«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Οριστικά άκυρη η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία έκρινε ότι είναι άκυρη η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, που εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και με την οποία ουσιαστικά σταμάτησε μέρος των...
εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων αποφάνθηκε ότι πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.
Ωστόσο, οι ανώτατοι δικαστές επικαλούμενοι παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ για το ίδιο θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα που παράγει δεδικασμένο που δεσμεύει το δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίμαχη απόφαση, που φέρει ημερομηνία έκδοσης Αύγουστος του 2015, οι σύμβουλοι επικρατείας ανέπεμπαν στη Διοίκηση τον καθορισμό εκ νέου των όρων λειτουργίας των ορυχείων, προκειμένου να βρεθεί ενδεδειγμένη λύση για να μην υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αποφαση αυτη ειναι ασχετη με την αδειοδοτηση της εταιριας για την ληψη της οποιας εκβιαζει το ελληνικο κρατος. Πρεπει η εταιρία με επι τοπου δοκιμες στις Σκουριες και μπροστα στους αρμοδιους εκπροσωπους της πολιτειας να αποδειξει οτι δεν θα κανει χρηση του κυανιου (πραγμα αδυνατο) και δεν θα καταστρεψει το περιβαλλον και προ παντος το ποσιμο νερο. Αυτη ειναι η μοναδικη αληθεια που προβλεπεται στη συμβαση και δεν μπορει να κανει η εταιρια. Παρακαλουμε ενημερωστε τον κοσμο.