«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Δύο ακίνητα στη Χαλκιδική προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ

Τα ακίνητα φιλέτα του δημοσίου στη Χαλκιδική βρίσκονται όπως φαίνεται πρώτα στη λίστα του νέου ΤΑΙΠΕΔ και όσα δεν πρόλαβε να βγάλει στο …σφυρί το παλιό ΤΑΙΠΕΔ, σπεύδει να τώρα να πουλήσει το νέο. 

Η αποκάλυψη έγινε χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Prodexpo από την...
ίδια την εντεταλμένη σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, η οποία ανέφερε ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες πώλησης νέων κρατικών ακινήτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πρόκειται για παραλιακές εκτάσεις σε Θεσσαλονίκη,  Χαλκιδική, Αργολίδα και Ηλεία.

Τα ακίνητα στη Χαλκιδική που βγαίνουν σε λίγο καιρό στο σφυρί αφορούν έκταση 120,044 τ.μ στην Κρυοπηγή  με πρόσοψη στην παραλία 750 μέτρων. Διαθέτει χώρους camping και ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση. Η δεύτερη έκταση είναι 230,779 τ.μ στην Ιερισσό, με πρόσοψη στην παραλία 1.700 μέτρων. Η ανάπτυξή της θα μπορούσε να περιλαμβάνει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, όπως και τουριστικές κατοικίες.

Αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν 985 ακίνητα, ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Το 34% εξ αυτών βρίσκονται στην Αττική, το 21% σε Μακεδονία και Θράκη, το 5% στην Πελοπόννησο, το 17% σε νησιά, το 22% στην υπόλοιπη Ελλάδα και 1% στο εξωτερικό. Επίσης, 37 tenders έχουν ολοκληρωθεί στο real estate, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.


Ση Σάνη άλλα 735 στρέμματα

Στο μεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την αξιοποίηση γηπεδικής έκτασης περίπου 735 στρμ. στην περιοχή Σάνη του δήμου Κασσάνδρας.

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ στη σελίδα του "το ακίνητο  είναι κατάλληλο για δημιουργία γηπέδου Golf 18 οπών διεθνών προδιαγραφών με συμπληρωματικούς χώρους προπόνησης και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας και εξοχικών κατοικιών. Η αξιοποίηση του ακινήτου θα πρέπει να εντάσσεται αρμονικά στο περιβάλλον και το υπάρχον οικοσύστημα της περιοχής, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του τοπίου".

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: