«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 – ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος και της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε ...
Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει Οδικές Επιχειρηματικές Αποστολές σε χώρες του εξωτερικού. Για το σκοπό αυτό θα επιδοτήσει με ποσοστό 20% του κόστους συμμετοχής στις εκθέσεις, για τα μέλη του που είναι οικονομικά ενήμερα και το έτος 2014. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής αποφάσισε να συμμετέχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:
1) Βελιγράδι από 17/02 έως 21/02/2016 στην Έκθεση ITTFA Belgrade 2016 και διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο SUMADIJA - BEST WESTERN, (Κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη 227,00 €/άτομο, επιχορήγηση Επιμελητηρίου -20% για τα μέλη 182,00 €).
2) Βουκουρέστι από 24/02 έως 28/02/2016 στην Έκθεση TTR ROMANIA 2016 και διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο RAMADA PARK HOTEL, (Κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη 265,00 € / άτομο, επιχορήγηση Επιμελητηρίου -20% για τα μέλη 212 € / άτομο).
Τα μέλη του Επιμελητηρίου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις τουριστικές αποστολές, θα πρέπει να αποστείλουν δήλωση συμμετοχής καταβάλλοντας και το κόστος συμμετοχής τους, στο γραφείο γενικού τουρισμού του κου Πέτκογλου Νικολάου στην Κασσανδρεία. Υπεύθυνος επικοινωνίας κος Πέτκογλου Νικόλαος, τηλ. 23740 25350, fax 23740 25023, e-mail: petkogloutours@gmail.com. Στο κόστος των αποστολών περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς, τα έξοδα μετακίνησης με λεωφορείο από τις εκθέσεις στο ξενοδοχείο και αντίστροφα, τέσσερις διανυκτερεύσεις στα προαναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό σε δίκλινα δωμάτια, συνοδό κατά τη διάρκεια της αποστολής, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/695-prosklisi-simmetoxis-se-apostoles-2016.html. Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες - μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις τουριστικές αποστολές, να επικοινωνήσουν με το τουριστικό γραφείο που προαναφέρεται.


  • ΜΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
Σε κεντρικό πυλώνα του νέου αναπτυξιακού νόμου αναδεικνύονται οι φοροαπαλλαγές, έναντι των κεφαλαιακών ενισχύσεων. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που κατατίθεται εντός των ημερών στη Βουλή, προβλέπει την επιχορήγηση πολύ μικρότερων επιχειρήσεων από ό,τι ίσχυε έως σήμερα, ενώ θα παρέχει εννέα διαφορετικές μορφές ενισχύσεων. Σύμφωνα με το προσχέδιο του νόμου, τα ελάχιστα όρια των επενδυτικών σχεδίων που θα ενισχύονται με τον νέο νόμο μειώνονται σημαντικά και θα ξεκινούν πλέον από τις 150.000 ευρώ για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (ήταν 200.000-300.000 ευρώ), από τις 200.000 ευρώ για τις μεσαίες επιχειρήσεις (ήταν 500.000 ευρώ) και από τις 500.000 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις (ήταν 1 εκατ. ευρώ). Σε σχέση με τους προηγούμενους επενδυτικούς νόμους, αυξάνονται οι κατηγορίες ενισχύσεων, προκειμένου να καλυφθεί το κενό από την δραστική περικοπή των απευθείας επιχορηγήσεων αλλά και των μειωμένων σε σχέση με το παρελθόν ποσοστών περιφερειακών ενισχύσεων, που πάντως θα φτάνουν κατ' ανώτατο στο 45%. Έτσι προβλέπονται συνολικά εννέα διαφορετικές κατηγορίες ενισχύσεων, με σημαντικότερες αυτές των φορολογικών απαλλαγών για τα επιχειρηματικά κέρδη, την κάλυψη του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, και τις επιδοτήσεις επιτοκίων και leasing. Ο νέος νόμος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση μικρομεσαίων και νεοσύστατων εταιρειών, στην κοινωνική οικονομία και τους συνεταιρισμούς, τις δημοτικές επιχειρήσεις, κ.α , ενώ διατηρεί το καθεστώς ενισχύσεων για τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακών μονάδων που είχε και ο νόμος του 2011.
  • ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Για προστασία των «νέων επιστημόνων, των εργαζομένων με μπλοκάκι, των ανέργων κι όσων έχουν εισόδημα ως 30.000 ευρώ», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το ραντεβού που είχε με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του κ. Κατρούγκαλου θα αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τον σταδιακό διπλασιασμό σε βάθος τριετίας των ασφαλιστικών εισφορών τους. Η επιβάρυνση, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι ανάλογη του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών. Πιο αναλυτικά, τα σενάρια που εξετάζονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες είναι τα εξής: (α) για όσους δηλώνουν εισόδημα από 12.000 - 20.000 ευρώ, η ασφαλιστική εισφορά θα αντιστοιχεί στο 15% του καθαρού εισοδήματός τους, αντί για 20% που προβλέπει το αρχικό σχέδιο, (β) για εισοδήματα από 20.000 ευρώ έως 30.000 ή 35.000 ευρώ θα καταβάλονται εισφορές αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, (γ) όσον αφορά τα υψηλότερα εισοδήματα εξετάζεται να οριστούν κλίμακες για τις εισφορές. Εξετάζεται επίσης μεγαλύτερη μεταβατικότητα - άνω των 3 ετών - για την αλλαγή του καθεστώτος πληρωμής εισφορών για τους αγρότες.


  • ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Σε μεγαλύτερη, απ' ό,τι υπολόγιζαν, ηλικία (σταδιακά στα 62 και στα 67) θα λαμβάνουν μικρότερα ποσά συντάξεων, παρά την καταβολή αυξημένων ασφαλίστρων, αν δηλώνουν εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν θεμελίωσαν έως τις 18 Αυγούστου 2015 συνταξιοδοτικό δικαίωμα στον ΟΑΕΕ. Τη διπλή ανατροπή προβλέπουν εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ (Αρ. Πρωτ: ΔΙΠΣΥΝ/Φ1/1/132614 στις 26/01/2016_ΑΔΑ: ΨΞΖΑ4691Ω3-4ΚΡ)σε εφαρμογή του ν. 4336/2015 (για τα νέα όρια) και τα σενάρια υπολογισμού των εισφορών που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του νέου Ασφαλιστικού. Μολονότι το υπουργείο εξετάζει προτάσεις περιορισμού της επιβάρυνσης που θα προκύπτει από τη σύνδεση των ασφαλίστρων με το εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ (π.χ να επιβάλλεται «κόφτης» εάν οι εισφορές επί του φορολογητέου εισοδήματος μέχρι τις 20.000 ευρώ υπερβαίνουν τις σημερινές εισφορές κατά 15%, κατά 20% για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ κ.ο.κ) εγκύκλιος του ΟΑΕΕ προβλέπει:
  1. Την αύξηση από το 60ό στο 62ο του ορίου για τη λήψη σύνταξης για όσους και όσες είχαν 35 – 37 έτη έως το 2012 και δεν είχαν συμπληρώσει το 60ό έτος έως τις 18/8/2015. Οσοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία έως τις 31/12/2012 θα πρέπει να ασφαλιστούν για επιπλέον 5 χρόνια (έως τα 40) για να λάβουν τη σύνταξη στα 62.
  2. Την αύξηση του ηλικιακού ορίου για τη συνταξιοδότηση γονέων – συζύγων και αδελφών αναπήρων σταδιακά από τα 55 έως το 62 έτη (είχαν δικαίωμα εξόδου με 25ετία χωρίς όριο ηλικίας).
  3. Την αύξηση σταδιακά έως το 67ο του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης μητέρων ανηλίκων του πρώην ΤΣΑ και ΤΑΝΤΠ.
  4. Την αύξηση σταδιακά από το 55ο έως το 62ο έτος της ηλικίας συνταξιοδότησης αναβατών και προπονητών Ιπποδρομιών.
  5. Τη μείωση, κατά επιπλέον 10%, της μειωμένης σύνταξης για όσους συνταξιοδοτούνται νωρίτερα από τα 67. Πχ. Συνταξιοδοτούμενος σε ηλικία 62 ετών με 22 έτη που θα ελάμβανε πλήρη σύνταξη 500 ευρώ αν έβγαινε στα 67, θα λάβει 315 ευρώ και με τη συμπλήρωση του 67ου η σύνταξη θα είναι 350 ευρώ.
  • ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ - ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Νομοσχέδιο με το οποίο επέρχονται αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση, κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών. Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την υποχρεωτική δημοσίευση οικονομικών στοιχείων των εταιρειών, πότε πρέπει να καταθέτουν τους ισολογισμούς τους, ποιοι εξαιρούνται κ.λπ. Το νομοσχέδιο προβλέπει την απαλλαγή πολύ μικρών επιχειρήσεων από τη δημοσίευση ισολογισμών. Συγκεκριμένα, οι πολύ μικρές επιχειρήσειςτου ν. 4308/2014 πλην εκείνων που είναι δημόσιου ενδιαφέροντος, εξαιρούνται από την υποχρέωση να καταρτίζουν έκθεση διαχείρισης και παράλληλα απαλλάσσονται από την υποχρέωση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων χρήσης και της έκθεσης διαχείρισης. Ως πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά το ν. 4308/2014 νοούνται οι εταιρείες που δεν υπερβαίνουν τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω κριτήρια: έχουν συνολικό ενεργητικό έως 350.000 ευρώ, καθαρό ύψους κύκλου εργασιών 700.000 και μέσο όρο απασχολούμενων 10 άτομα. Επίσης, για όλες τις ανώνυμες εταιρείες καθίσταται υποχρεωτική η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και γίνεται προαιρετική  η δημοσίευση των πληροφοριών στις εταιρικές ιστοσελίδες. Ορίζεται συγκεκριμένα ότι οι ΑΕ δημοσιεύουν στο ΓΕΜΗ τις νόμιμα εγκεκριμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, την έκθεση διαχείρισης και τη γνώμη του νόμιμου ελεγκτή ή του ελεγκτικού γραφείου, το αργότερο εντός 11 μηνών από το κλείσιμο της χρήσης. Προαιρετικά μπορούν να δημοσιεύουν τα στοιχεία και στην ιστοσελίδα τους, εφόσον αυτή είναι καταχωρισμένη στο Μητρώο. Για τις εταιρείες που συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) η υποχρέωση είναι διπλή: πρέπει να τις δημοσιεύουν τόσο στο ΓΕΜΗ όσο και στην ιστοσελίδα τους όπου θα παραμένουν τουλάχιστον για δύο χρόνια, ενώ ειδικά οι εισηγμένες εταιρείες υποχρεούνται να τις αποστέλλουν και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οικονομικές καταστάσεις υποχρεούνται να δημοσιεύουν και οι ομόρρυθμες εταιρείες εφόσον οι άμεσοι και έμμεσοι εταίροι τους είναι ανώνυμες εταιρίες, ετερόρρυθμες εταιρείες ή ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.
  • ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ογδόντα σελίδες νομοθεσία απαιτείται για την αδειοδότηση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης από τους κλάδους των τροφίμων - ποτών, του τουρισμού, της εστίασης και των ορυχείων. Σε αυτή τη διαπίστωση έχει καταλήξει η ομάδα εργασίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για την απλοποίηση της αδειοδότησης και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με ενημέρωση Τύπου του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Στρατή Ζαφείρη, την ερχόμενη Δευτέρα η ομάδα εργασίας θα υποδείξει στις συναρμόδιες υπηρεσίες τις υπό εξέταση αλλαγές και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η δευτερογενής νομοθεσία με τον περιορισμό των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τους προαναφερόμενους κλάδους. Παράλληλα, το υπουργείο προχωρεί και στην αλλαγή της νομοθεσίας περί αδειοδότησης επιχειρήσεων με νέες διατάξεις που θα είναι έτοιμες μέχρι τον Μάρτιο και θα αλλάζει τη διαδικασία ελέγχου, ώστε να διενεργείται με πιο γρήγορο τρόπο.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Στη σύσταση ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους προχωρά η κυβέρνηση με σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με αυτό, η Ειδική Γραμματεία είναι αυτοτελής δημόσια υπηρεσία που θα υπάγεται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και επικεφαλής της θα είναι ειδικός γραμματέας με θητεία 2 ετών. Σκοπός της γραμματείας είναι να συμβουλεύει τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες για το πως θα διαχειρίζονται τις οφειλές τους, ενώ θα συσταθούν και 30 κέντρα ενημέρωσης-υποστήριξης δανειοληπτών, 4 στην Αττική , 2 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε όλη τη χώρα.
  • ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ 1,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2015
Την υπέρβαση των εσόδων του προϋπολογισμού το 2015 κατά 1,9 δισ. ευρώ από τον στόχο που είχε τεθεί επιβεβαιώνουν τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η θετική αυτή εξέλιξη στα έσοδα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στις αυξημένες εισπράξεις εσόδων από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ υπέρβαση από τον στόχο παρουσίασαν και άλλες βασικές κατηγορίες εσόδων, όπως ο ΦΠΑ και ο φόρος συναλλαγών ενώ μεγάλη αύξηση, επιπλέον του στόχου, σημειώθηκε και στα μη φορολογικά έσοδα κατά 351 εκατομμύρια ευρώ.
  • ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 18% ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Εως και 18% αυξάνονται μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα, παρά την πολυετή ύφεση της οικονομίας, τον υψηλό αριθμό ανέργων άνω του 1,1 εκατ. ατόμων αλλά και την τεράστια μείωση πάνω από 23% των μισθών των εργαζομένων. To στοιχείο αποδεικνύεται με βάση τα επίσημα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αλλά και τις μαρτυρίες καταναλωτών. Οπως προκύπτει και από τα στοιχεία του πληθωρισμού για την περίοδο Δεκέμβριους 2014 -Δεκέμβριος 2015, καταγράφονται σημαντικές ανατιμήσεις όπως στις πατάτες (18,6%), στο ελαιόλαδο (14,1%), στα νωπά λαχανικά (5,5%), στα αβγά (3,7%), στον καφέ (9%), στο ψωμί και στα δημητριακά (2,9%), στα ζαχαρώδη (5,4%), στα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς (10,5%), στα λοιπά τρόφιμα (6,9%) και στο γάλα (1.8%). Ακόμη και στο λάδι, όπου η φετινή παραγωγή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία οι τιμές αυξήθηκαν ως και 16%. Είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως του καφέ, που αυξήθηκε 16,44%, αλλά και νωπών προϊόντων όπως οι πατάτες και τα λαχανικά που αυξήθηκαν ως και 13%, ενώ και προϊόντα όπως τα αυγά που πήραν αύξηση ως και 14,19%. Παράγοντες της αγοράς αλλά και πάγιες διαπιστώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναδεικνύουν ορισμένους από τους σημαντικότερους λόγους των αυξήσεων : (1) Η πρόσφατη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, (2) Στα νωπά προϊόντα οι ανατιμήσεις οφείλονται αφενός στη διαρκώς συρικνούμενη  εγχώρια αγροτική παραγωγή αλλά και στους ελλιπείς ελέγχους κατά τη διακίνηση των προϊόντων, (3) Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, (4) Η δυσκολία πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικές πηγές, και που εντάθηκε μετά την επιβολή των capital controls και τη φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό., (5) Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, (6) Η δράση καρτέλ μεταξύ επιχειρήσεων που έχει ως αποτέλσμα να καθορίζουν τις τιμές, να περιορίζουν την παραγωγή και να μοιράζουν την αγορά. 
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΥΦ ΕΩΣ 22.2.2016
Με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε απόφαση με την οποία παρατείνεται έως και τις 22.02.2016 η προθεσμία υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων για τη διόρθωση των, κατά τις διατάξεις της απόφασης ΓΓΔΕ ΠΟΛ.1022/7.1.2014, αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών ημερολογιακού έτους 2014.
  • Ε11: ΜΕΧΡΙ 31/1/2016 ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την περίπτωση 2 της Υποπαραγράφου ΙΑ.5 του άρθρου πρώτου του Ν. 4254/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄85) ότι κάθε εργοδότης υποχρεούται να τηρεί «Βιβλίο αδειών». Επίσης, υποχρεούται κάθε χρόνο και μέχρι 31 Ιανουαρίου να υποβάλλει το Έντυπο Ε11 ηλεκτρονικά στο «ΕΡΓΑΝΗ».
  • ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε1
Οριακές αλλαγές σε σχέση με το περσινό έχει το νέο έντυπο Ε1, στο οποίο πλέον έχει προστεθεί και νέα στήλη στην οποία αποτυπώνονται τα εισοδήματα ομόφυλων ή ετερόφυλων ζευγαριών τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Το έντυπο προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση του Συμφώνου και την τυπική εφαρμογή του, επιλύοντας έτσι και τη φορολογική εκκρεμότητα του ζητήματος. Στο νέο έντυπο συνεχίζει να υπάρχει ο κωδικός 049 για τη δήλωση αποδείξεων αν και από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν πως θα είναι ανενεργός. Έχει προστεθεί επίσης, κωδικός για τα ανείσπρακτα ενοίκια τα οποία πλέον δεν εκχωρούνται στο Δημόσιο, αλλά εφόσον έχει προηγηθεί αγωγή σε βάρος του ενοικιαστή ή έξωση δεν θα φορολογούνται.
  • ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ Taxis ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΜΑΪΟ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΦΟΡΟΥ
Από τον Μάιο θα αρχίσει η πληρωμή των φόρων εισοδήματος, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να απλώσει στη διάρκεια του έτους τις διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις και να μην πέσει ασήκωτος ο λογαριασμός στο δεύτερο εξάμηνο όπως συνέβη πέρυσι. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από την 1η Φεβρουαρίου, χρονοδιάγραμμα το οποίο κρίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες εφικτό στον βαθμό που δεν υπάρξουν ανατροπές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι δηλώσεις θα υποβληθούν στο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου και η πληρωμή των φόρων θα γίνει σε τρεις δόσεις, έως τα τέλη των μηνών Μαΐου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών (έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία), ενώ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έχει ετοιμαστεί και το νέο έντυπο Ε1, στο οποίο οι αλλαγές είναι οριακές σε σχέση με πέρυσι.
  • ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ
Σε εφαρµογή και επίσηµα µπήκε η διαδικασία εγγραφής των αγροτών στο καθεστώς της οικοτεχνίας για την απευθείας διάθεση αγροτικών προϊόντων στην τοπική αγορά, καθώς σε λειτουργία πλέον βρίσκεται το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνών (ΚΗΜΟ) µέσα στο οποίο µπορούν να προχωρήσουν οι ενδιαφερόµενοι για να κάνουν τις αιτήσεις τους. Η εγγραφή γίνεται µέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όποιος προχωρήσει σε αυτήν θα πρέπει εντός 10 ηµέρων να πάει στις κατά τόπους ∆ΑΟΚ τα εξής δικαιολογητικά, σύµφωνα µε τη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 2468/Β’/2015): α) βεβαίωση από τα Τµήµατα Αγροτικής Ανάπτυξης για το ίδιο έτους µε το έτος υποβολής της αίτησης εγγραφής στο ΚΗΜΟ, που να αποδεικνύει ότι είναι ο ενδιαφερόµενος κατά κύριο επάγγελµα αγρότη, β) αντίγραφο ∆ήλωσης Καλλιέργειας του ΟΣ∆Ε, του ίδιου έτους µε το έτος υποβολής της αίτησης εγγραφής στο ΚΗΜΟ, γ) απόδειξη πληρωµής e−παραβόλου για την εγγρα− φή στο ΚΗΜΟ, σύµφωνα µε την περ. γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 56 του Ν. 4235/2014, δ) ∆ήλωση συµµόρφωσης προς τις απαιτήσεις υγιε νής της παρ.1 του άρθρου 4. 2. Το προσωπικό της µονάδας τροφίµων οικοτεχνικής παρασκευής διαθέτει πιστοποιητικά υγείας τα οποία φυλάσσονται στην επιχείρηση και είναι στη διάθεση των ∆ΑΟΚ κατά τον έλεγχο.
  • ΠΡΟΣ ΟΧΤΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Προς νέα 8μηνη παράταση, έως τις 2 Οκτωβρίου, για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση καθώς στις 8 Φεβρουαρίου λήγει η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες για την ένταξή τους στο νόμο 4178/13. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, το ΥΠΕΝ ετοιμάζει τροπολογία, που αναμένεται να κατατεθεί προφανώς πριν από την 8η Φεβρουαρίου, με την οποία θα δίνεται νέα 8μηνη παράταση για την κατάθεση αιτήσεων τακτοποίησης, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι στη διαδικασία τακτοποίησης. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο προσανατολίζεται σε αύξηση των προστίμων για όσους δεν δηλώσουν τα αυθαίρετα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση λιγότερα από 950.000 ακίνητα, τη στιγμή που εκτιμάται ότι ο αριθμός αδήλωτων ακόμη αυθαιρέτων ξεπερνά το 1.000.000, ενώ οι εισπράξεις από πρόστιμα και παράβολα μόλις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.
  • ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ
Ειδοποιητήρια σε 2 εκατ. οφειλέτες θα σταλούν από τις τράπεζες εντός του Φεβρουαρίου, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Παύουν να είναι στο απυρόβλητο οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με καθυστερούμενες οφειλές και αντιμετωπίζουν πλέον και αυτοί τον κίνδυνο κατασχέσεων και πλειστηριασμών, εάν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Οι τράπεζες θα αποστείλουν στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότερες από 2 εκατ. επιστολές σε οφειλέτες στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, αλλά και πιστωτικών καρτών, με τις οποίες θα ενημερώνουν ότι η εξόφληση της μηνιαίας δόσης έχει καθυστερήσει πάνω από 30 ημέρες. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο επιστολές σε διάστημα ενός μηνός και για όσους τελικά αποδειχτούν "μη συνεργάσιμοι", οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
  • ΓΣΕΒΕΕ: 1 ΣΤΑ 3 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΖΕΙ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ
«Αρνητικές είναι οι προσδοκίες των νοικοκυριών για το 2016, καθώς το 70% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης και μόνο το 5,1% προσδοκά σε βελτίωση των οικονομικών του δυνατοτήτων. Αυτό προκύπτει από την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες των νοικοκυριών για το 2015» δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς. Ο ίδιος εκτίμησε ότι εφέτος θα αυξηθούν τα λουκέτα και θα χαθούν θέσεις εργασίας, καθώς αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν συρρικνωθεί ήδη αρκετά τα προηγούμενα χρόνια, οπότε δεν έχουν άλλη λύση από την παύση εργασιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 94,2% των νοικοκυριών παρουσίασε σημαντική μείωση των εισοδημάτων, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με σαφέστατη την τάση διεύρυνσης της ανισότητας υπέρ του 1% του πληθυσμού. Μάλιστα, μείωση εισοδημάτων καταγράφηκε και μέσα στο 2015 για το 77,9% των νοικοκυριών. Ακόμη, πάνω από 1 στα 3 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαβιούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα (36,3% δηλώνουν εισόδημα <10 .000="" font="">
  • «ΧΑΘΗΚΕ» 1 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ
Ένα δισ. ευρώ χάθηκε μέσα σε ένα τρίμηνο, το τρίτο του 2015, από το εισόδημα των νοικοκυριών λόγω των συνεχών πληρωμών σε τράπεζες και Εφορία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του 2015, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ) μειώθηκε κατά 3,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 31,4 δισ. ευρώ σε 30,4 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πληρωμών κοινωνικών εισφορών και παροχών κατά 8% και στη μείωση των εισπράξεων των λοιπών τρεχουσών μεταβιβάσεων κατά 44,7%. Επίσης, η τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 31,7 δισ. ευρώ σε 31 δισ. ευρώ.
  •  ΣΤΗΝ 58η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
Οι αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις ανησυχούν την μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, η οποία, στην ετήσια έκθεσή της για τη διαφθορά στον κόσμο, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, επισημαίνει ιδιαίτερα τις περιπτώσεις της Βραζιλίας ή της Μαλαισίας. Κάθε χρόνο, η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International, TI) συντάσσει μια "Έκθεση για την αντίληψη περί της διαφθοράς", μια αξιολόγηση (που αφορά φέτος 168 χώρες) σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, στο πλαίσιο της οποίας οι χώρες κατατάσσονται από την πιο διεφθαρμένη μέχρι την πιο ενάρετη. Η δουλειά αυτή βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώνονται από 12 διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η Παγκοσμια Τράπεζα, η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης ή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Στον φετινό κατάλογο της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση συγκεντρώνοντας 46 βαθμούς. Φέτος η Βραζιλία "είναι η χώρα που κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στην κατάταξη: έπεσε κατά 5 βαθμούς και 7 θέσεις και καταλαμβάνει τώρα την 76η θέση", υπογραμμίζεται στην έκθεση. Συνολικά "τα δύο τρίτα των 168 χωρών που αξιολογήθηκαν το 2015 παίρνουν βαθμό κάτω του 50", υπογραμμίζεται στην έκθεση. Οι χειρότεροι μαθητές είναι εξίσου η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία (8 βαθμοί), στις οποίες η διαφθορά υπερβαίνει αυτή στο Σουδάν (165ο, 15 βαθμοί) και το Αφγανιστάν (166ο, 11 βαθμοί), ενώ το Ιράκ (161ο, 16) και η Συρία (154η, 18) δεν απέχουν πολύ. Αντιθέτως, η Σκανδιναβία μονοπωλεί τις πρώτες θέσεις του καταλόγου: η Δανία είναι επικεφαλής (91 μονάδες), μπροστά από τη Φιλανδία (90) και τη Σουηδία (89).
  • ΟΙ 50 ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΧΩΡΕΣ
Ανάμεσα στις πενήντα πιο καινοτόμους οικονομίες του κόσμου, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφαία θέση, η Γερμανία στη δεύτερη, οι Ηνωμένες Πολιτείες στην όγδοη, η Κίνα στην εικοστή πρώτη, η Ελλάδα στην τριακοστή τρίτη και στην τελευταία το Καζαχστάν, ενώ η Ινδία στην τεσσαρακοστή πέμπτη, αν και αποτελεί κόμβο υψηλής τεχνολογίας. Πάντως, τη μερίδα του λέοντος μεταξύ των 10 πρώτων κατέχει η Γηραιά Ηπειρος, με τις έξι στις δέκα οικονομίες να είναι ευρωπαϊκές. Τα σχετικά αποτυπώνονται στον δείκτη καινοτομίας του Bloomberg για το 2016, ο οποίος καταρτίζεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν επιμέρους μεταβλητές, όπως είναι οι δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη, η προστιθέμενη αξία στη μεταποίηση, η παραγωγικότητα, καθώς και η συγκέντρωση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
  • ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (delicatessen ) ΑΠΟ 70 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ www.agora.mfa.gr
Δεδομένης της άριστης και ανταγωνιστικής ποιότητας , σε παγκόσμιο επίπεδο, των ελληνικών τροφίμων και ποτών και της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για εισαγωγές τους από χώρες του εξωτερικού , καθώς και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδα, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.agora.mfa.gr του Υπουργείου Εξωτερικών (link : http://www. agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1384&cnode=115) κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 συνολικά χώρες. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από τις ελληνικές αρχές στο εξωτερικό (Γραφεία Οικονομιών και Εμπορικών Υποθέσεων, Πρεσβείες και Προξενεία) . Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενημέρωση των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών για σημεία πώλησης σε χώρες του εξωτερικού , στα οποία μπορούν να προτείνουν τα προϊόντα τους . Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Αρχές μας στις χώρες του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν (http://www.mfa.gr/appendix/dimereis-sheseis-tis-ellados/alpha.html).

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 (ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 1/2016)

Το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, προκηρύσσει Πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη προμηθευτή υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Κρατικού Προϋπολογισμού του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας για το έτος 2016 (πετρέλαιο κίνησης για τις ανάγκες του Jeep της Εξωτερικής Φρουράς και της παρασκευής του συσσιτίου και πετρελαίου θέρμανσης για τη θέρμανση των θαλάμων των κρατουμένων και των γραφείων του καταστήματος. Κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της εκατό (%) στη νομίμως διαμορφωμένη κάθε φορά τιμή λιανικής πώλησης του καυσίμου, η οποία προσδιορίζεται από τη Διεύθυνση Εμπορίου Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμού η 28/01/2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 πμ. (ΑΔΑ : 16PROC003620842 2016-01-12).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΔΑΥ) ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ «ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ» ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ Π.Α. (ΔΕ. 2/16)

Η Υπηρεσία Προμηθειών της Πολεμικής Αεροπορίας προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη μεταφορέα «Διακίνησης Υγρών Καυσίμων με Βυτιοφόρα Οχήματα» σε διάφορες Μονάδες της Π.Α. με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας – πλαίσιο, διάρκειας τεσσάρων (4) ετών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2286/95 και των ΠΔ 60/2007 και 118/2007 συμπληρωματικώς δε με τις διατάξεις του Ν. 4270/14 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη 440.000,00 € [ποσό επιβαρυνόμενο με ΦΠΑ 23%, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων κρατήσεων (110.000,00 € ετησίως)] και 541.200,00 € συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων κρατήσεων και του αναλογούντος ΦΠΑ, για μια τετραετία (135.300,00 € ετησίως) . Ενδεικτικές ποσότητες καυσίμων κυμαίνονται σε 313.610 λίτρα βενζίνης και σε 5.374.750 λίτρα πετρελαίου. Έναρξη προθεσμίας υποβολής προσφορών η 1η Μαρτίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 07.00 πμ, και καταληκτική ημερομηνία η 7η Μαρτίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00 μμ. Ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών η 15η Μαρτίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 πμ. Πληροφορίες Υπηρεσία Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας, Δημ. Σούτσου 40, ΤΚ 11521 Αμπελόκηποι, τηλ 210 8705015, 8705013, fax 210 6445633, e mail: yppa@haf.gr τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08.00 – 14.00.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΓΕΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΠΑΡΑΣΗΜΩΝ – ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ - ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΝ (ΔΕ. 3/16)


Το Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια Διασήμων Παρασήμων – Μεταλλίων – Διαμνημονεύσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις των ΠΔ 60/2007 και 118/2007 συμπληρωματικώς δε με τις διατάξεις του Ν. 4270/14 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Έναρξη προθεσμίας υποβολής προσφορών η 2η Μαρτίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 07.00 πμ, και καταληκτική ημερομηνία η 8η Μαρτίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00 μμ. Ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών η 16η Μαρτίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 πμ. Πληροφορίες Υπηρεσία Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας, Δημ. Σούτσου 40, ΤΚ 11521 Αμπελόκηποι, τηλ 210 8705015, 8705013, fax 210 6445633, e mail: yppa@haf.gr τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08.00 – 14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: