«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΚΕΛΥΦΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΚΑΝΘΟΥ (ΙΕΡΙΣΣΟΥ) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων αρχαιολογικός χώρος ανασκάπτεται εδώ και χρόνια στην περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής, από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Στην περιοχή τοποθετείται η αρχαία πόλη Άκανθος, ενώ διασώζεται το αρχαίο νεκροταφείο της πόλης, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 560 στρεμμάτων και ο αριθμός των τάφων που έχουν ερευνηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ξεπερνά τις 13.000!
Σε ένα από τα ανεσκαμμένα οικόπεδα παρουσιάζεται στο κοινό ένα μικρό τμήμα του νεκροταφείου της αρχαίας Ακάνθου, το οποίο παραμένει...
όπως ανασκάφθηκε στη θέση του (in situ) και προστατεύεται με ένα κέλυφος το οποίο λειτουργεί με διακριτικό τρόπο στο χώρο.
Ο χώρος είναι πρότυπος, υποδειγματικός και επισκέψιμος από το κοινό και τους μαθητές, λειτουργώντας ως μια έξωθεν μαρτυρία του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην περιοχή και σημαίνοντας το δημόσιο πολιτιστικό του χαρακτήρα ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της σύγχρονης αισθητικής.
Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης (2007-2013) και υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί υπό την εποπτεία της ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ του Υπ.Πο.Α.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: