«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ.Βαγιωνά

Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων απο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: " Επέκταση χορήγησης επιδόματος εξομάλυνσης στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής " την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτης του Νομού Χαλκιδικής κ.Βαγιωνάς Γεώργιος.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» επέφερε κατάφορες αδικίες εις βάρος του...
ανθρώπινου δυναμικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής όσον αφορά στην καταβολή του επιδόματος εξομάλυνσης, το οποίο ήδη λαμβάνουν οι δικαιούχοι στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η επέκταση του δικαιώματος χορήγησης του επιδόματος εξομάλυνσης, ύψους 212,94€, σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή άγαμους, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει δικαιωματικά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, εφόσον οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν. 3205/2003).
Να σημειωθεί ότι υποσχέσεις, έχουν δοθεί για την άμεση προώθηση ανάλογης τροπολογίας νόμου για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:


  1. Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίσθημα της ισονομίας στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής;

  1. Θα τηρήσετε τη δέσμευση που έχετε αναλάβει για άμεση επίλυση του προβλήματος;




Δεν υπάρχουν σχόλια: