«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με δήθεν “πλαστές φωτογραφίες και ψεύτικες καταγγελίες”

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
κ. Θεοφάνη Παπά

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με “πλαστές φωτογραφίες και ψεύτικες καταγγελίες”

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ:


ΑΝΑΦΟΡΑ με θέμα: “Σκουριές: Φωτοαποτύπωση της σημερινής κατάστασης και τεκμηρίωση παραβιάσεων της νομιμότητας από την Ελληνικός Χρυσός και τις Δημόσιες Υπηρεσίες στο Υποέργο Σκουριών των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής”
Ιερισσός, 15 Φεβρουαρίου 2015
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Στις 6 Δεκεμβρίου 2015 παραβρεθήκατε στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατώνι, όπου κάνατε τις εξής δηλώσεις:
»έωλα για να μην πω ψέμματα τα όσα λέγονται μέχρι τώρα κατά της Ελληνικός Χρυσός. Με πλαστές φωτογραφίες και με ψεύτικες καταγγελίες προσπαθούν πολλοί να στραφούν κατά της εταιρείας».
Οι δηλώσεις σας αυτές χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από το μηχανισμό προπαγάνδας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, προκειμένου να δυσφημιστεί στην κοινή γνώμη το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού και οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τη σωτηρία του τόπου τους1.
Από τα ιστολόγια της εταιρείας πληροφορηθήκαμε ότι αναφερόσασταν σε φωτογραφίες από εκροές υγρών αποβλήτων του μεταλλείου Ολυμπιάδας, οι οποίες βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από το ρέμα Μαυρόλακκα και όχι ακριβώς μέσα σε αυτό όπως ισχυρίζονταν οι καταγγέλλοντες πολίτες2.
Εν συνεχεία βέβαια οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος επέβαλαν στην Ελληνικός Χρυσός πρόστιμο ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για 21 διακεκριμένες παραβάσεις σε Στρατώνι και Ολυμπιάδα, μεταξύ των οποίων και η “διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων (εκροές νερών μεταλλείου Ολυμπιάδας)”.Πρόκειται για την 4η παράβαση της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης με αρ. πρωτ. 14505/30-9-2015 του Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος. Τo σκέλος iii της παράβασης αφορά τη “διάθεση όξινων απορροών με pH=2,67 δια μέσου οχετού σε κλάδο του ρέματος Μαυρόλακκα, κατάντη των χώρων αρσενοπυρίτη, με σημαντικά υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων οι οποίες υπερβαίνουν τα θεσμοθετημένα όρια του όρου β2.β από 55% έως 194.300%”!
Οι Επιθεωρητές επισημαίνουν ότι από την εν λόγω παράβαση “προκλήθηκε ρύπανση των επιρανειακών υδάτων και συνεπώς υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατά την έννοια του άρθρου 2 του Ν. 1650/0986 (ΦΕΚ 160 Α’/16-10-1986)”.3 Άλλες βεβαιωμένες παραβάσεις αφορούν την ελλιπή παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων, τη μη σύννομη διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων, ελλιπή μέτρα χειρισμού επικίνδυνων υλικών κ.λ.π. Η εταιρεία αρνείται όλες τις παραβάσεις, όμως οι αιτιάσεις της απορρίφθηκαν μία προς μία από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει συμμορφωθεί προς τους σχετικούς όρους της ΚΥΑ ΕΠΟ 201745/2011 και η ρύπανση του περιβάλλοντος συνεχίζεται. Αυτά είναι τα έργα της εταιρείας που με τόσο ζήλο υπερασπίζεστε.
Κατά συνέπεια ούτε οι φωτογραφίες ήταν πλαστές ούτε οι καταγγελίες ψεύτικες και αυτό το βεβαιώνει η πλέον αρμόδια δημόσια υπηρεσία. Εσείς όμως κ. Παππά, ούτε τις δηλώσεις σας ανασκευάσατε ούτε ενοχληθήκατε από την χρήση τους, για τους δικούς της σκοπούς, από την εταιρεία που συνεχίζει να ρυπαίνει.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε ΑΝΑΦΟΡΑ με θέμα: “Σκουριές: Φωτοαποτύπωση της σημερινής κατάστασης και τεκμηρίωση παραβιάσεων της νομιμότητας από την Ελληνικός Χρυσός και τις Δημόσιες Υπηρεσίες στο Υποέργο Σκουριών των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής”, η οποία έχει κατατεθεί στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και στη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΑΝΑΦΟΡΑ παρουσιάζει τα ευρήματα της ΕΡΕΥΝΑΣ που πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2015, μέσω φωτοαποτύπωσης με ειδικό εναέριο εξοπλισμό, στην ευρύτερη περιοχή ανάπτυξης του Υποέργου Σκουριών της Ελληνικός Χρυσός. Η συνολική επιφάνεια που αποτυπώθηκε ήταν 8.000 στρέμματα και η ακρίβεια της αποτύπωσης στους άξονες Χ, Ψ, Ζ ±10 εκατοστά. Οι φωτοαποτυπώσεις αποκάλυψαν πλήθος παραβάσεων της δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς και των πράξεων αδειοδότησης της “επένδυσης” της Ελληνικός Χρυσός οι οποίες καταγράφονται με λεπτομέρεια και περιμένουν απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.Μια και έχετε αποκτήσει εξειδίκευση στις “πλαστές φωτογραφίες”, αναμένουμε να αποφανθείτε και για την “πλαστότητα” ή μη και αυτών των φωτογραφιών.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, οι δηλώσεις σας είναι προϊόν επιλεκτικής και μονόπλευρης ενημέρωσης από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Προτείνουμε για αυτά τα ζητήματα να ενημερωθείτε από την αρμόδια κρατική υπηρεσία, την Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος, Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.
Και θεωρούμε ότι οφείλετε μία συγγνώμη στους πολίτες της περιοχής που αντιτίθενται στη μεταλλευτική δραστηριότητα, τους οποίους με τις δηλώσεις σας συκοφαντήσατε.
Η παρούσα επιστολή θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης όπως και η όποια απάντησή σας.
1ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «ΠΛΑΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» (ΒΙΝΤΕΟ),http://politesaristoteli.blogspot.gr/2015/12/blog-post_5.html 5/12/2015
2#SKOURIES: ΕΠΙΒΟΛΗ «ANTIGOLD» ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΠΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3???, http://politesaristoteli.blogspot.gr/2015/12/skouries-antigold-3.html 8/12/2015


3Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης που αφορά στην εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ.” για το Υποέργο Ολυμπιάδας των Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας” https://www.scribd.com/doc/294975095/%CE%A0%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%92%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%9F%CE%A3-%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1-skouries

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι επεβαλαν προστιμο 1 .7 για τους περιβαντολογικους ελεχους που γινανε αλλα τα κρατουσανε κανα δυο χρονια στο συρταρι να σιτεψουνε .....αιντε ρε...
.