«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Χαλκιδική: Συνελήφθη συμμορία που εκβίαζε άντρα και την οικογένειά του

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άντρες, για υπόθεση εκβίασης.
Πρόκειται για άντρες ηλικίας...
46 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και επτά (7) ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Συμμορίας και Εκβίαση κατ' εξακολούθηση.
Μεταξύ των συνεργών και αλλοδαπός άντρας, μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που έχει χρηστεί με τον διακριτικό τίτλο "VOR V ZAKONE" (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου).
Προηγήθηκε καταγγελία 71χρονου, σύμφωνα με την οποία οι δράστες, από τον Φεβρουάριο του 2016, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του ιδίου και της οικογένειάς του, και αρχικά για λογαριασμό 64χρονου εκ των κατηγορουμένων στον οποίο όφειλε χρηματικό ποσό έπειτα από μεταξύ τους επαγγελματική συνεργασία, απαιτούσαν εκβιαστικά μεγάλο χρηματικό ποσό.
Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο παθών με τους προαναφερόμενους άντρες, πλην του 64χρονου, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Νομό Χαλκιδικής, όπου οι τελευταίοι εμφανίζονταν με διαφορετικές συνθέσεις και απαιτούσαν πλέον χρήματα για λογαριασμό τους, τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.
Ακολούθως και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, οι συλληφθέντες μαζί μ' έναν ακόμη συνεργό τους, απαίτησαν εκ νέου και για λογαριασμό αυτή τη φορά του αλλοδαπού χρισμένου "VOR V ZAKONE", το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω δύο μέλη της συμμορίας, ενώ κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: