«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δ. Πολυγύρου 

Φίλοι/ες συνδημότες: Εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν εξαναγκαστεί να φύγουν από τις εστίες τους και να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Ο κατάλογος των χωρών που πραγματοποιούνται πολεμικές συρράξεις διαρκώς μεγαλώνει (Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη κ.α.). Το μεταναστευτικό κύμα (από Ασία και Αφρική προς Ευρώπη) παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Στις μέρες μας συντελείται μια από τις μεγαλύτερες βίαιες μετακινήσεις πληθυσμού της σύγχρονης ιστορίας. Η μεγαλύτερη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αλλά και από την δική μας πατρίδα, έχουν...
τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης μεταναστεύσει τα δικά μας παιδιά. Δυστυχώς οι πρόσφυγες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, αλλά επίσης έχουν να αντιμετωπίσουν συρματοπλέγματα, στρατούς, στρατόπεδα συγκέντρωσης, δουλεμπόρους, θαλάσσια κύματα. Έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες, την πείνα, τον ρατσισμό και την ανθρώπινη εκμετάλλευση.
Η Δημοτική «Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου», θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αγκαλιάζει αυτές τις μέρες όλη τη χώρα, καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες να βοηθήσουν στην συγκέντρωση τροφίμων. Με το ελάχιστο που μπορούν στις δύσκολες και για τους ίδιους οικονομικές συνθήκες.
Φιλοδοξία μας είναι η διαρκής συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε τοπικό επίπεδο και η άμεση και συνεχής αποστολή αυτών στα στρατόπεδα των προσφύγων.
Καλούμε λοιπόν όποιον/όποια θέλει να βοηθήσει να προσκομίσει οτιδήποτε μπορεί από την λίστα που ακολουθεί στον χώρο της Δημοτικής Κίνησης στα γραφεία της στον Πολύγυρο στο παλιό δικαστικό μέγαρο στον 2ο όροφο.
Φυσικά η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε όποιον/όποια θέλει να συμμετέχει και να στηρίξει την προσπάθεια και με την φυσική του παρουσία στις μέρες που θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις μας στην Ειδομένη.


Μπορείτε να φέρετε: Γάλατα-χυμούς-μπισκότα-καραμέλες. Επίσης τρόφιμα που θα μαγειρευτούν από εθελοντές/εθελόντριες και θα μεταφερθούν ως συσκευασμένες μερίδες (μακαρόνια, φασόλια, φακές, ρύζια κ.α).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Πρωινές ώρες: 2371021935 -6945306173 Ιωάννα Απογευματινές ώρες: 6944688076 Χρήστος - 6936789259 Βασίλης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννα, Χρήστο και Βασίλη, δε γνωρίζω ποιοι είστε. Υποθέτω ότι είστε άνθρωποι ευαίσθητοι, αφού σας συγκινεί ο πόνος των συνανθρώπων σας, και προφανώς με όρεξη και διάθεση να προσφέρετε. Σκεφτήκατε όμως πόσα χρήματα κουβαλάν μαζί τους αυτοί οι πρόσφυγες; Μήπως είναι σε θέση να αγοράσουν τα προς το ζην; Σκεφτήκατε για ποιο λόγο βρέθηκαν και εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα; Αναρωτηθήκατε μήπως η εδώ παραμονή τους και ο αποκλεισμός τους στη χώρα μας είναι μέρος κάποιου σχεδίου, σχέδιο με μελλοντικά θύματα τη χώρα μας και εμάς τους ίδιους; Αφού έχετε όρεξη και μπορείτε να προσφέρετε, μήπως θα ήταν καλύτερα να κατευθύνετε τη δράση σας στην ενίσχυση οικογενειών Ελλήνων, που πλήττονται από την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια; Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έχασαν τις δουλειές τους και δε μπορούν πλέον ούτε να θρέψουν τα παιδιά τους. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να βρείτε πού υπάρχουν τέτοιες οικογένειες, ώστε να στείλετε εκεί όποια βοήθεια συγκεντρώνετε. Γιατί τέτοιος καημός για τους μετανάστες, και πλήρης αδιαφορία για τους Έλληνες; Τι σας έχουν προσφέρει αυτοί οι λάθρα και αίφνης αφιχθέντες περισσότερο από τους γείτονές σας, τους μόνιμους και νόμιμους κατοίκους αυτού του τόπου;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!+ 1 ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ!!!!!!!!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ!!!!