«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Μυστικό δείπνο 5 κορυφαίων πολιτικών για νέο φιλελεύθερο κόμμα!



Ονόματα δεν θα γράψω για την ώρα, Να μη χαλάσω την Κυριακή κανενός με διαψεύσεις "αποκλυημα φαντασίας" και λοιπά. Όσα όμως ακολουθούν ισχύουν και δείχνουν πόσο αριστοτεχνικά στήνεται το πολιτικό παιχνίδι στη χώρα μας.
Η πληροφορία λέει ότι πρόσφατα συγκεντρώθηκαν και δείπνησαν μυστικά σε οικία των Αθηνών πέντε κορυφαίοι πολιτικοί μας. Ένας κορυφαίος της της φιλελεύθερης παράταξης και τέσσερις άλλοι του εκσυγχρονιστικού - προοδευτικού κέντρου. Ονόματα δεν γράφω, το ξαναλέω, η πείρα δείχνει ότι δύσκολα αποδεικνύονται αυτά.
 Δείπνο όπου μετέχουν παραπάνω από δύο όμως είναι δύκολο να παραμείνει μυστικό. Αντικείμενο της κρυφής αυτής συνάντησης ήταν... η ίδρυση φιλελεύθερου κόμματος και ο εξοβελισμός του καραμανλισμού από τη ΝΔ. Για να είμαι ειλικρινής, όταν μου ελέχθησαν τα ονόματα-βόμβα, που μετείχαν στη συνάντηση, θεώρησα αφύσικο να έχει συμβεί και ρώτησα την πηγή μου μήπως έκανε λάθος. Έχω όμως μια "κακιά" συνήθεια. Διαβάζω τον Κυριακάτικο Τύπο πίσω από τις γραμμές. Ανέτρεξα ,λοιπόν, στις δύο έγκυρες των Αθηνών, οι οποίες ειδικεύονται σε μαγειρέματα αυτού του τύπου, και παρατήρησα το εξής εκπληκτικό, σχεδόν σπάνιο: Οι δύο κορυφαίοι αρθρογράφοι τους, συνομιλητές των συνωμοτών, εξαπέλυαν ταυτόχρονη επίθεση στον καραμανλισμό. Ο πρώτος, από τη φύση του μετριοπαθής, διαχώριζε τον Καραμανλή από τους καραμανλικούς και τις "εμμονές" τους και έθετε με ένταση το ζήτημα της μετεγγραφής στελεχών του εκσυγχρονιστικού χώρου (έκανε μνεία στη Διαμαντοπούλου αλλά υπονοούσε και άλλους σημιτικούς)
Ο κορυφαίος διαμορφωτής θεωρούσε αυτονόητη τη μετεγγεραφή Διαμαντοπούλου στη ΝΔ με το επιχείρημα ότι ψήφισε νόμο πλαίσιο ανάλογο της Γιαννάκου, χαρακτήριζε τον Καραμανλή "μετριοπαθή κεντροδεξιό" και πρόσθετε: "Αυτός ο Καραμανλής όμως δεν έχει καμία σχέση με τον καραμανλισμό που υποτίθεται ότι εκφράζουν ορισμένοι πολιτικοί της ευρύτερης δεξιάς. Καμία. Διακατέχονται λαταρχάς από μένος ορισμένων πολιτικών που αναδείχνθηκαν κατά την περίοδο Σημίτη." Σε άλλο σημείο επιτέθηκε στα στελέχη αυτά με την κατηγορία ότι "καλύπτουν πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ"
Όλως συμπτωματικώς, την ίδια καρμπόν επιχειρηματολογία ακολούθησε με το γνωστό τραχύ ύφος ο διαμορφωτής και της έτερης εγκύρου. "Μέσα στη ΝΔ και με αφορμή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου δίνει σημάδια ζωής μια παράγκα που πασχίζει να μετατρέψει την αντιπολίτευση σε θυγατρική της κυβέρνησης" υποστήριξε και πρόσθεσε: " Η παράγκα αυτή ακούει συχνά στην επωνυμία καραμανλικοί, αλλά μάλλον προς ασέβεια προς τον ιδρυτή της παράταξης" (κάνει και μαθήματα ο μπαγάσας)
Μετά ταύτα δεν έχω καμία αμφιβολία: Και η συνάντηση έγινε και ρόλοι για τη μεθαυριανή συζήτηση στη βουλή μοιράστηκαν, τα άρθρα δεν ήταν παρά οι προπομποί. Κάποιοι θέλουν να παραδώσουν τη ΝΔ στον εκσυγχρονισμό, γι αυτό και δεν θα διστάσουν να επιτεθούν δια παρένθετων προσώπων στον Καραμανλή! Θερμή παράκληση: Προχωρήστε αγαπητοί. Απελευθερώνετε δυνάμεις...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΣΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΛΕΞΗ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ (ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ) Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε καταλαβαίνω τον πόνο σου. Εσύ που στήριξες τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την μνημονιακή στροφή πρέπει να αισθάνεσαι χάλια.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, περίμενες κάποια στροφή στο …ρεαλισμό κι ας μην το έλεγες. Ίσως δεν περίμενες όμως αυτή να είναι τόσο μεγάλη.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, σε εσένα που πανηγύριζες στις πλατείες του ΟΧΙ, στις εξέδρες που στήνονταν για να γιορτάσεις τις εκλογικές νίκες, έλαχε ο κλήρος να πρέπει τώρα να υπερασπιστείς το μνημόνιο, τον ΕΝΦΙΑ, τις περικοπές, τις απολύσεις.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, εσύ που πρέπει τώρα να γίνεις όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούσες τους άλλους.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, είσαι σε πολιτική κατάθλιψη και ο ουρανός γύρω σου είναι μαύρος. Όχι κόκκινος όπως ήθελες να φανταζόμαστε, ούτε ροζ, ούτε καν πράσινος. Μαύρος, κατάμαυρος. Και θα ήθελα, πολύ θα ήθελα να σε λυπηθώ.

Σύντροφε ΣΥΡΙΖΑιε, τώρα στις δύσκολες στιγμές σου στο υπόσχομαι, θα είμαι δίπλα σου. Για να γελάω, γιατί μόνο αυτό πια μου βγάζεις…

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 3:20 μ.μ. ΑΣΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ. ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΟΣΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΦΑΛΤΣΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΑΕΤΟΣ.