«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας του για την ενίσχυση του Τουριστικού Τμήματος και της Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει επιχειρηματικές αποστολές...
σε χώρες του εξωτερικού. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να γίνει ιδιαίτερα αισθητή και να προκαλέσει ενδιαφέρον η παρουσία της Χαλκιδικής στις Διεθνείς αγορές. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει με ποσοστό 20% του κόστους τα μέλη του, για τη συμμετοχή στις παρακάτω Εκθέσεις Τουρισμού: (1) ITTFA 2016 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας το χρονικό διάστημα από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2016 (διάρκεια έκθεσης 18-21.02.2016), (2) TTR 2016 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το χρονικό διάστημα από 24 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 (διάρκεια έκθεσης 25-28.02.2016). Στις εκθέσεις τουρισμού δικαιούνται να λάβουν μέρος οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, γραφεία γενικού τουρισμού, ενοικιάσεις μεταφορικών και πλωτών μέσων) και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους εισφορές προς το Επιμελητήριο και το 2014. Οι προαναφερόμενες οδικές αποστολές περιλαμβάνουν: (α) Λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής, (β)Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, (γ) Καθημερινή μεταφορά από το ξενοδοχείο στην Έκθεση και αντιστρόφως. Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες – μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τα γραφεία του Επιμελητηρίου, στα τηλέφωνα 23710-24200 & 23710-24300 fax 23710-21355 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/695-prosklisi-simmetoxis-se-apostoles-2016.html .
Επιπλέον καλούνται τα τουριστικά πρακτορεία του νομού να υποβάλλουν έγγραφες σφραγισμένες προσφορές για την ανάληψη των επιχειρηματικών αποστολών. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή σε ευρώ. Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως 22 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.30 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Λεπτομέρειες, γενικούς όρους καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με τη διοργάνωση των επιχειρηματικών αποστολών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής www.epichal.gr . Το κόστος συμμετοχής στις τουριστικές εκθέσεις θα γίνει γνωστό μετά την επιλογή του αναδόχου που θα προκύψει από τη διαδικασία.

  • ΕΣΠΑ: ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Χωρίς να απαιτείται εγγυητική επιστολή θα μπορούν πλέον οι επιχειρήσεις, που θα εντάσσονται στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, να κάνουν χρήση της προκαταβολής, ώστε να διευκολύνεται η ρευστότητά τους. Τα ποσά της προκαταβολής αυτής, ύψους έως 40%, θα κατατίθενται σε λογαριασμό ο οποίος θα αποδεσμεύεται σταδιακά για πληρωμές που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος. Αυτά ανέφερε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, ενώ υπενθύμισε ότι οι προσκλήσεις 4 δράσεων του νέου ΕΣΠΑ, για τις οποίες έχει γίνει προδημοσίευση από τα μέσα Οκτωβρίου, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

  • ΝΕΑ ΥΠΕ-ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ευνοϊκότερους όρους για την εξόφληση του συνόλου των χρεών κάθε πολίτη προς το Δημόσιο προβλέπει η νέα υπερ-ρύθμιση την οποία εξετάζουν από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η νέα υπερ-ρύθμιση για οφειλές προς ταμεία, εφορία και συνολικά προς όλο το Δημόσιο, θα προβλέπει: (α) επιτόκιο χαμηλότερο από 5% σε κάθε δόση, (β) εξόφληση από 12 έως 24 δόσεις ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, (γ) θα ρυθμίζει σε έναν ενιαίο διακανονισμό το σύνολο των χρεών προς το ευρύτερο δημόσιο. Η παραπάνω πρόταση έχει συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργού εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Τρύφωνα Αλεξιάδη και αναμένεται να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό. Η θέσπιση της νέας υπερ-ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία, είναι αυτή τη στιγμή άμεσα εξαρτώμενη από τη θέσπιση του νέου ασφαλιστικού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους προς εφορία και ταμεία που έχει γίνει ποτέ, με ύψος 100 δισ. ευρώ και φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να "τρέξει" έως την 1η Ιουλίου του 2016 οπότε προγραμματίζεται βάσει του νέου ασφαλιστικού η ενοποίηση της διαδικασίας δήλωσης - είσπραξης των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. 

  • 73,93 ΔΙΣ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, συνολικά 5.370.677 φορολογούμενοι δήλωσαν το 2015 εισόδημα στην εφορία 56,72 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις, ενώ αν συνυπολογιστούν όλες οι πηγές εισοδήματος τότε προκύπτει ότι 8.516.935 φυσικά πρόσωπα δήλωσαν στην εφορία 73,93 δισ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, τα δηλωθέντα εισοδήματα των μισθωτών ανήλθαν σε 32 δισ. ευρώ και των συνταξιούχων σε 24,6 δισ. ευρώ. Σε σύνολο 5.370.677 φορολογουμένων με εισόδημα από μισθούς και συντάξεις, οι 1.445.563 φορολογούμενοι δήλωσαν έως 5.000 ευρώ, δηλαδή ο ένας στους πέντε. Βάσει των ιδίων στοιχείων 495.019 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα 4,824 δισ. ευρώ από ελεύθερα επαγγέλματα. Το 80% αυτών δήλωσαν εισόδημα έως 15.000 ευρώ, ενώ 3 στους 5 έως 5.000 ευρώ.



  • ΜΕΧΡΙ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου έχουν οι υπόχρεοι για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων φορολογικού έτους 2015, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με αναλυτικό οδηγό που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η υποβολή των εν λόγω δηλώσεων έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου ανοίγει το δρόμο για την ταχύτερη φέτος υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τον Μάρτιο.
  • ΟΑΕΔ : ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ 36.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Με δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που  αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο, ανοίγει ο δρόμος για εργασία σε 36.000 πολίτες της χώρας που μαστίζονται από την ανεργία. Το πρώτο πρόγραμμα που αναμένεται να ανοίξει το 2016 απευθύνεται σε 10.000 άνεργους ηλικίας άνω των 50 ετών. Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας από 12 έως 254 μήνες με τους μετέχοντες στο πρόγραμμα να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη καθ΄ όλη της διάρκειά του. Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016. Το δεύτερο πρόγραμμα που θα ανοίξει για τη νέα χρονιά αφορά συνολικά 26.000 ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών που αφορά εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2016.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τριάντα δύο διαφορετικά κλιμάκια και μειώσεις σχεδόν στο σύνολο των τιμών ζώνης σε όλη την Ελλάδα από 5% έως 21% περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο του 2015 και βάσει αυτών θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016. Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν αλλάζει καθώς υπολογίζεται με τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν την 1η Ιανουαρίου 2015. Ωστόσο, προκειμένου το ΥΠΟΙΚ να εξασφαλίσει για το 2016 έσοδα της τάξης των 2,65 δισ. ευρώ, θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξηθούν οι συντελεστές ΕΝΦΙΑ σε αρκετές περιπτώσεις. Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα έχουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με τιμές ζώνης από 1000 ευρώ έως 3000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Οι ζώνες παραμένουν ίδιες, αυτό που αλλάζει είναι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την περιοχή.
  • ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ Η ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 81540/1445/Φ.4.2./2015 (ΦΕΚ Β΄2984/31.12.2015), όλες οι διαδικασίες για 1) Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων, 2) Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων αμιγώς υγραερίου, 3) Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων διανομής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Ελέγχου Οχημάτων και Εγκαταστάσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.).

  • ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ Η ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 81590/1446/Φ.4.2./2015 (ΦΕΚ Β΄3002/31.12.2015), όλες οι κάτωθι διαδικασίες για 1) Αναγγελία έναρξης λειτουργίας σταθμών υπεραστικών λεωφορείων άνευ εγκαταστάσεων αντλιών καυσίμων, 2) Αναγγελία έναρξης λειτουργίας σταθμών φορτηγών αυτοκινήτων για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων άνευ εγκαταστάσεων αντλιών καυσίμων, 3) Αναγγελία έναρξης λειτουργίας στεγασμένων πλυντηρίων και λιπαντηρίων επιβατικών αυτοκινήτων, 4) Αναγγελία έναρξης λειτουργίας στεγασμένων σταθμών επιβατικών αυτοκινήτων άνευ εγκαταστάσεων αντλιών καυσίμων, 5) Αναγγελία έναρξης λειτουργίας συνεργείων επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, 6) Αναγγελία έναρξης λειτουργίας υπαίθριων σταθμών επιβατικών αυτοκινήτων που αφορούν επαγγελματικές δραστηριότητες αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Ελέγχου Οχημάτων και Εγκαταστάσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απλουστεύονται, και μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης.
  • ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Δέσμη μέτρων προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας προωθεί η κυβέρνηση. Στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνονται νέα και κλιμακούμενα πρόστιμα ανάλογα με την ένταση της παραβατικότητας αλλά και ισχυρά κίνητρα για προσλήψεις των αδήλωτων εργαζομένων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα,προβλέπεται διπλό μπλόκο στο φαινόμενο που διαλύει τα Ταμεία: Μείωση του ισχύοντος σήμερα προστίμου σε συνδυασμό με την παροχή ισχυρών κινήτρων στον εργοδότη για να προσλαμβάνει νόμιμα τον εργαζόμενο. Τα νέα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το αν διαπιστώνεται υποτροπή, θα είναι αντίστοιχα με το βαθμό της παραβατικότητας ενώ θα συνδυάζονται με κίνητρα για να προσλαμβάνει ο εργοδότης τον αδήλωτο εργαζόμενο με νόμιμο τρόπο. Το νέο γενικό πρόστιμο εξετάζεται να είναι κοντά στα 3.500 ευρώ με διαφοροποιήσεις ανάλογα με το πλήθος και το ποσοστό των αδήλωτων εργαζομένων που εντοπίζονται καθώς και τη συχνότητα με την οποία εντοπίζονται παραβάσεις στην ίδια επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση όπως τονίζουν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, το νέο πρόστιμο θα είναι κλιμακούμενο και θα αυξάνεται σε περίπτωση υποτροπής.
  • Capital control: ΠΡΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΝΑΛΗΨΗΣ
Περαιτέρω χαλάρωση των όρων των capital control και συγκεκριμένα αύξηση του ορίου ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες προαναγγέλλεται με δημοσιεύματα τύπου. Σύμφωνα με αυτά, επισημαίνεται ότι η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών είναι έτοιμη και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από μέρα σε μέρα, ενώ και οι τράπεζες έχουν ζητήσει το όριο ανάληψης να αυξηθεί από τα 420 στα 500 ευρώ. Παράλληλα, διαφοροποιείται και το χρονικό πλαίσιο ανάληψης, το οποίο πλέον θα είναι προσωποποιημένο. Δηλαδή, το εβδομαδιαίο όριο δεν θα είναι για όλους το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα είναι επτά ημέρες μετά από την τελευταία ανάληψη του κάθε πολίτη.
  • ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Τη δυνατότητα να «τακτοποιήσουν» αυθαίρετα κτίσματα θα αποκτήσουν όσοι ιδιοκτήτες δεν υπαχθούν στις προβλέψεις της ρύθμισης που εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου. Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει πρόστιμα κλιμακούμενα βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων. Σε μείωση των προστίμων για τους πιο αδύναμους οικονομικά ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος το προσεχές διάστημα. Στόχος είναι όσοι αποδεδειγμένα δεν έχουν καταφέρει να τακτοποιήσουν τα κτίσματά τους έως και τις 8 Φεβρουαρίου -οπότε και λήγει η ετήσια παράταση που έχει δοθεί- λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους. Αντίθετα, αντιμέτωποι με αυξημένα πρόστιμα θα έρθουν οι ιδιοκτήτες που αμέλησαν ή αδιαφόρησαν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους, ενώ αποδεδειγμένα μπορούσαν να το κάνουν.
  • ΣΤΟ 23% Ο ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
Με την ουσιαστική ένταξή του στα ζαχαροπλαστικά προϊόντα το σοκολατούχο γάλα και τα ροφήματα γάλακτος με κακάο θα υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 23%. Αυτό ξεκαθαρίζει εγκύκλιος της διεύθυνσης ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με το ύψος του συντελεστή που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις διαφορετικών ειδών γάλακτος. Έτσι, στις περιπτώσεις γάλακτος έστω και με προσθήκη ζάχαρης (ζαχαρούχο γάλα) ο συντελεστής που εφαρμόζεται είναι 13%, όσο δηλαδή και στα βασικά τρόφιμα. Ωστόσο στα προϊόντα γάλακτος ή στα ροφήματα γάλακτος με προσθήκη κακάο ή καφέ ο συντελεστής που εφαρμόζεται είναι 23%.
  • ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλλαγές εφ' όλης της ύλης προωθεί στον εκλογικό νόμο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες πέντε ημέρες, μεταξύ των αλλαγών που επιθυμεί να επιφέρει είναι: (α) να τεθεί όριο στις θητείες βουλευτών (π.χ. τρεις θητείες), (β) να υπάρξει συνδυασμός λίστας και σταυρού, (γ) να «σπάσουν» όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες (π.χ. να τεθεί όριο 6 βουλευτών ανά περιφέρεια), (δ) να μειωθεί το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, (ε) να δίνεται μπόνους και στους συνασπισμούς κομμάτων. Σε ό,τι αφορά το μπόνους για συνδυασμούς κομμάτων, εκτιμάται ότι θα ευνοούσε μικρότερα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του κέντρου, τα οποία αφενός θα μπορούσαν να μπουν στη Βουλή, αφετέρου να αναδειχθούν σε ρόλο ρυθμιστή. Σημειώνει ότι οι προτάσεις θα τεθούν σε διάλογο και πως το ζήτημα θα ανοίξει σταδιακά, με στόχο ένα ορθολογικότερο και δικαιότερο εκλογικό σύστημα. Ο νέος εκλογικός νόμος αναμένεται εντός του 2016 και εφόσον έχει συναίνεση που ξεπερνά τις 200 ψήφους στη Βουλή θα μπορούσε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ _ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 8/2015)

Η Α.Δ.Μ.-Θ., προκηρύσσει Πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια υλικών καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της Α.Δ.Μ.-Θ., για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού πενήντα ενός χιλιάδων τριακοσίων εξήντα οκτώ ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών (51.368,86 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και σαράντα ενός χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα έξι ευρώ και σαράντα δύο λεπτών (41.786,42 €) χωρίς Φ.Π.Α.. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η χαμηλότερη οικονομική προσφορά σε ευρώ. Ημερομηνία διαγωνισμού η 29-01-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 πμ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, Καθ. Ρωσσίδη 11, Τ.Κ. 54655 (Θεσσαλονίκη), Αίθουσα Συσκέψεων Ισόγειο. Η Διακήρυξη είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.damt.gov.gr (Ενότητα Ανακοινώσεις->Διαγωνισμοί), καθώς και στο δικτυακό τόπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: http://sites.diavgeia.gov.gr/admt/, κάνοντας αναζήτηση με βάση τον ΑΔΑ. 60θ0ΟΡ1Υ-Ο1Γ. Επίσης είναι διαθέσιμη από το Τμήμα Προμηθειών & Διαχείρισης Υλικού κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τηλέφωνα επικοινωνίας 2313 309388-2313 309419, Φαξ: 2310 424346.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ»

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή σε ευρώ για την ανάδειξη αναδόχου έκδοσης και διεκπεραίωσης του περιοδικού «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ» για το χρονικό διάστημα από 01/01/2017 έως 31/12/2018 . Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. (ΑΔΑΜ:15 PROC003475706). Έναρξη υποβολής προσφορών η 22η Ιανουαρίου 2016 και καταληκτική ημερομηνία η 29η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 15.00 μμ. Πληροφορίες Λ. Κηφισίας 23, 151 23 Μαρούσι , Τηλέφωνο: 210 6845062, Αρμόδ.: Ανθ/μος ΤΖΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ»


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με τη διαδικασία «Συμφωνίας – πλαισίου» και με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Έναρξη υποβολής προσφορών η 26η Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 08.00 πμ., και καταληκτική ημερομηνία η 03η Μαρτίου 2016 και ώρα 15.00 μμ. Εκτιμώμενη συνολική αξία χωρίς ΦΠΑ, ποσό 1.968.549,24 € + Φ.Π.Α. Πληροφορίες Αρμόδιος: Υ/A ́ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Αθ.Π. Κανελλοπούλου 4 – 10177 – ΑΘΗΝΑ Τηλ.:2106926798 – FAX :2106995669.

Δεν υπάρχουν σχόλια: