"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 ψηφίζουν η αυτοδιοίκηση και οι παραγωγικοί φορείς της Χαλκιδικής. Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο Πολυγύρου, τάχθηκαν...
υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας εξηγώντας ταυτόχρονα τις τραγικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία, την πατρίδα ενός «όχι».
Υπερασπίστηκαν την άποψη ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι στο ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και καταστροφή της χώρας.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, μίλησε για εικόνες ντροπής στις τράπεζες και τα ΑΤΜ και τόνισε: «Σίγουρα έγιναν λάθη από κάθε πλευρά. Όμως το ΝΑΙ μας δίνει την ελπίδα και το φως ότι μετά το δημοψήφισμα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στις διαπραγματεύσεις και να διεκδικήσουμε περισσότερα». Την ίδια στιγμή έκανε λόγο για ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα, που θα οδηγήσει τη χώρα σε διχασμό ενώ ανέφερε ότι έξω από την Ευρώπη η αυτοδιοίκηση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ούτε στις ανάγκες τις καθημερινότητας ενώ θα χαθούν οι πόροι για την εκτέλεση έργων μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ε.Ε. και κατέληξε: «Με το ΝΑΙ θα πάμε στην Ευρώπη, με το ΟΧΙ σε αχαρτογράφητα νερά».
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Ιωάννης Τζίτζιος, παρουσίασε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, στο οποίο περιγράφονται οι ολέθριες επιπτώσεις ενός «όχι» και τους λόγους, που πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, που αποτελεί την ασφαλή επιλογή για τη χώρα.
Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις κλειστές τράπεζες στους δήμους τονίζοντας ότι ζούμε τις χειρότερες στιγμές σαν έθνος.
Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλειος Κυρίτσης σημείωσε ότι ο ποιοτικός τουρίστας δεν ενδιαφέρεται για τις χαμηλές τιμές, που θα προκύψουν από μια επιστροφή στη δραχμή αλλά για την ασφάλεια και τις υποδομές σε κάθε επίπεδο στον τόπο που θα επιλέξει για τις διακοπές του.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γεώργιος Γκιλής, είπε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος συνθλίβεται από το κλείσιμο των τραπεζών και ενημέρωσε ότι το Δ.Σ. του επιμελητηρίου Χαλκιδικής με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει ανεπιφύλακτα το «ΝΑΙ».
Στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού μίλησαν για μεγάλη ζημιά στο τουρισμό της Χαλκιδικής:
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων, Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι υπάρχει σωρεία ακυρώσεων μεμονωμένων επισκεπτών και ότι η τροφοδοσία των τουριστικών μονάδων επαρκεί έως την ερχόμενη Τρίτη – Τετάρτη, για να καταλήξει ότι τουρισμός χωρίς Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει.
Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Δημήτριου Χαδαλή.
Το λόγο ακόμη πήραν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Χρήστος Εφραιμίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση της ΓΣΣΕ να στηρίξει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου, Ευάγγελος Ευαγγελινός, ο οποίος μιλώντας για το ΝΑΙ και το ΟΧΙ τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε να επιλέξουμε το ΝΑΙ, που είναι η φτώχεια και το ΟΧΙ, που είναι η πείνα. Ουαί κι αλίμονο στην πείνα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: