«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝ
  • Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πρωτοφανή υπερχρέωση και οικονομική εξαθλίωση που υπέστησαν εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της υπερφορολόγησης την εποχή των Μνημονίων, προκύπτουν από την έκθεση απολογισμού δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2015, η οποία δημοσιοποιήθηκε... το απόγευμα της Παρασκευής στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι Έλληνες φορολογούμενοι που έχουν φορτωθεί με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έφθασαν τα 4.305.153 άτομα την 1η-1-2016, υπερβαίνοντας πλέον το 50% του συνόλου των ενήλικων πολιτών που είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Το συνολικό ποσό ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλουν οι 4.305.153 φορολογούμενοι έφθασε τα 86,298 δισ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα τελωνεία. Από τα 86,2 δισ. ευρώ τα 51.6 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 60% είναι χρέη που δημιουργήθηκαν από 1-1-2011 έως την 1-1-2016. Επιπλέον από τα 86,2 δισ. ευρώ μόνο τα 10.1 δισ. ευρώ ή ποσοστό 11,7% θεωρούνται εισπράξιμα. Από τα 4.305.153 φορολογούμενους  οι 4.299.932 που αντιστοιχούν στο 99.9% χρωστούν ποσά μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ και συνολικά 19.735 δισ. ευρώ ή το 22,9% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Το 84,9% του συνόλου των οφειλετών χρωστούν ποσά έως 3.000 ευρώ.

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για τόνωση της επιχειρηματικής άμιλλας και επιβράβευσης των επιχειρήσεων οι οποίες διακρίθηκαν κατά την περασμένη χρονιά σε διάφορους τομείς, αποφάσισε να βραβεύσει τις επιχειρήσεις του Νομού μας. Μια βράβευση που θα αναδεικνύει την ικανότητα, την ποιότητα και την υπευθυνότητα στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, δεν θα αφορούν απλώς επιχειρηματικές επιτυχίες που αποτυπώνονται σε νούμερα και οικονομικά αποτελέσματα. Ο θεσμός αυτός θα επιβραβεύει ανθρώπους, αντιλήψεις αξίες. Θα διακριθούν αυτοί που τόλμησαν να επενδύσουν στη γνώση , στον άνθρωπο, στην καινοτομία , στην ποιότητα . Θα διακριθούν εκείνοι που κατάφεραν να κερδίσουν την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Θα διακριθούν εκείνοι που κατάφεραν να συνδέσουν την επιχειρηματική τους λειτουργία με το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και με την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία , να θέσουν φιλόδοξους στόχους, να επενδύσουν σε αξίες . Είναι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις που δείχνουν ένα ξεκάθαρο δρόμο για την ελληνική επιχειρηματικότητα και για την ελληνική οικονομία.
Για τους λόγους αυτούς το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προκηρύσσει διαγωνισμό με θέμα :

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2016»

για τις παρακάτω κατηγορίες βραβείων :

  • Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας
  • Βραβείο Έρευνας και τεχνολογικής Ανάπτυξης
  • Βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας
  • Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος
  • Βραβείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας
  • Βραβείο Νεοσύστατης Επιχείρησης
  • Βραβείο Μακροβιότερης Επιχείρησης
  • Βραβείο Παραγωγής & Τυποποίησης Τοπικών Προϊόντων
  • Βραβείο Τουρισμού & Παράδοσης

  • Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ανεξάρτητα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Η αποστολή των φακέλων υποψηφιότητας πρέπει να γίνει μέχρι Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 13.00. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr ή στα τηλέφωνα του 23710 24200, 24300. Ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν και στο e mail : info@epichal.gr .

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ
Το Επιμελητήριο Σερρών  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία διοργανώνει την 1η εκδήλωση «ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ» σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και σύμπνοιας με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών με σκοπό να προβάλει, να αναδείξει και να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και παράλληλα να αποτελέσει αυτή η δραστηριότητά του ένας ξεχωριστός τρόπος συνάντησης παραγωγών, επιχειρηματικών και επισκεπτών-καταναλωτών. Η διμερής εκδήλωση θα διεξαχθεί  στις 23 και 24 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Elpida Resort στις Σέρρες. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό Μαγειρικής και Γαστρονομίας. Όσες από τις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν για περισσότερες λεπτομέρειες να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2321099722 και 2321039971.


  • ΥΠΕΡΕΒΗ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
Στα 3,042 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του 2016, καθώς η μείωση των δαπανών και η αύξηση των εσόδων συνέβαλαν στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του δημοσίου. Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2016, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, παρουσιάστηκε πλεόνασμα στο ισοζύγιο κρατικού προϋπολογισμού, ύψους 1,324 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 194 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου για έλλειμμα 615 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα 3,042 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 1,238 δισ. ευρώ το 2015 και στόχου για πλεόνασμα 1,065 δισ. ευρώ.

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόταση για φορολόγηση των αγροτών όπως φορολογούνται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά προς τους δανειστές σε μία προσπάθεια να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αποφευχθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου όπως προτείνει η τρόικα. Η κυβέρνηση στην αντιπρότασή της για τις αλλαγές στο φορολογικό έχει εντάξει τους αγρότες στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων. Μάλιστα, στο εισόδημα των αγροτών θα συμπεριλαμβάνονται και οι βασικές τους επιδοτήσεις. Είναι σαφές ότι εφόσον συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, δεν θα εφαρμοστεί η σταδιακή αύξηση της φορολόγησης των αγροτών από το 13% στο 20% και στο 26% έως το 2017, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο. Με την φορολόγηση των αγροτών όπως φορολογούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να διευρύνει τη φορολογική βάση και προσπαθεί να αποφύγει την μείωση του αφορολόγητου ορίου που πρότεινε η τρόικα. Να σημειωθεί ότι η πρόταση των δανειστών προβλέπει μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 7.000 ευρώ από 9.500 ευρώ που είναι σήμερα, μέσω της μείωσης της έκπτωσης φόρου στα 1.500 ευρώ από 2.100 που είναι σήμερα.
  • ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ TAXISNET ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Έως τις 21 Μαρτίου θα ανοίξουν οι «πύλες» του Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς, εκτός απροόπτου, σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου που κλείνει τα κενά της ισχύουσας νομοθεσίας και το οποίο θα ψηφιστεί έως την Παρασκευή. Νομοθετική παρέμβαση αναμένεται να υπάρξει και για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, όμως λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι λογιστές - φοροτεχνικοί, αλλά και των τεχνικών προβλημάτων που παραδοσιακά αναμένεται να ανακύψουν όπως κάθε χρόνο στη λειτουργία του Taxis, θα πρέπει να παραταθεί με βάση το επικρατέστερο σενάριο έως τα τέλη Μαΐου.

  • ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ
Τροπολογία με την οποία προστατεύονται από τα τεκμήρια οι περιστασιακά ή ευκαιριακά απασχολούμενοι, όπως άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές και όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας και δεν είναι επιτηδευματίες, κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών. Με την τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, παρατείνεται ουσιαστικά το καθεστώς προστασίας που ίσχυε για τους φορολογούμενους αυτούς έως και τα εισοδήματα του 2014. Έτσι, λοιπόν, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι νοικοκυρές και όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας που αποκτούν πολύ μικρά και ευκαιριακά εισοδήματα, θα αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί με αφορολόγητο ποσό εισοδήματος, με αποτέλεσμα να παραμείνουν αφορολόγητοι. Με την ίδια τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα υποβολής κοινής φορολογικής δήλωσης και στα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις που ισχύουν για τους έγγαμους, εκτός και αν έχει ορισθεί διαφορετικά στο σύμφωνο συμβίωσης. Επίσης, σε άλλη διάταξη της τροπολογίας, προβλέπεται ότι εξαιρετικά για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, τα οποία αποκτούν εισόδημα από τη διανομή κερδών στις 31 Δεκεμβρίου κάθε φορολογικού έτους να μπορούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση, μετά την ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων των νομικών προσώπων στα οποία συμμετέχουν, οπότε και καθίσταται η διανομή οριστική.
  • ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ capital controls

Επιχείρηση χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών στις τράπεζες επιχειρεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτραπεί άμεσα στους καταθέτες να σπάνε τις προθεσμιακές καταθέσεις τους αλλά και να προχωρούν στην αποπληρωμή των δανείων τους, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό από πέρυσι το καλοκαίρι. Για την αποπληρωμή των δανείων θα μπει ένα όριο, ουσιαστικά θα μπορεί να πληρώνει ο δανειολήπτης ένα συγκεκριμένο ποσό. Θα μπορεί μ’ αυτόν τον τρόπο να εξοφλεί μέχρι και το 50% του υπολειπόμενου δανείου. Έτσι πιστεύεται ότι θα μπει στο τραπεζικό σύστημα νέο χρήμα, από αυτά που έχουν στα στρώματα χιλιάδες Έλληνες. Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η δυνατότητα να σπάσουν οι προθεσμιακές καταθέσεις θα γίνεται χωρίς κανέναν περιορισμό.

  • ΟΟΣΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,9% ΤΟ 2017 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Όφελος 13,4 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία εάν η χώρα εφαρμόσει πλήρως όλες τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, όπως εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην έκθεσή του για την Ελλάδα. Παράλληλα, προβλέπει ότι φέτος η χώρα θα βιώσει εκ νέου ύφεση, αλλά πολύ μικρή (0,1%), ενώ θα καταγράψει ανάπτυξη 1,9% το 2017 και ταυτόχρονα εκτιμά το κόστος της προσφυγικής κρίσης στα επίπεδα των 600-630 εκατ. ευρώ (0,35% του ΑΕΠ). Πέραν αυτών, ο Οργανισμός θεωρεί αναγκαία τη ρύθμιση του χρέους, μέσω σημαντικής επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων, μεγάλων περιόδων χάριτος για τοκοχρεολύσια και μετατροπής όλων των δανείων σε δάνεια σταθερού επιτοκίου.

  • ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΔΡΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Μεταξύ του 2010 και του πρώτου διμήνου του 2016, άνοιξαν 10.321 νέες επιχειρήσεις, από τις οποίες οι μισές στην περιοχή Μπλαγκόεφγκραντ της Νότιας Βουλγαρίας. Από αυτές μόνο 2.000 υπολογίζεται ότι είναι πραγματικά ενεργές. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες επιχειρηματίες, με κίνητρο τον χαμηλό φόρο μόλις 10% έναντι 29% του ελληνικού, ιδρύουν στη Βουλγαρία εταιρείες, είτε για να ξεκινήσουν εκεί παραγωγική δραστηριότητα είτε με σκοπό τις τριγωνικές συναλλαγές ή απλώς ως κάλυψη για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ώστε να αποφύγουν τα τεκμήρια και τα τέλη κυκλοφορίας. Αποκορύφωμα του φαινομένου υπήρξε η περσινή χρονιά, όταν με βασικό κίνητρο να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να παρακάμψουν τα capital controls εγκαινιάστηκαν 2.050 νέες ελληνικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από ποτέ άλλοτε. Το 2016 το φαινόμενο επιμένει. Μέσα στο πρώτο δίμηνο εμφανίζονται να άνοιξαν στη Βουλγαρία 581 νέες ελληνικές επιχειρήσεις. Αριθμός που αντιστοιχεί στον εντυπωσιακό μέσο όρο της έκδοσης 9-10 ΑΦΜ την ημέρα. Πάνω από 10.000 ΑΦΜ δεν εμφανίζουν την παραμικρή κίνηση στα βουλγαρικά μητρώα, είναι απλώς σφραγίδες. Κάποιοι τα άνοιξαν μετά την καταιγίδα των capital controls, όμως στην πορεία διαπίστωσαν ότι η παράκαμψή τους δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση και πολλοί περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τα ενεργοποιήσουν, η οποία δεν έχει έρθει ακόμη.

  • ΣΕΤΕ: ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΡΕΚΟΡ ΟΔΕΥΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Προς νέα χρονιά - ρεκόρ οδεύει ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και κάνουν λόγο για συνολικές αφίξεις από το εξωτερικό της τάξεως των 27,5 εκατ. και έσοδα που μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, τότε θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για τον κλάδο. Τα έσοδα από τον τουρισμό για το 2015 ανήλθαν στα 14,2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση. Οι εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνονται σε γραπτή δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη που έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .


Δεν υπάρχουν σχόλια: