«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις καταστροφές, εξαιτίας δυνατής βροχόπτωσης, στον Δήμο Κασσάνδρας της Π.Ε. Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θέμα: Καταστροφές, εξαιτίας δυνατής βροχόπτωσης, στον Δήμο Κασσάνδρας της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Η δυνατή βροχόπτωση, που έπληξε την Τρίτη 22.09.2015 και τον Δήμο Κασσάνδρας, της Π.Ε. Χαλκιδικής, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν, γι’ ακόμη μια φορά, σοβαρά προβλήματα και...
μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
Συγκεκριμένα, η νότια χερσόνησος της Κασσάνδρας έμεινε αποκλεισμένη, με την κυκλοφορία των οχημάτων να είναι αδύνατη, καθώς τα δύο ρέματα που διασχίζουν τον επαρχιακό δρόμο Ν. Φώκαιας - Αθύτου και τον επαρχιακό δρόμο Κασσάνδρας – Σάνη, υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να είναι αδιαπέραστα εξαιτίας του όγκου του νερού.
Οι περιοχές της Κασσανδρείας, της Αθύτου και της Σίβηρης, δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού από τα ρέματα που εκβάλουν στη θαλάσσια περιοχή. Από τον τεράστιο όγκο νερού προξενήθηκαν καταστροφές και στο κοιμητήριο της περιοχής, ενώ δεκάδες σπίτια και επαγγελματικοί χώροι πλημμύρισαν. Επιπλέον προκλήθηκαν ζημιές σε ποιμνιοστάσια και καταστράφηκαν ζωοτροφές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κάτοικοι της Π.Ε. Χαλκιδικής έρχονται αντιμέτωποι με πλημμύρες εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, αφού όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν θέλησαν και δεν θέλουν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους ώστε να μελετηθούν, να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των δασών, του περιβάλλοντος.
Παρά τις υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών αυτών, ούτε και έχει χρηματοδοτηθεί ο καθαρισμός και η συντήρηση των ρεμάτων. Αντίθετα η εκάστοτε κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση αρκούνται σε κάποιες επιμέρους αποκαταστάσεις μέχρι να έρθει η επόμενη βροχόπτωση.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
  • Την καταγραφή των ζημιών και να δοθεί στο σύνολο τους αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες.
  • Να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών σε οδικό και αποχετευτικό δίκτυο και δίκτυο ύδρευσης.
  • Να κατασκευαστούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στην περιοχή της Π.Ε. Χαλκιδικής.


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής


Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: