«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές συζητήσεις σε σχέση με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για τις πολιτικές συζητήσεις που αναπτύσσονται αναφορικά με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Ελληνικός Χρυσός έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες έναν παραγωγικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων στη Χαλκιδική.
Για όλες τις παράλληλες δημόσιες τοποθετήσεις και...
συζητήσεις, η Διοίκηση της εταιρείας έχει υποστηρίξει στο παρελθόν πολλές φορές και θα το επαναλάβει όσες χρειαστεί, πως αυτό που αποτελεί το κυρίαρχο μέλημα της είναι η κοινή της πορεία με την πολιτική ηγεσία του τόπου και με την τοπική κοινωνία της περιοχής όπου δραστηριοποιείται μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης.
Η μεταλλευτική ανάπτυξη δεν θα πρέπει να αποτελεί ούτε προεκλογικό διακύβευμα ούτε και αντικείμενο συνεχών δικαστικών μαχών. Οι δικαστικές αποφάσεις αποτελούν σαφώς, τεκμήριο της νομιμότητας του συνόλου των εργασιών αλλά δεν μπορούν να αποτελούν συνεχώς εγγύηση για την ομαλή και απρόσκοπτη ανάπτυξη του έργου.
Ουσιαστικός στόχος είναι η συνεχής και γόνιμη συνεργασία με το Ελληνικό Κράτος, τους αρμόδιους φορείς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Επομένως, παρακαλούμε άπαντες τους ενδιαφερόμενους για τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής –από όποιον χώρο κι αν προέρχονται – να μην αντιμετωπίζουν το θέμα ως σημείο δημόσιας πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά ως συζήτηση τεχνικού και ουσιαστικού περιεχομένου, ώστε να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το έργο, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και τη χώρα μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός



Δεν υπάρχουν σχόλια: