«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για τόνωση της επιχειρηματικής άμιλλας και επιβράβευσης των επιχειρήσεων οι οποίες διακρίθηκαν κατά την περασμένη χρονιά σε διάφορους τομείς, αποφάσισε να βραβεύσει τις επιχειρήσεις του Νομού μας. Μια βράβευση που θα αναδεικνύει την ικανότητα, την ποιότητα και την υπευθυνότητα στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν σε...
επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, δεν θα αφορούν απλώς επιχειρηματικές επιτυχίες που αποτυπώνονται σε νούμερα και οικονομικά αποτελέσματα. Ο θεσμός αυτός θα επιβραβεύει ανθρώπους, αντιλήψεις αξίες. Θα διακριθούν αυτοί που τόλμησαν να επενδύσουν στη γνώση , στον άνθρωπο, στην καινοτομία , στην ποιότητα . Θα διακριθούν εκείνοι που κατάφεραν να κερδίσουν την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Θα διακριθούν εκείνοι που κατάφεραν να συνδέσουν την επιχειρηματική τους λειτουργία με το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και με την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία , να θέσουν φιλόδοξους στόχους, να επενδύσουν σε αξίες . Είναι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις που δείχνουν ένα ξεκάθαρο δρόμο για την ελληνική επιχειρηματικότητα και για την ελληνική οικονομία.
Για τους λόγους αυτούς το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προκηρύσσει διαγωνισμό με θέμα :

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2016»

για τις παρακάτω κατηγορίες βραβείων :

  • Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας
  • Βραβείο Έρευνας και τεχνολογικής Ανάπτυξης
  • Βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας
  • Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος
  • Βραβείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας
  • Βραβείο Νεοσύστατης Επιχείρησης
  • Βραβείο Μακροβιότερης Επιχείρησης
  • Βραβείο Παραγωγής & Τυποποίησης Τοπικών Προϊόντων
  • Βραβείο Τουρισμού & Παράδοσης

  • Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ανεξάρτητα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Η αποστολή των φακέλων υποψηφιότητας πρέπει να γίνει μέχρι Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 13.00. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr ή στα τηλέφωνα του 23710 24200, 24300. Ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν και στο e mail : info@epichal.gr .

  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΔΡΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ
Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις τέσσερις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Ειδικότερα, την Τρίτη 8 Μαρτίου, άνοιξε η προθεσμία υποβολής επενδυτικών προτάσεων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων είναι η 15η Απριλίου, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 32,5 εκατ. ευρώ και το ύψος των επιδοτήσεων που μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι φτάνει και τις 50.000 ευρώ. Το υπουργείο δημοσίευσε για το σκοπό αυτό το «Υπόδειγμα Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης» για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα), www.ependyseis.gr.

  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»
Νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ' οίκον που θα ενισχύει ιδιωτικές επενδύσεις σε κατοικίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βερροιόπουλο. Όπως ανέφερε μιλώντας σε συνέδριο για τη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων, το νέο πρόγραμμα θα επιδιωχθεί να είναι λιγότερο γραφειοκρατικό, θα λαμβάνει υπόψη το μέγεθος του κτιρίου, την έκταση των παρεμβάσεων και την κλιματική ζώνη, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθούν σε αυτό και οι επενδύσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος αλλά έχουν σκοντάψει στην έλλειψη κονδυλίων.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ & ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΕΩΣ 4,8 ΔΙΣ ΣΤΗΝ 4ΕΤΙΑ

Ένταξη επενδυτικών σχεδίων χωρίς την υποχρέωση ιδίας συμμετοχής, φοροαπαλλαγές σε βάθος 15ετίας, 12ετές σταθερό φορολογικό καθεστώς για επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ και ειδική επενδυτική μέριμνα για τα 9 νησιά που έχουν πιεστεί από το προσφυγικό, προβλέπει μεταξύ των άλλων ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος. Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, μέσω του οποίου σε βάθος τετραετίας αναμένεται να «πέσουν» στην ελληνική οικονομία για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν σε αυτόν έως 4,8 δισ. ευρώ -έχει σταλεί στους Θεσμούς- δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί παράλληλα με το συνολικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της χώρας που θα κατατεθεί στους Θεσμούς για έγκριση έως τα τέλη του μήνα, αν και υπάρχουν πιέσεις από τους δανειστές να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά την εκπόνηση του Αναπτυξιακού Σχεδίου. Επίσης εταιρείες με ζημιογόνες χρήσεις δεν θα αποκλείονται από την ένταξη στον νέο Αναπτυξιακό νόμο αν και με βάση τις τελευταίες μελέτες που υπάρχουν το 60% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι κερδοφόρες. Παράλληλα τίθεται πλαφόν στο ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να λάβει το επενδυτικό σχέδιο το οποίο είναι: έως 5 εκατ. ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο, έως 10 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση και έως 15 εκατ. ευρώ για όμιλο, ενώ οι δύο κλάδοι στους οποίους θα εστιάσει θα είναι: το Software Engineering made in Greece προκειμένου να αναδειχθεί η Ελλάδα σε πόλο προσέλκυσης επενδύσεων ΤΠΕ και η αγροδιατροφική αλυσίδα από το χωράφι μέχρι τον τουρισμό.Παράλληλα στον σχεδιασμό είναι να υπάρξουν βελτιώσεις της νομοθεσίας για την προσέλκυση Ξένων Άμεσων Επενδύσεων. Αυτό θα γίνει με την κατάθεση τριών τροπολογιών για: εγκατάσταση αλλοδαπών εταιρειών για παροχή ενδοομιλικών υπηρεσιών, χορήγηση άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών για επενδυτική δραστηριότητα και μείωση των ορίων για στρατηγικές επενδύσεις (fast track).
  • ΕΤΕπ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Το ειδικό της πρόγραμμα χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου και των εξαγωγών της Ελλάδας, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και να στηρίξει τον διεθνή εμπορικό τους ρόλο παρέτεινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης της Χρηματοδότησης του Εξωτερικού Εμπορίου (Trade Finance Facility), το οποίο καταρτίστηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2013 και σήμερα παρατείνεται, η ΕΤΕπ θα παρέχει εγγυήσεις που καλύπτουν τους κινδύνους που συνδέονται με ενέγγυες πιστώσεις (Letters of Credit) και άλλα προϊόντα χρηματοδότησης του εμπορίου που παρέχονται από ελληνικές τράπεζες. Η εγγύηση της ΕΤΕπ σημαίνει ότι οι πελάτες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό θα διασφαλίζουν την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων που καθορίζονται σε αυτά τα εμπορικά εργαλεία. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης απ' όλη την Ελλάδα δύνανται να λάβουν ενίσχυση για τις εμπορικές και εξαγωγικές τους συναλλαγές με μέγιστη διάρκεια τα τρία χρόνια. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει επίσης τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας να πραγματοποιούν πωλήσεις των προϊόντων τους στο εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς. Στην παράταση της πρωτοβουλίας αυτής συμφώνησαν και οι τρεις κορυφαίες ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν αρχικά στο εν λόγω πρόγραμμα, δηλαδή η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και η Τράπεζα Eurobank Ergasias AE.
  • EUROGROUP: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Tην επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα αποφάσισε το χθεσινό Eurogroup, δίνοντας και στο ΔΝΤ ως κίνητρο την υπόσχεση ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος καθώς παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών για το δημοσιονομικό κενό. Ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι χρειάζεται «περισσότερη δουλειά» από την ελληνική κυβέρνηση και περισσότερη προσπάθεια για να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ  ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ποιοι είναι οι τομείς όπου πρέπει να κάνει σοβαρά βήματα η Ελλάδα: Πρώτον, η δημιουργία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, δεύτερον, η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος, τρίτον, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τέταρτον, η δημιουργία των ανεξάρτητων αρχών εσόδων και, πέμπτον, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Την επιστροφή των θεσμών επιβεβαίωσε εξερχόμενος του Eurogroup και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας ότι το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά κάποιες διαφορές.

  • ΟΑΕΕ: ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΕΩΣ 40% ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Μικρότερες έως και 40% συντάξεις θα λαμβάνουν όσοι «νέοι» ασφαλισμένοι - ελεύθεροι επαγγελματίες υπέβαλαν μετά την 1η Ιουλίου του 2015 (όταν καταργήθηκε η κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ) αίτηση πρόωρης συνταξιοδότησης στα 62, αντί στα 67. Την ανατροπή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων περιγράφει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ επισημαίνοντας ότι, στο εξής χορηγείται πριν από τα 67 μόνο το οργανικό ποσό και μάλιστα μειωμένο οδηγώντας ακόμη και σε σύνταξη 201 ευρώ μεικτά. Επιπλέον, όσοι ασφαλισμένοι εμπίπτουν στις νέες διατάξεις και στον τρόπο υπολογισμού του ν. 3863/2010 (δηλαδή είτε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 είτε έχουν θεμελιώσει ως 31/12/2014 και η σύνταξη αρχίζει από 1/9/2015), θα λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη ίση με το 80% του δικαιούμενου οργανικού ποσού, πλήρους ή μειωμένου. Αν έχει, μάλιστα, εκδοθεί με άλλον τρόπο υπολογισμού η σύνταξη, αυτή θα επαναπροσδιοριστεί.

  • ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο (437/26.02.2016) με την οποία τονίζει ότι σε περίπτωση μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, που δεν είναι όμως τρέχουσες δεν χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων του Ν. 4321/2015. Με τον Νόμο δινόταν η δυνατότητα να ρυθμιστεί το σύνολο των οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (πλην ΝΑΤ), που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι 1/4/2015, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλονται κανονικά οι τρέχουσες εισφορές. Σε περίπτωση, που –μετά την υπαγωγή στη ρύθμιση- προκύψουν άλλες ασφαλιστικές οφειλές, π.χ. επιβολή προστίμων αυτές μπορούν να ενταχθούν στις σχετικές πάγιες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών (Ν. 4152/2013), ενώ δεν θίγονται οι λοιπές ρυθμισμένες οφειλές. Επομένως, όσοι οφειλέτες έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, λόγω μη καταβολής τέτοιων ασφαλιστικών εισφορών, εφόσον βέβαια πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις του Νόμου, δεν είναι έκπτωτοι και μπορούν να τη συνεχίσουν.
  • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Η δυνατότητα απόκτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με οφειλές προς τα Ταμεία έως και 15.000 ευρώ αναμένεται να εισηγηθεί στους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Την ίδια στιγμή βέβαια, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σχεδιάζεται ηλεκτρονικό σαφάρι για την είσπραξη μέρους από τα 15,3 δισ. ευρώ που χρωστούν στα Ταμεία 272.468 οφειλέτες. Πρόκειται για χρέη που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο, καθώς υπάρχουν και άλλα, περίπου 10 δισ. ευρώ τα οποία έχουν παραμείνει στην αρμοδιότητα των ασφαλιστικών οργανισμών. Ο κ. Κατρούγκαλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, από 1η Ιανουαρίου 2017, με την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο ύψος και τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, να προβλεφθεί δυνατότητα απόκτησης ασφαλιστικής ενημερότητας σε όσους καταβάλλουν τις νέες, τρέχουσες εισφορές τους, ακόμη κι αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο παρελθόν. Η πρόταση που θα κατατεθεί στους εκπροσώπους των θεσμών, θα ορίζει πλαφόν οφειλών στα 10.000 ή έστω τα 15.000 ευρώ. Καθώς μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ξεκάθαρα ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε νέα, ευνοϊκή μεταχείριση οφειλετών, ως δικλίδα ασφαλείας εξετάζεται το ενδεχόμενο η πρόβλεψη να αφορά μόνο χρέη που δημιουργήθηκαν εντός της περιόδου της οικονομικής κρίσης.
  • ΙΚΑ: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2015
Η διοίκηση ενημερώνει ότι οι βεβαιώσεις συντάξεων για το Οικονομικό Έτος 2016 (αποκτηθέντα εισοδήματα έτους 2015) των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και των ενταχθέντων ταμείων τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ και ΤΥΔΚΥ είναι ήδη διαθέσιμες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συντάξεις της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr). Επισημαίνεται επίσης ότι τα ποσά συντάξεων θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στη Δήλωση Φόρου Εισοδήματος (Ε1). Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα προσυμπληρωμένα ποσά της Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος με αυτά της Βεβαίωσης Συντάξεων, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα Πληρωμών Συντάξεων του Υποκ/τος ΙΚΑ-EΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση και εμφάνιση του ορθού ποσού στη Δήλωση Φόρου Εισοδήματος.
  • ΤΕΛΟΣ ΤΑ 3ΜΗΝΑ ΚΑΙ 9ΜΗΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Μια μεγάλη ανατροπή για τις επιχειρήσεις, φέρνει διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία ουσιαστικά ενσωματώνει κοινοτική οδηγία. Η διάταξη καταργεί την υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταρτίζουν και να δημοσιοποιούν τρίμηνες και εννιάμηνες οικονομικές καταστάσεις. Πλέον οι εταιρείες μπορούν να εκδίδουν μόνο εξάμηνα και ετήσια αποτελέσματα ενώ παρατείνεται και η προθεσμία για τη δημοσίευση αυτών των εκθέσεων σε 4 μήνες για την ετήσια και σε 3 μήνες για την εξαμηνιαία, από τη λήξη της περιόδου αναφοράς. Οι εκθέσεις αυτές θα βρίσκονται στη διάθεση του επενδυτικού κοινού για διάστημα τουλάχιστον 10 ετών. Σήμερα, το σχετικό διάστημα ανέρχεται σε 5 έτη. Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να ορίζει πρόσθετες πληροφορίες και στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η ετήσια και εξαμηνιαία έκθεση του διοικητικού συμβουλίου καθώς επίσης και πρόσθετες πληροφορίες και στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η ετήσια και εξαμηνιαία οικονομική έκθεση, αναφορικά με την δραστηριότητα του εκδότη και των ελεγχόμενων από αυτόν επιχειρήσεων, καθώς και την εν γένει πορεία των επιχειρηματικών τους υποθέσεων. Επιπλέον, η ΕΚ έχει διευρυμένες δυνατότητες επιβολής χρηματικών κυρώσεων.
  • «ΕΡΓΑΝΗ»: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται το μήνα Φεβρουάριο 2016, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων–αποχωρήσεων κατά 14.437 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 118.358, ενώ οι αποχωρήσεις σε 103.921. Από τις 103.921 συνολικά αποχωρήσεις, οι 47.686 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 56.235 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Φεβρουάριος 2016 και Φεβρουάριος 2015, προκύπτει αρνητική επίδοση κατά 687 θέσεις εργασίας, για τον Φεβρουάριο 2016 (θετικό ισοζύγιο 14.437 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (15.124) τον Φεβρουάριο του 2015. Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 228.848 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 224.365, εκ των οποίων οι 121.893 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 102.472 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

  • ΜΟΛΙΣ 1 ΑΠΟ ΤΑ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Περίπου οι μισές οφειλές (από όσες ελέγχθηκαν) από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κρίθηκαν ανεπίδεκτες είσπραξης. Σε 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές που βρίσκονται υπό την εποπτεία του ΚΕΑΟ, η πλειοψηφία των οποίων δημιουργήθηκε πριν από την κρίση.Μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας το κέντρο κατάφερε να εισπράξει μόνο ένα δισεκατομμύριο. Περίπου οι μισές οφειλές (από όσες ελέγχθηκαν) κρίθηκαν ανεπίδεκτες είσπραξης. Το 39% των οφειλετών έχουν οφειλές έως 15.000 ευρώ ο καθένας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του σχεδίου δράσης του κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών για το 2016: - Το 19,18% (ποσό 2.945.336.122€) του συνολικού χρέους ύψους 15.353.414.211 που βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΚΕΑΟ, δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να οφείλουν για πρώτη φορά στην αρχή της κρίσης από το 2010 και μετά, ενώ το 80,82% (ποσό 12.408.078.089€) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2009 ή παλαιότερα. Συνοπτικά, το 49% των οφειλών που διαχειρίζεται το Κ.Ε.Α.Ο. είναι σχετικά πρόσφατες οφειλές (έχουν δημιουργηθεί μετά το 2009), ενώ το 51% είναι παλαιότερες οφειλές. -Από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέρχονται 113.027 οφειλέτες (περίπου το 23% των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) που οφείλουν άνω των 5.000 ευρώ. -Από τον ΟΑΕΕ έχουν ενταχθεί οι οφειλέτες με οφειλές από 5.000 έως 15.000 ευρώ και από 40.000 ευρώ και άνω (περίπου το 25% των οφειλετών του ΟΑΕΕ). - Από τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ έχουν ενταχθεί αντίστοιχα 29.792 και 1.396 οφειλέτες.-104.596 οφειλέτες (περίπου 39% των οφειλετών) να έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ ο καθένας. -Μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλής αφορά λίγους μεγαλο-οφειλέτες (1.028 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 23% των υπόλοιπων οφειλών). Το ύψος της οφειλής, συμπεριλαμβανομένων και των επιβαρύνσεων, που μεταβιβάζεται στο Κ.Ε.Α.Ο. να ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ και άνω. Ο οφειλέτης για να ενταχθεί δεν πρέπει να βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης ή υπό καθεστώς εκκαθάρισης.-Το συνολικό ποσό των εισπράξεων από την έναρξη λειτουργίας του Κ.Ε.Α.Ο (2013) έως και το Δεκέμβριο του 2015, ανέρχεται σε 991.330.836 ευρώ.

ΣΤΑ 225 ΔΙΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

«Βουλιάζει» στα χρέη η αγορά την ώρα που η κατανάλωση μειώνεται με δραματικούς ρυθμούς συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε απόγνωση. Το σύνολο του ληξιπρόθεσμου ιδιωτικού χρέους στις αρχές του 2016 ανέρχεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στα 225 δισ. ευρώ  και η αναλογία του προς ΑΕΠ σε απόλυτα νούμερα είναι στο 128%.Από τις αρχές της κρίσης μέχρι σήμερα οι καθαρές απώλειες των αμιγώς εμπορικών καταστημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και χωρίς να συνυπολογίζονται τα νέα ανοίγματα ανέρχονται σε 120.000 . Η ζοφερή εικόνα της αγοράς συμπληρώνεται με τα στοιχεία που αφορούν στα χρέη των επιχειρήσεων.Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και ακάλυπτες επιταγές, διαμορφώνονται ως εξής: 1. Μη εξυπηρετούμενα δάνεια-Πιστωτικά ανοίγματα: 109,5 δισ. Ευρώ, 2. Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία: 86,3 δισ. Ευρώ, 3. Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία: 27,2 δισ. Ευρώ, 4. Ακάλυπτες Επιταγές - Απλήρωτες Συναλλαγματικές.

ΑΠΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για τις αλλαγές που έρχονται στη φορολογία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ ανέλυσε και τις ημερομηνίες για τις φορολογικές δηλώσεις και την υποβολή τους εντός Μαρτίου. Εκτίμησε ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν φέτος περίπου από 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου και στο τέλος Μαΐου να έρθει η πρώτη δόση πληρωμής. Επεσήμανε ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι οι πληρωμές να γίνονται σε μηνιαίες δόσεις . Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι  δεν θα είναι μεγάλες οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις φέτος. Σχετικά με τον φόρο ακινήτων επεσήμανε ότι  πιθανότατα θα ξεκινήσει η πληρωμή από τον Ιούλιο.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την Τετάρτη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να στείλει το υπουργείο Οικονομίας στην Βουλή προς ψήφιση τροπολογία με την οποία θα δοθεί νέα παράταση στο καθεστώς αναστολής πώλησης κόκκινων δανείων που αφορούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά, επιχειρηματικά προς μικρομεσαίες εταιρείες και χορηγήσεις με την εγγύηση του δημοσίου. Η νέα παράταση θα είναι η δεύτερη κατά σειρά που θα δοθεί. Είχε δοθεί παράταση μέχρι 15 Μαρτίου και θα διαμορφωθεί το νέο χρονικό περιθώριο αναστολής πώλησης για συγκεκριμένες κατηγορίες κόκκινων δανείων, στις 15 Απριλίου 2016. Δεν απαιτείται για τη νέα παράταση η σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Κι αυτό διότι η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης που υπάρχει στην έναρξη των συζητήσεων για την αξιολόγηση του μνημονίου.

  • ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΟΥ 2009
Επικυρώνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου να ανακτήσει από τους αγρότες την παράνομη, όπως τη χαρακτηρίζει, κρατική ενίσχυση ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία είχε χορηγηθεί το 2009, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που - σύμφωνα με τους τότε ισχυρισμούς των αρχών - είχαν επικρατήσει στη χώρα κατά το 2008. Με την απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν θεωρεί ότι το 2008 υπήρξαν στην Ελλάδα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ικανές να δικαιολογήσουν αυτά τα μέτρα. Επίσης, δεν δέχθηκε την επιχειρηματολογία ότι λόγω της σοβαρής κρίσης που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία το 2009 δεν επικρατούσαν κανονικές συνθήκες αγοράς και συνεπώς η κρατική ενίσχυση ήταν νόμιμη.


  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του για τη διοργάνωση της 1ης Εμπορικής Τουριστικής Έκθεσης στη Σμύρνη που θα πραγματοποιηθεί από 15-17 Απριλίου 2016 στη Σμύρνη. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος. Η  1η «Εμπορική Τουριστική Έκθεση Σμύρνης» διοργανώνεται από την εταιρεία ΗΧΩ σε συνεργασία με τον Δήμο Karsiyaka (Κορδελιό) της Σμύρνης.  Στόχος της έκθεσης είναι τόσο η προβολή και προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων στη γείτονα χώρα, όσο και η ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλων των ειδών επιχειρήσεις παραγωγής, εμπορίου και μεταποίησης, βιοτεχνίες, συνεταιρισμοί , ξενοδοχειακές μονάδες , τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία , επιμελητήρια, ΟΤΑ απ’ όλη την Ελλάδα. Η έκθεση θα προβληθεί από τρία Τουρκικά Τηλεοπτικά Δίκτυα , από Τουρκικές εφημερίδες και ραδιόφωνα . Καταλυτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής η 15η Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 22510 48111, fax 22510 48113 e mail:hxw@otenet.gr κος Τσαμουράς (εταιρία ΗΧΩ) , και στο Ελληνο - Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος τηλ.: 2310 365177-8 , φαξ.: 2112 686845, e-mail:    secretary@grtrchamber.org κα Βογιατζή Μαρία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Διακήρυξη Νο 10/2016)

Ο Δ/ντης της Δ/νσης Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκηρύσσει Ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με τη
διαδικασία «Συμφωνίας-Πλαίσιο» και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια των ειδών ΑΡΒΥΛΑ ΚΝΗΜΗΣ, ΑΝΔΡΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ (ΣΚΑΡΠΙΝΙΑ), ΜΠΟΤΕΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΚΝΗΜΗΣ. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών 05-05-2016 & Ώρα: 08.00 π.μ, καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών 13-05-2016 και ώρα 15.00 μμ. Πληροφορίες στα Τηλ.:210 6926798 – FAX :2106995669 , Αρμόδιος: Υ/Α’ Κονδυλία ΜΟΥΓΙΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ (Διακήρυξη Νο 11/2016)

Ο Δ/ντης της Δ/νσης Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκηρύσσει Ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με τη
διαδικασία «Συμφωνίας-Πλαίσιο» και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια επίπλων (ερμάρια, περιστρεφόμενα καθίσματα, γραφεία). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών 03-05-2016, και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών 09-05-2016 και ώρα 14.00 μμ. Πληροφορίες στα Τηλ.:210 6915552 FAX :2106995669 .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 (ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 4/2016)

Το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, προκηρύσσει Πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη προμηθευτή ειδών αρτοτροφοδοσίας για τις ανάγκες του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας για το χρονικό διάστημα από 01-04-2016 έως 31-12-2016. Κριτήριο κατακύρωσης η χαμηλότερη τιμή ανά είδος. Ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμού η 18/03/2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 πμ. (ΑΔΑ : 16PROC003911416 2016-02-29). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2374098721, φαξ 2374031212, e mail: kat.kas.log@gmail.com κος Σαμαράς Νίκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: