«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΥΣΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ(ΦΩΤΟ)

Μεγαλύτερη από κάθε προσδοκία ήταν η συμμετοχή του κοινού στην πρώτη συμμετοχική γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός», που διοργάνωσε το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 το Πολιτιστικό - Αθλητικό - Μορφωτικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου. Ο πεζόδρομος της πρωτεύουσας πλημύρισε από αυθεντικές τοπικές γεύσεις, προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, γαστρονομικές και ...
πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέπτες κάθε ηλικίας. Οι παραγωγοί, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους ήρθαν σε επαφή με το ευρύ καταναλωτικό κοινό ενώ οι σύλλογοι, που πήραν μέρος στην προσπάθεια έκαναν γνωστή τη δράση τους.
Μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα, που ετοίμασαν οι γυναίκες – μέλη των συλλόγων, αλλά και τα ιδιαίτερα πιάτα, που δημιούργησαν διακεκριμένοι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος με βάση τα προϊόντα, που παράγονται στην περιοχή μας. Το γλέντι κορυφώθηκε με το λαϊκό σχήμα «Βαβδινοί».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γιορτή μετείχαν 13 σύλλογοι και φορείς και 10 παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Ιωάννης Σιμώνης, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Πολυγύρου, Αναστάσιος Κανταράς, η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, Αγγελική Χριστιανού, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδοχείων, Γρηγόρης Τάσιος,  ο πρόεδρος Τ.Σ. Πολυγύρου, Νικήτας Κατσακιώρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Στ. Ζούνη, Μ. Σαράντη, Β. Λαφαζάνης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Γαλάτιστας, Εμ. Σειράς και η τοπική σύμβουλος, Α. Πανέλα, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Ορμύλιας, Αν. Σαραφίδης, η πρόεδρος του Τ.Σ. Ταξιάρχη, Φ. Μπόλματη, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου. Ε. Παπανικολάου κ.ά.
Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, σε δηλώσεις της ανέφερε τα εξής:
«Το Πολιτιστικό - Αθλητικό - Μορφωτικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» διοργάνωσε μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου τη γιορτή αυτή με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και παραγωγών και την προβολή του έργου των συλλόγων μας, τα μέλη των οποίων εργάζονται 365 ημέρες το χρόνο σε εθελοντική βάση για τη διατήρηση της πολιτιστική μας κληρονομιάς και την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό χαρακτήρα. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και τους παραγωγούς για τη συμμετοχή αλλά και τους επισκέπτες μας, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά, που οργανώνουμε κάτι τόσο μεγάλο και για αυτό το λόγο έχουμε σημειώσει ήδη τα λάθη και τις παραλείψεις, τα οποία θα εργαστούμε μεθοδικά για να αποφύγουμε την επόμενη χρονιά θέλοντας να κάνουμε τη γιορτή αυτή μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις στο χώρο των ποιοτικών γεύσεων και πολιτιστικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: