«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Φίλοι μoυ τις τελευταίες ώρες τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζουν μονόπλευρα τα γεγονότα των "Σκουριών", βομβαρδίζοντας τους τηλεθεατές με σχόλια των διαφόρων..."Μπάμπηδων" που μικρή σχέση  έχουν με την πραγματικότητα! Σπανίως δίνουν την δυνατότητα στο άλλο τμήμα των πολιτών της Χαλκιδικής, που αντιστέκεται στην...
καταστροφή του τόπου τους, να εκφράσουν την άλλη άποψη για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη τήρηση των όρων της σύμβασης από την ELDORADO GOLD!
Και μην ξεχνάτε ότι επί της ουσίας των απόψεων του υπουργού Τσιρώνη, που ακούτε στο video, έχουν προ πολλού τοποθετηθεί φορείς που είναι οι πλέον αρμόδιοι (ΑΠΘ,  ΤΕΕ/ΤΚΜ κ.ά.) για το ζήτημα των επιπτώσεων από την επέκταση των μεταλλείων  στο νερό, στη βλάστηση, σε άλλες εκτός της μεταλλουργίας οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής κ.λπ., αν δεν τηρηθούν οι θεμελιακοί όροι της σύμβασης που υπέγραψε η εταιρία με το ελληνικό δημόσιο. (σημ. Οι διάφορες αποφάσεις του ΣτΕ δεν έχουν σχέση με αυτούς).
Κι εδώ δεν πρόκειται, βεβαίως, για ένα ζήτημα κομματικών αντιπαραθέων όπως προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάσουν. Πρόκειται για την ύπαρξη μιας από τις πιό προικισμένες περιοχές της χώρας, πρόκειται για την Χαλκιδική μας! 
Θα πρέπει λοιπόν από όλους να κατανοηθεί ότι η εταιρία είναι υποχρεωμένει να τηρεί τους όρους της σύμβασης που υπέγραψε και να μην αντιμετωπίζει την χώρα μας ...όπως ίσως μια από τις τελευταίες του τρικοσμικού μπλοκ. Έχουμε ως γενιά υποχρέωση να παραδώσουμε τον τόπο μας στους επίγονους  όπως εμείς τον παραλάβαμε και όχι ως ένα ρημαγμένο τοπίο, αφιλόξενο για την ίδια τη ζωή!  Αν λοιπόν πραγματικά νοιάζονται    τα μεγάλα κανάλια για τιην αναζήτηση της αλήθειας, ας οργανώσουν επιτέλους  συζητήσεις, όπου θα ακούγονται ισομερώς οι απόψεις και των δύο πλευρών! Αυτό σημαίνει πραγματική ενημέρωση των πολιτών, αυτό σημαίνει Δημοκρατία! 

Πολύγυρος 13-1-2016

Γιάννης Αικατερινάρης
αρχιτέκτων, π. πρόεδρος του ΤΕΕ/τ. Κεντρικής Μακεδονίας


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι αν ακουγοταν τοσα χρονια η δικη σας πλευρα κυριε Αικατεριναρη...τωρα θα ακουστει και η αλλα πλευρα που ποναει πολυ και δεν μιλαω μονο για την πλευρα των εργαζομενων-σιγουρων κατοικων της χαλκιδικης....