«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

‘’ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τα πρόσωπα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΛΛΑΓΗ φυσιογνωμίας, ταυτότητας και πολιτικής’’

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΦΑ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

-Μετά την παρένθεση Σαμαρά, ο οποίος ήταν αναμενόμενο να φέρει τα χειρότερα αποτελέσματα για τη χώρα αλλά και για το κόμμα (ενδεικτικά 18% στις εκλογές του 2012, όπως επίσης για τη Χαλκιδική, στις ευρωεκλογές του 2014 αν και υπήρχε υποψήφιος ευρωβουλευτής, από τις 35000 ψήφους το 2009 φτάσαμε στους 17000 ψήφους το 2014), το πρόβλημα δεν είναι πλέον τόσο τα πρόσωπα. Εφόσον η διαδικασία εκλογής από τη...
βάση πραγματοποιηθεί σωστά (χωρίς να ‘’πέσει’’ το μηχανογραφικό σύστημα στις 10:30 το πρωί των εκλογών όπως έγινε το 2009, χωρίς να γυρνάνε λεωφορεία ανά την Ελλάδα και τη Χαλκιδική και να ψηφίζουν για αρχηγό από 10 φορές το κάθε άτομο, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν εγγεγραμμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων), τότε σίγουρα ο κόσμος και οι φίλοι της Ν.Δ. θα επιλέξουν τον καλύτερο και αξιότερο.
-Το πραγματικό πρόβλημα στη Ν.Δ. είναι υπαρκτό εδώ και πολύ καιρό, όταν η ίδια έχασε την ιδεολογικοπολιτική της ταυτότητα.
-Ξέφυγε πλήρως από τις αρχικές της θέσεις του Α’ Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποίησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Χαλκιδική.
-Ξέφυγε πλήρως από τη λογική της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης όπως την οριοθέτησαν ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
-Ξέφυγε πλήρως από τη λογική του μεσαίου χώρου, όπως την οριοθέτησε ο Κώστας Καραμανλής, όπου εκεί μπορούν να συναντηθούν υγιείς και μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις.
-Η Ν.Δ. με άλλα λόγια τα τελευταία χρόνια κατατάχθηκε στην πολιτική κονίστρα ως ένα συνονθύλευμα μιας αλλοπρόσαλλης και ακατανόητης ιδεολογίας, την οποία προσδιόρισαν και κατά κάποιο τρόπο επέβαλαν άνθρωποι, π.χ. του ΄΄Ρήγα Φεραίου’’, οι οποίοι δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με την Κεντροδεξιά Παράταξη. Δυστυχώς, την ταυτότητα αυτή υιοθέτησαν στελέχη και σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, με τα γνωστά πλέον ταπεινωτικά αποτελέσματα σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.
-Το πρόβλημα λοιπόν στη Ν.Δ. είναι φανερά πρόβλημα φυσιογνωμίας και ταυτότητας, τα οποία είναι υποχρεωμένη να βρει άμεσα.
-Πρέπει, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ, πρώτα απ’ όλα να ανοίξει τις θύρες της σε όλους, ανοίγοντας ταυτόχρονα και μια μεγάλη συζήτηση για θέματα ιδεολογίας και πολιτικής.
-Πρέπει άμεσα να ανανεώσει τις θέσεις της για τα θέματα που απασχολούν και ταλανίζουν καθημερινά την κοινωνία.
-Πρέπει να δώσει βήμα στη νεολαία την οποία έχασε κλείνοντας (όχι μόνο το μάτι) στον ΣΥΡΙΖΑ.
-Πρέπει άμεσα να χαράξει ΞΕΚΑΘΑΡΗ πολιτική χωρίς ΖΑΠΠΕΙΑ και τυμπανοκρουσίες.
-Πρέπει άμεσα να μιλήσει με όλα τα στρώματα της κοινωνίας και να εμπνεύσει ξανά.
-Πρέπει άμεσα να επανασυστήσει τις οργανώσεις της, όχι με την παλαιοκομματική μορφή τους, αλλά με όρους καθημερινότητας των πολιτών.
-Πρέπει να ακούσει τις απόψεις των πολιτών και όχι μόνο των κομματικών πίσω από κλειστές πόρτες.
-Πρέπει να αποτυπώσει με ακρίβεια τι έφταιξε και έχασε ψηφοφόρους απ’ όλα τα στρώματα της κοινωνίας (Συνταξιούχους-μισθωτούς-νεολαία-αγρότες-μικρομεσαίους επιχειρηματίες-κ.λπ.).
-Εάν δεν κάνει όλα τα παραπάνω και κρυφτεί για άλλη μια φορά πίσω από το δάχτυλό της, δεν θα έχει πλέον καμία τύχη και μάλλον θα κάνει παρέα στη Φώφη.
-Όλα αυτά φυσικά δεν γίνονται από τον καναπέ, το Facebook και το Twitter. Όλα αυτά γίνονται με πολύ κόπο και δουλειά. Αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν την Οργάνωση, πρέπει να είναι αποφασισμένοι ότι ενδεχομένως θα χάσουν πολλά (χρήματα-δουλειά-προσωπική ζωή). Υπήρχαν και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, αρκεί να δουν ότι θα γίνουν ριζικές αλλαγές στη Ν.Δ. Πέρα από προσωπικές η άλλες φιλοδοξίες, πέρα από παράκεντρα εξουσίας, πέρα από κάθε σκοπιμότητα μικροπολιτική ή μικροκομματική:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ωπα επεσε πακετο.......ιδεολογιας απο τον κυριακο