



Δεν υπάρχουν σχόλια: