«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Εργαζόμενοι Μεταλλείων Κασσάνδρας: "Κύριε Σκουρλέτη έχετε χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που μπορεί και να είχατε"

Η αξιοπιστία όλων μας κρίνεται καθημερινά. Η αξιοπιστία του κ. Σκουρλέτη κρίνεται από τα λεγόμενα του ότι έχουμε 600 συναδέλφους μας που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ, επιχείρημα π.ου κατά κόρον χρησιμοποιεί το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και οι υπόδικοι διαχειριστές του.
Εγκληματικό όταν Υπουργός κυβέρνησης δεν αντλεί τις πληροφορίες του από τις υπηρεσίες του και από τους...
άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά αντί για αυτού τις αντλεί από επιτροπές κατά τις εξόρυξης χρυσού.
Κύριε Σκουρλέτη έχετε απωλέσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που μπορεί και να είχατε.
·         Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει το απλό: Ότι «μόνο» 870 είναι οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν στο ΣΤΕ γιατί τόσα είναι τα μέλη των σωματείων εργαζομένων μέσω των οποίων έγινε η προσφυγή.
·         Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός θα διαχώριζε τους εργαζόμενους σε άμεσα εργαζόμενους στην εταιρεία, αυτοαπασχολούμενους και εργολάβους. Λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργολάβοι είναι κατώτερης ποιότητας εργαζόμενοι, λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και εργολάβοι έχουν λιγότερες απαιτήσεις από την ζωή τους και δεν πειράζει να μένουν άνεργοι.
·         Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν γνωρίζει καν τις αποφάσεις που έχει πάρει. Κύριε Σκουρλέτη η απόφαση που πήρατε τον Αύγουστο δεν σταματούσε μόνο τις Σκουριές όπως ισχυριστήκατε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και την Ολυμπιάδα.
Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. 
Όχι λοιπόν, δεν έχουμε ανάμεσα μας εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ.
Έχουμε ήδη όμως πρώην εργαζομένους που πληρώνονται πια με τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έτσι όπως πάτε κύριε Σκουρλέτη σε 2 μήνες εκεί που 2.000 άτομα πληρώνανε εισφορές, αυτοί οι 2.000 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ.


Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”
Ο πρόεδρος
Γεώργιος Χατζής


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας έχετε φλομώσει με ψέμματα κε Χατζή!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκουρλέτη μας απαντήσατε πειστικά και στα ελάχιστα ερωτηματικά που είχαμε για το μέγεθος της καταστροφής που θα προκύψει όταν ύστερα από μερικά χρόνια θα φύγει η εταιρία. Μείναμε όμως κάγκελο όταν πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρία πλήρωνε πολλούς από τους εργαζόμενους μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κρατώντας αυτούς σε ομηρία. Κανένας μας δεν καταλαβαίνει τι σόϊ ανάπτυξη και απασχόληση μπορεί να είναι αυτή. Μπράβο σας κύριε Σκουρλέτη γιατί διαλύσατε και τα τελευταίατα παραμύθια που κυκλοφορούσαν.