«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η Χαλκιδική τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 -ΦΩΤΟ-

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε απ΄ άκρου εις άκρον της Χαλκιδικής η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στον Πολύγυρο το πρωί τελέσθηκε Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία...
χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα   Ανδρομάχη Τζιότζιου, εκπαιδευτικό   του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και μαθητική παρτέλαση.  Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης. Την Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς. Παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι επίσημοι και κόσμος.


ΑΡΝΑΙΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αρναία. Η ημέρα ξεκίνησε με το Εωθινό. Η φιλαρμονική παιάνισε το πρωί στους δρόμους της κωμόπολης πατριωτικά εμβατήρια. Στη συνέχεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Θεοκλήτου.

Μετά τον πανηγυρικό που φέτος εκφώνησε εκπαιδευτικός από το Γενικό Λύκειο Αρναίας και μετά το πέρας της δοξολογίας, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο μνημείο των ηρώων όπου εψάλη  επιμνημόσυνος δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των ένδοξων νεκρών μας.

Ακολούθησε παρέλαση από τους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων της Αρναίας. Το δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Αργύρης Τσακνής και Χαράλαμπος Λαζαρίδης. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Διαμαντούδης, η περιφερειακή σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.


N.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Επίκεντρο των εορτασμών της εθνικής επετείου στο δήμο Ν. Προποντίδας ήταν τα  Ν. Μουδανιά, όπου παρέστη ο δήμαρχος κ. Μανώλης Καρράς.

Τελέστηκε δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια στο μνημείο Ηρώων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε παρέλαση των μελών της ΕΟΔ Χαλκιδικής και των μαθητών όλων των βαθμίδων της πόλης.


ΝΙΚΗΤΗ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και στις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του δήμου Σιθωνίας, με επίκεντρο των εορτασμών τη Νικήτη.
Το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα παρουσία του δημάρχου Ιωάννη Τζίτζιου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων.
Στη συνέχεια, στο μνημείο Ηρώων τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση.

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ



ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ


 πηγή:halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: