«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

«Η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα λουκέτα»

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απολυμένων της χαρτοβιομηχανίας Softex, στον Βοτανικό. 
Αγωνιζόμενοι της Softex δεν είστε μόνοι σας! Όλοι όσοι έχουμε βιώσει την ανεργία και έχουμε δώσει αγώνες για το μεροκάματο μας, είμαστε στο πλευρό σας!
Συνάδελφοι, βρισκόμαστε...
και εμείς στην ίδια ακριβώς θέση με εσάς. Ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι και φίλοι μας που είναι στον δρόμο εδώ και 3,5 μήνες…

Παλεύουμε για αυτούς! Και ενώνουμε τη φωνή μας με εσάς και με όλους όσους χάνουν την δουλειά τους, μαζί και την ελπίδα τους για το μέλλον αυτής της χώρας!

Το μήνυμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Όσο η εργοδότριες εταιρείες και οι Κυβερνήσεις δεν καταλαβαίνουν, οι εργάτες θα είναι στους δρόμους και θα μάχονται! Όλοι στο πλευρό όλων!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ

Ως Έλληνες εργαζόμενοι:
·         Καταγγέλλουμε την απόφαση της επιχείρησης "SOFTEX" να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στο Βοτανικό, απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους. 
·         Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της.
·         Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου
o   να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του
o   να εξασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.


Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»


Ο πρόεδρος
Δημήτριος Μπάλλας
Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος
Γεώργιος Χατζής
Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων ΚασσάνδραςΟ πρόεδρος
Χρήστος Ζαφειρούδας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο έκλειναν επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια δε νιώσατε την ανάγκη να συμπαρασταθείτε σε απολυμένους. Ὀπως και δε θα νιώσετε την υποχρέωση αν φύγει αυτή η κυβέρνηση! Απλώς ζητάτε συμμαχίες τη στιγμή που καταστρέφεται μία πατρίδα, την πατρίδα μου. Θα συμπαρασταθείτε στον βοσκό που δηλητηριάσατε το κοπάδι του και τον καταστρέψατε οικονομικά; Τα δεκάδες άλλα επαγγέλματα που καταστρέφεται στη περιοχή και τους χιλιάδες εργαζόμενους που καταδικάζεται, τους σκέφτεστε;
Υποκριτές!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε καταλαβαίνω τον πόνο σου. Εσύ που στήριξες τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την μνημονιακή στροφή πρέπει να αισθάνεσαι χάλια.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, περίμενες κάποια στροφή στο …ρεαλισμό κι ας μην το έλεγες. Ίσως δεν περίμενες όμως αυτή να είναι τόσο μεγάλη.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, σε εσένα που πανηγύριζες στις πλατείες του ΟΧΙ, στις εξέδρες που στήνονταν για να γιορτάσεις τις εκλογικές νίκες, έλαχε ο κλήρος να πρέπει τώρα να υπερασπιστείς το μνημόνιο, τον ΕΝΦΙΑ, τις περικοπές, τις απολύσεις.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, εσύ που πρέπει τώρα να γίνεις όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούσες τους άλλους.


Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, είσαι σε πολιτική κατάθλιψη και ο ουρανός γύρω σου είναι μαύρος. Όχι κόκκινος όπως ήθελες να φανταζόμαστε, ούτε ροζ, ούτε καν πράσινος. Μαύρος, κατάμαυρος. Και θα ήθελα, πολύ θα ήθελα να σε λυπηθώ.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, τώρα στις δύσκολες στιγμές σου στο υπόσχομαι, θα είμαι δίπλα σου. Για να γελάω, γιατί μόνο αυτό πια μου βγάζεις…