«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Μεταλλωρύχοι προς ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: Σύντομο ανέκδοτο η απάντησή σας

Τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τη συνάντηση των εκπροσώπων της με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία είναι ένα ακόμη σύντομο ανέκδοτο από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.
Αυτοί που μόλις προχθές βανδάλιζαν, γκρέμιζαν περιφράξεις και δημιουργούσαν επεισόδια στις Σκουριές, με πρωταγωνιστική συμμετοχή της τοπικής βουλευτίνας και... περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, μας κατηγορούν για συμμετοχή σε … προσχεδιασμένη κοινωνική ένταση! Να κοιταχτούν στον καθρέπτη τους καλύτερα.

Αν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής θέλει πράγματι να μην απολυθούν δύο χιλιάδες εργαζόμενοι, έναν τρόπο έχει να το κάνει. Να καλέσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Σκουρλέτη να εφαρμόσει τη νομιμότητα, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία αδειοδοτήσεων. Μετά από πίεση των εργαζομένων η εταιρεία έχει δεσμευτεί απέναντί μας. Με τις άδειες που η κυβέρνηση στερεί τόσον καιρό στον επενδυτή, όχι μόνο δεν θα είχαμε απολύσεις αλλά σήμερα θα είχαμε άλλους 500 συναδέλφους.
Όλα τα υπόλοιπα συνιστούν προφάσεις εν αμαρτίαις του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τα ψέματα τώρα τέλειωσαν. Ξέρουμε καλά ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι εναντίον μας. Ποιοι είναι με την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας και ποιοι με τη μιζέρια, τη φτώχεια και την ανεργία. Και δεν το ξέρουμε μόνον εμείς. Τώρα, το ξέρει όλη η Ελλάδα.  
Mπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.


Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας  “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος         
                                                                                             Ο Γραμματέας
Γεώργιος Χατζής   
                                                                        Νίκος Αλεύρας

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στην οποία αναφέρονται οι μεταλλωρύχοι


Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας  “Αγία Βαρβάρα” μετά από απαίτησή τους, είχαν σήμερα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, στα γραφεία του κόμματος στον Πολύγυρο.
 
Στην συνάντηση και εν μέσω σκόπιμης έντασης – αλλά και απειλών – εκ μέρους κάποιων (έχοντας μάλιστα μαζί τους βιντεοκάμερα και φωτογράφο…) τέθηκε το ζήτημα για το μέλλον των εργαζομένων που απολύει η εταιρία. 
 
Με ψυχραιμία αλλά και καλή διάθεση για ουσιαστικό διάλογο – και πάντως όχι με κλειστές πόρτες – τους εκφράσαμε την πάγια και χιλιο-ειπωμένη θέση μας ότι διαφωνούμε με την εξόρυξη στις Σκουριές. 
Στο ζήτημα των απολυμένων τους εκφράσαμε ότι για τις απολύσεις δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά η ίδια η εταιρία που τους χρησιμοποιεί ως εκβιασμό.Τους επισημάνθηκε, ότι η συνέχιση των υπόλοιπων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων είναι αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας με την υποχρέωση της εφαρμογής της νομιμότητας και των κανόνων των περιβαλλοντικών μέτρων που η ίδια έχει υπογράψει.
 
Από τη μεριά μας, δεν κάναμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να τους εκφράσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια ανάπτυξη της περιοχής που θα διασφαλίζει τόσο την εργασία των μεταλλωρύχων, όσο και των υπόλοιπων παραγωγικών δραστηριοτήτων που απασχολούν χιλιάδες κατοίκους και που θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την καταστροφική επέκταση στις Σκουριές.
 
Δεν είμαστε αφελείς: η σημερινή προσχεδιασμένη συνάντηση είναι μέρος της «αυτο-επιβεβαιούμενης προφητείας» κοινωνικής έντασης που προωθείται τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα από διάφορους πολιτικούς, μιντιακούς αλλά και εξωθεσμικούς κύκλους. Ενδεικτικό είναι ότι καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης, αρνήθηκαν να κουβεντιάσουν με νηφαλιότητα και με διάθεση προτάσεων που επανειλημμένα τους καλέσαμε να καταθέσουν. 
Ακόμα και έτσι όμως, δεν είμασταν, ούτε τώρα είμαστε αντίθετοι στον διάλογο μαζί τους για αυτό το πράγματι σοβαρό ζήτημα που προκύπτει με αποκλειστική ευθύνη της El Dorado. Φτάνει αυτός ο διάλογος να είναι ουσιαστικός, αποτελεσματικός και όχι προσχηματικός.

Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: