«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Ημερίδα για την παρουσίαση των 4 νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ στα Ν.Μουδανιά

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας είναι πρωταρχικός στόχος όλων, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους, αυτόν της πιο έγκυρης, αλλά και έγκαιρης ενημέρωσης κάθε επιχειρηματία και κάθε εν δυνάμει επιχειρηματία που σχεδιάζει επενδύσεις και μπορεί να τύχει ενισχύσεων, από τα Προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)  ΕΣΠΑ 2014-2020.
Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα από επιχειρηματίες του Νομού Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 στο κλειστό Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού των Νέων Μουδανιών, η ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσε το...
Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και τον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.), για την παρουσίαση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιώργος Γκιλής που έλαβε πρώτος το λόγο, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Χαλκιδικής, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων κος Αλεξιάδης Κλεόβουλος, όπου αναφέρθηκε με τη σειρά του στην σπουδαιότητα των χρηματοδοτούμενων εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Την παρουσίαση και ανάλυση των τεχνικών λεπτομερειών της δράσης «Νεοφυή επιχειρηματικότητα» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», ανέλαβε ο κος Μπουζίδης Αλέξανδρος από την Alpha Plan Consultants, ο κος Γκόλιαρας Γεώργιος από την Goliaras Support, παρουσίασε τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» και ο κος Κουρουκαφόπουλος Άγγελος από την Κ&Κ Ενεργειακή, παρουσίασε στους συμμετέχοντες, όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών».
Και οι τέσσερις εισηγητές, που είναι πιστοποιημένα μέλη από τον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.), αναφέρθηκαν στο σκοπό της συγκεκριμένης δράσης του προγράμματος, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο, τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν.
Μετά το τέλος της εισήγησης τους απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.


Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών στην ημερίδα αλλά και υποψήφιων επενδυτών, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι εν λόγω δράσεις και την ανάγκη των επιχειρήσεων να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομικής πραγματικότητας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων και σωματείων Χαλκιδικής, διευθυντές τραπεζών, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Από το Γραφείο Τύπου του
Επιμελητηρίου Χαλκιδικής


Δεν υπάρχουν σχόλια: