«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΕΛΥΦΩΤΟΥ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Επιμελητήριου της Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι αντιπροσωπεία της Ένωσης παραγωγών κελυφωτού φιστικιού του Ιράν (IPA) αποτελούμενη από δώδεκα επιχειρηματίες, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής την Πέμπτη 06 Αυγούστου 2015 και ώρα 11:00, προκειμένου να...
πραγματοποιηθούν επαφές με επιχειρήσεις του νομού μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της καλλιέργειας, της παραγωγής και της επεξεργασίας κελυφωτού φιστικιού. Όσοι ασχολούνται με την καλλιέργεια, την παραγωγή και την επεξεργασία κελυφωτού φιστικιού και επιθυμούν να λάβουν μέρος στη συνάντηση, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής την Πέμπτη 06/08/2015 και ώρα 11:00. Μετέπειτα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα αγροκτήματα και μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας φιστικιού στην περιοχή του Νομού μας. Στόχος του Επιμελητηρίου με την διοργάνωση της συνάντησης είναι η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών για συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα τηλέφωνα 2371024200 – 24300, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΥΠΟΙΚ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αναλυτικές οδηγίες στις ειδικές επιτροπές που λειτουργούν στις τράπεζες, σχετικά με το ποια αιτήματα επιχειρήσεων πρέπει να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Με υπουργική απόφαση ορίζεται η σύσταση Ειδικών Υποεπιτροπών, ανά πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για την έγκριση συναλλαγών. Οι αρμοδιότητες των ανωτέρω υποεπιτροπών συνίστανται στην εξέταση και αξιολόγηση αιτημάτων πελατών νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών, οι οποίοι αιτούνται  εκτέλεση πληρωμών έναντι παραστατικών (π.χ. τιμολόγια, προτιμολόγια, φορτωτικές, κ.λπ.), άνοιγμα νέων ενέγγυων πιστώσεων και πιστώσεων σε αναμονή και έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών, προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

  • "ΤΕΛΟΣ" ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Σ υναλλαγές μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών με το εξωτερικό για πληρωμές και αγορές προϊόντων από το Internet μπορούν πλέον να πραγματοποιούν οι Έλληνες. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το παραμικρό, αλλά η δυνατότητα φαίνεται πως παρέχεται μέσα από τις εγκυκλίους στις τράπεζες που βασίστηκαν στην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτή, πάντως, επισημαίνονταν πως σε κάθε περίπτωση διατηρείται η απαγόρευση ανάληψης μετρητών από κάρτες που έχουν εκδοθεί μέσω ελληνικών τραπεζών. Στο πλαίσιο της τελευταίας ΠΝΠ, μπορούν πλέον να γίνουν και συναλλαγές αγορών-πληρωμών στο εξωτερικό με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων τους. Για τις συναλλαγές αυτές καθορίστηκε ημερήσιο όριο από 300.000 ευρώ για κάθε μια από τις συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, και άλλες 90.000 ευρώ για την Τράπεζα Αττικής. Αθροιστικά το ημερήσιο όριο εκροών που μπορούν να γίνουν μέσω καρτών από τις τράπεζες για αγορές-συναλλαγές είναι 1,290 εκατ. ευρώ, μέγεθος που είναι εξαιρετικά μικρό για τα δεδομένα των ηλεκτρονικών πληρωμών με το εξωτερικό που γίνονταν προ της επιβολής capital controls. Δεν υπάρχει, πάντως, κάποια γνωστή ειδική διαδικασία που  να καθορίζει άλλες λεπτομέρειες, ούτε όριο ανά πελάτη τράπεζας, παρά μόνο το συνολικό ποσό. Στην πράξη δηλαδή η δυνατότητα παρέχεται για όσους προλάβουν να εκτελέσουν την παραγγελία και μέχρι να εξαντληθεί το πλαφόν των 300.000 ευρώ ανά τράπεζα.

  • ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ 420 ΕΥΡΩ
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα. Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ (420 ευρώ - 60 ευρώ - 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.Με τα ως άνω, δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο τέλος της εβδομάδας οι συνταξιούχοι και οι λοιποί καταθέτες για τη σωρευτική ανάληψη των καταθέσεων ή των συντάξεών τους.

  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
΄Εως και έξι διαφορετικούς φόρους καλούνται να καταβάλουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκατομμύρια φορολογούμενοι για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία τους. Φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων είναι τα έξι «χαράτσια» με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι έως το τέλος Δεκεμβρίου. Ο συνολικός «λογαριασμός» που υποχρεούνται να πληρώσουν ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 6,13 δισ. ευρώ! Θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο εάν το ποσό αυτό θα φτάσει στο σύνολό του στα κρατικά ταμεία, δεδομένου ότι τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τόσα πολλά υπέρογκα ποσά φόρων μαζεμένα, καθώς η φοροδοτική τους ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί από την αδιάκοπη επιβολή παράλογων, άδικων και υπέρογκων φόρων καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου εφαρμογής των μνημονίων.
  • ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΝΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ 7,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΟ ΦΠΑ
Σ τα 7,5 δισ. ευρώ τοποθετεί τις ετήσιες απώλειες του ελληνικού προϋπολογισμού από τον ΦΠΑ που δεν αποδίδεται ειδική μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Υπολογίζοντας το έλλειμμα του ΦΠΑ, δηλαδή τη διαφορά ανάμεσα στα πραγματικά έσοδα από τον ΦΠΑ και στα δυνητικά έσοδα από τον ΦΠΑ όπως υπολογίζονται με βάση τους Εθνικούς Λογαριασμούς, το ΚΕΠΕ υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι ουραγός μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Όπως σημειώνει, από το 2009 και μετά το έλλειμμα ΦΠΑ της Ελλάδας κυμαίνεται μεταξύ 29% και 38%, ενώ της Πορτογαλίας είναι σημαντικά χαμηλότερο και διαρκώς μειώνεται και της Ισπανίας, με εξαίρεση το 2009, τα τρία τελευταία διαθέσιμα έτη κυμαίνεται μεταξύ 13% και 19%. Κατά τους συντάκτες της έκθεσης η βασικότερη ίσως οδός προκειμένου να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών είναι να αποκτήσουν εμπιστοσύνη προς το κράτος που διαχειρίζεται τα χρήματα από τους φόρους που πληρώνουν.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΙΚΑ
Παρατείνονται μέχρι και την 31η Ιουλίου 2015 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών. Με σκοπό την αποφυγή πρόσθετων επιβαρύνσεων από τη μη έγκαιρη πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων λόγω της τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την ολιγοήμερη παράταση της καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών μέχρι και την 31η Ιουλίου 2015. Όπως διευκρινίσθηκε σχετικά, κατά το διάστημα μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση με τόκους, πρόστιμα, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των κάθε είδους φορολογικών οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες καταβολής έληξαν σε ημέρα τραπεζικής αργίας.

  • ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 3,6 εκατομμύρια δηλώσεις. Εξ αυτών το 1,38 εκατομμύριο είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε φόρο 1,38 δισ. ευρώ, ήτοι ο μέσος φόρος ανά χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.000 ευρώ. Σημειώνεται πως υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έως την προσεχή Παρασκευή 31 Ιουλίου έχουν μόνον όσοι υπέβαλαν δήλωση μέχρι τις 18 Ιουλίου, ήτοι περίπου 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Οι υπόλοιποι 2,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος έως τις 30 Αυγούστου. Έως τις 20 Αυγούστου αναμένεται να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και 100.000 επιχειρήσεις (ήδη το έχουν πράξει 150.000 επιχειρήσεις).

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε.

Ο Ο.ΑΕ.Ε. εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 14/21.7.2015 εγκύκλιο, με την οποία γνωστοποιεί τις διαδικασίες και ενέργειες, που πρέπει να γίνουν από τον Οργανισμό και τις κατά τόπο Εισαγγελίες, σχετικά με τις υποθέσεις που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, εις βάρος ασφαλισμένων του για τις ασφαλιστικές οφειλές τους. Συγκεκριμένα παύει να ισχύει εφεξής η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/1967 και, παράλληλα, υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αντίστοιχα, αρχειοθετούνται ή δεν εκτελούνται.

  • ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Μ ε έκδοση νομοθετικής διάταξης που προωθείτε άμεσα , ύστερα από πρόταση της πρόεδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δεν θα μπαίνουν στον Τειρεσία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2015 οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών που δεν πληρώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 20 Ιουλίου – 31 Αυγούστου.

  • 7,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών υποχώρησαν στα 122,2 δισ. ευρώ από 129,918 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου. Η εξέλιξη αυτή εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη επιβολής της τραπεζικής αργίας και των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών μετά το πάγωμα του ELA από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συνολικά οι καταθέσεις από τον Ιούνιο του 2009, οπότε είχαν φθάσει τα 237,5 δισ. ευρώ, έχουν μειωθεί κατά περίπου 115 δισ. ευρώ.
  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΑΝΕΙΑ
Το μισό δανειακό χαρτοφυλάκιο βρίσκεται και επίσημα πλέον σε καθυστέρηση καθώς εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανέστειλαν τον τελευταίο μήνα τις πληρωμές δανείων είτε λόγω πραγματικής αδυναμίας είτε λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας στην οικονομία, που παρέλυσε τις συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τράπεζες, οι αποπληρωμές περιορίστηκαν στο 20% έως 50% των ενήμερων στεγαστικών δανείων, δημιουργώντας συνθήκες νέας δραματικής εκτίναξης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η τάση αυτή επαληθεύει τις προβλέψεις για εκτίναξη των «κόκκινων» δανείων στο 45% του χαρτοφυλακίου των χορηγήσεων. Πρόκειται για δάνεια που είτε εμφανίζουν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών είτε εξυπηρετούνται αλλά έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε καθεστώς καθυστέρησης (ένα δάνειο μπαίνει σε οριστική καθυστέρηση όταν πάψει να εξυπηρετείται για χρονικό διάστημα άνω των 3 μηνών). Τα «κόκκινα» δάνεια έχουν φτάσει τα 100 δισ. ευρώ, καθώς το 70% των δανείων που έχουν ήδη ρυθμιστεί, παραμένει μη εξυπηρετούμενο. Με βάση τους υπολογισμούς από διεθνείς οίκους η αύξηση κατά 20% των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα επιβαρύνει κατά 26 δισ. ευρώ τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που θα υποχωρήσει σε αρνητικό έδαφος. Από τις 700 χιλιάδες στεγαστικά δάνεια, που θεωρούνται ενήμερα, σε σύνολο 1,1 εκατομμυρίου, ένας σημαντικός αριθμός άρχισε να εμφανίζει ενδείξεις μερικής καθυστέρησης, ενώ η κατάσταση δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα.
  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ 2,2, ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ Α΄ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015
Σε πολύ καλούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός το διάστημα  Ιανουαρίου - Μαΐου 2015 όσον αφορά την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΤτΕ. Είναι αξιοσημείωτο ότι τον Μάιο η αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν μεγαλύτερη από αυτή στις αφίξεις, κάτι που αποτελεί και έναν βασικό στόχο για τον κλάδο. Σε ότι αφορά στα έσοδα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 15,0%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, και διαμορφώθηκαν στα 2,208 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 24,3% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28. Όσον αφορά στις αφίξεις, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015 αυξήθηκε κατά 27,1% και διαμορφώθηκε στους 4,533 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 3,567 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2014. 

  • Υ ΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr

  • ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Voucher ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 30/7/2015 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 8.000 ΘΕΣΕΙΣ

8.000 άνεργοι ηλικίας 18 εως 29 θα επωφεληθούν απο το νέο πρόγραμμα voucher στον τουρισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις έως 30 Ιουλίου. Πρόκειται για την επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης (voucher) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίησης προσόντων, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Από τους συνολικά 8.000 ωφελούμενους, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr έως και τις 30 Ιουλίου.
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 - 2013

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 (ΕΠΑΛ), η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, ως Ενδιάμεσος Φορέας Υλοποίησης του Άξονα 4 του ΕΠΑΛ, καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους (Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, οι οποίοι είναι κατά προτεραιότητα κάτοικοι των περιοχών παρέμβασης του Άξονα Προτεραιότητας 4, που δύναται να υλοποιήσουν επενδύσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ.) για την υποβολή πράξεων (ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ή ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2003/361/ΕΚ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΑΛΙΕΙΣ), οι οποίες θα ενταχθούν στο Τοπικό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» της Αναπτυξιακής Νομού Χαλκιδικής Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας. Περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος είναι: Ο Δήμος Αριστοτέλη (Τ.Κ Πυργαδικίων, Δ.Κ.Ιερισσού, Τ.Κ Αμμουλιανής, Τ.Κ Νέων Ρόδων, Τ.Κ Ολυμπιάδος, Τ.Κ.Ουρανοπόλεως) και ο Δήμος Σιθωνίας (Τ.Κ Αγίου Νικολάου, Τ.Κ Συκέας, Τ.Κ Σάρτης ) . Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 13η Αυγούστου 2015. Αναλυτικά στοιχεία της παρούσας πρόσκλησης με τα αναπόσπαστα τμήματα αυτής, καθώς και όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και υποβολής προτάσεων, είναι διαθέσιμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, από την 1η ημέρα δημοσίευσης της παρούσας στα γραφεία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, στη Δ/νση:22ας Απριλίου & Μακεδονίας γωνία, Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος Χαλκιδικής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.anetxa.gr.
Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου δεν υπερβαίνει το όριο που καθορίζεται στην προκήρυξη για την πράξη στην οποία εντάσσεται:(α) 500.000€ για περιπτώσεις ίδρυσης, (β) 300.000€ σε περιπτώσεις εκσυγχρονισμού.
Η ενίσχυση χορηγείται στον δικαιούχο φορέα της επένδυσης με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου. Τα όρια της χορηγούμενης δημόσιας δαπάνης καθορίζονται ως εξής για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας (Περιφέρεια που καλύπτεται από το στόχο σύγκλισης): μέχρι 60% των επιλέξιμων δαπανών της πράξης για επενδύσεις που υλοποιούνται από μη αλιείς (Κατηγορία Πράξης 4.1.1.2). Βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος, μεταξύ άλλων είναι : (α) Όλες οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε.(β) Τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (φυσικό και οικονομικό αντικείμενο) μέχρι τις 30.11.2015.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .
  • BUSINESS BREAKFAST EVENT FOR HOST ENTERPRENEURS ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ/ΔΡΑΣΗ Ε4ΙC


Την Πέμπτη 30/07/2015 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στη διεύθυνση Πανεπιστημίου 44 στην αίθουσα Συνεδριάσεων στις 11:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί Business Breakfast For Host Entrepreneurs στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρήσεων υποδοχής για το πρόγραμμα Erasmus For Young Entrepreneurs. Στα πλαίσια του Breakfast For Host Entrepreneurs που διοργανώνει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών η Πρόεδρος κ. Σοφία Οικονομάκου και η Σύμβουλος του έργου κ. Τσαλταμπάση Αποστολίνα θα παρουσιάσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μίας επιχείρησης ως Επιχείρηση Υποδοχής. Στην συνέχεια θα παρουσιαστούν τα βήματα συμπλήρωσης της αίτησης συμμετοχής για μία επιχείρηση υποδοχής καθώς επίσης θα αναπτυχθούν τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν έπειτα από την συμμετοχής της επιχείρησης στο πρόγραμμα. Μερικά μόνο από τα οφέλη που θα προκύψουν και θα αναλυθούν στο Business Breakfast για τις επιχειρήσεις που θα φιλοξενήσουν νέους επιχειρηματίες είναι τα εξής: Οι νέοι θα φέρουν μαζί τους τη δυναμική τους, τον ενθουσιασμό τους, τις γνώσεις τους, την επιστημονική τους κατάρτιση και θα προσφέρουν δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίας με επιχειρηματίες της χώρας τους. Οι Επιχειρήσεις υποδοχής δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση καθ’ όλη τη διαδικασία του προγράμματος. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μας τιμήσουν ιδιαίτερος με την παρουσία του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs και την δράση Ε4ΙC, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κυρίες: Κοπανάροβα Έλενα, Καρπενήση Βαϊα // e-mail: elena@oecon.gr, secretary@oecon.gr; Τηλ: +30 2310256360.

  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΕΤΕ
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ (Farmers Union) σας προσκαλεί στην ανοιχτή συζήτηση για όλα τα ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ που πρόκειται να εφαρμοσθούν , την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 στην αίθουσα «Εκάβη» του Δημοτικού Πάρκου στην Κατερίνη . Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6958466772 / 6948751400 . Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα και την υποστήριξη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ - ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΕΛΙΩΝ (ΠΕΜΕΤΕ).



  • ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μετά την υπ’ αριθμ 308433/2936/07-07-2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίζει τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του υπ’ αριθμ 287396/2597/23-06-2015 επαναληπτικού ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού προμήθειας υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών της Π.Ε. Χαλκιδικής , έτους 2015, για τις 27-07-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23.00, και τη μετάθεση της ημερομηνίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης και ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής και των τεχνικών προδιαγραφών των υποψηφίων για τις 31-07-2015 και ώρα 09.00.
  • ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 - 2016

Ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθμ 308425/2935/07-07-2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του ηλεκτρονικού ανοιχτού δημόσιου διεθνή μειοδοτικού διαγωνισμού υπ’ αριθμ 231455/1784/23-05-2015 (αρ. διακήρυξης 2/2015) για τη μεταφορά μαθητών σχολικού έτους 2015-2016 για τις 27-07-2015 και ώρα 23.00 και τη μετάθεση της ημερομηνίας ανοίγματος δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προδιαγραφών των υποψηφίων για τις 31-07-2015 και ώρα 10.00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: