"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κατέρρευσε η γέφυρα Πηνειού μεταξύ Διάβας και Καλαμπάκας!

Μοιάζει με απίστευτο, όμως είναι αληθινό! Η κεντρική κολώνα που στήριζε επί 35 έτη τη γέφυρα του Πηνειού μεταξύ Διάβας και Καλαμπάκας κατέρρευσε! 
Μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν είχαν προλάβει να περάσουν από το σημείο ο...
Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με τον Αντιδήμαρχο Καλαμπάκας Κώστα Ράντο!
Με τρόμο άκουσαν πίσω τους έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδαν τη γέφυρα να καταρρέει στο μέσον της, κομμένη κυριολεκτικά στα δύο!
Πίσω από το όχημά τους ερχόταν ένα άλλο όχημα, ο οδηγός του οποίου ενστικτωδώς έβαλε όπισθεν και πρόλαβε να γλιτώσει κυριολεκτικά στο παρά ένα κλάσμα του δευτερολέπτου!
Αμέσως έσπευσαν και από τα δύο σημεία της γέφυρας περιπολικά και την απέκλεισαν. Ακολούθησαν Πυροσβεστικά οχήματα για παν ενδεχόμενο.
Στο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας μαζί με τον πατέρα του και πρώην Δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι αντιδήμαρχοι.
Παρών ήταν και ο Προϊστάμενος της ΔΕΗ Καλαμπάκας Γιώργος Δήμου, μια που ελλοχεύει ο κίνδυνος από τα καλώδια που ηλεκτροδοτούν το φωτισμό της γέφυρας.
Ο κ. Μιχαλάκης είχε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ενώ ενημερώθηκε και η Πολιτική Προστασία.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η επισκευή της γέφυρας σίγουρα δεν είναι εφικτή τη χειμερινή περίοδο, και για ένα μακρό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της Διάβας και της Κρύας Βρύσης και άλλων χωριών θα χρησιμοποιούν τη γέφυρα Σαρακίνας, ενώ των άλλων χωριών της Δημοτικής Ενότητας Κλεινοβού τη γέφυρα Μουργκάνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: