"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες:


 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shopπου ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.htmlΓια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mailinfo@epichal.gr .
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 - 2013

Σ το πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 (ΕΠΑΛ), η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, ως Ενδιάμεσος Φορέας Υλοποίησης του Άξονα 4 του ΕΠΑΛ, καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους (Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, οι οποίοι είναι κατά προτεραιότητα κάτοικοι των περιοχών παρέμβασης του Άξονα Προτεραιότητας 4, που δύναται να υλοποιήσουν επενδύσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ.) για την υποβολή πράξεων (ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ή ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2003/361/ΕΚ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΑΛΙΕΙΣ), οι οποίες θα ενταχθούν στο Τοπικό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» της Αναπτυξιακής Νομού Χαλκιδικής Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας. Περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος είναι: Ο Δήμος Αριστοτέλη (Τ.Κ Πυργαδικίων, Δ.Κ.Ιερισσού, Τ.Κ Αμμουλιανής, Τ.Κ Νέων Ρόδων, Τ.Κ Ολυμπιάδος, Τ.Κ.Ουρανοπόλεως) και ο Δήμος Σιθωνίας (Τ.Κ Αγίου Νικολάου, Τ.Κ Συκέας, Τ.Κ Σάρτης ) . Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 13η Αυγούστου 2015. Αναλυτικά στοιχεία της παρούσας πρόσκλησης με τα αναπόσπαστα τμήματα αυτής, καθώς και όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και υποβολής προτάσεων, είναι διαθέσιμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, από την 1η ημέρα δημοσίευσης της παρούσας στα γραφεία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, στη Δ/νση:22ας Απριλίου & Μακεδονίας γωνία, Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος Χαλκιδικής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.anetxa.gr.
Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου δεν υπερβαίνει το όριο που καθορίζεται στην προκήρυξη για την πράξη στην οποία εντάσσεται:(α) 500.000€ για περιπτώσεις ίδρυσης, (β) 300.000€ σε περιπτώσεις εκσυγχρονισμού.
Η ενίσχυση χορηγείται στον δικαιούχο φορέα της επένδυσης με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου. Τα όρια της χορηγούμενης δημόσιας δαπάνης καθορίζονται ως εξής για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας (Περιφέρεια που καλύπτεται από το στόχο σύγκλισης): μέχρι 60% των επιλέξιμων δαπανών της πράξης για επενδύσεις που υλοποιούνται από μη αλιείς (Κατηγορία Πράξης 4.1.1.2). Βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος, μεταξύ άλλων είναι : (α) Όλες οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε.(β) Τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (φυσικό και οικονομικό αντικείμενο) μέχρι τις 30.11.2015.


  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ EXPO MILANO 2015

Τ ο Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας έκθεσης EXPO 2015 που διεξάγετε στο Μιλάνο (1.05-31.10), διοργανώνει μία θεσμική/επιχειρηματική αποστολή στην Ιταλία στις 13-16 Ιουλίου 2015.Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ως μέλος του Ελληνικο-Ιταλικού Επιμελητηρίου, προτίθεται να συμμετέχει και θέλει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των επιχειρηματιών της Χαλκιδικής του αγροτοδιατροφικού κλάδου να συμμετέχουν στην αποστολή.Θεωρούμε πως είναι ευκαιρία οι επιχειρηματίες -μέσα από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν- να συνομιλήσουν με τις αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού να δουν από κοντά καλές πρακτικές και εξερευνήσουν τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των € 480,00+ΦΠΑ 23% και ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ το αεροπορικό εισιτήριο. Όσες από τις επιχειρήσεις του νομού ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου – κος Marco Della Puppa (τηλ. 2310.947744, κιν. 6977.550667, email : marco@italchamber.gr) για να επιβεβαιώσει την συμμετοχή του στην αποστολή. Δηλώσεις συμμετοχής έως 22 Ιουνίου 2015.

Η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση των 1,5 δισ. ευρώ, η οποία έληγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 30/06/2015, προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ωστόσο, ζήτησε την παράταση της πληρωμής της – κάτι που προτίθεται να εξετάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου που αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για το θέμα της Ελλάδας. Η μη πληρωμή των δόσεων του Ιουνίου, αποτελεί τη μεγαλύτερη αθέτηση πληρωμής ανεπτυγμένης χώρας, αλλά και στην ιστορία του Ταμείου. Η χώρα από τη στιγμή που βρίσκεται σε καθυστέρηση πληρωμών των υποχρεώσεών της έναντι του Ταμείου, έχει ως αποτέλεσμα αυτομάτως να μην μπορεί να αντλήσει κεφάλαια από το πρόγραμμα μέχρι να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της.

  • ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EFSF, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ 12,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε τη λήξη του προγράμματος της Ελλάδας τα μεσάνυχτα ώρα κεντρικής Ευρώπης (1:00 ώρα Ελλάδας), ανάρτησε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) EFSF στον διαδικτυακό τόπο του. Όπως σημειώνει «ως αποτέλεσμα, η τελευταία δόση των 1,9 δισεκ. ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την Ελλάδα και θα ακυρωθούν τα 10,9 δισεκ. ευρώ που προβλέπονταν δυνητικά για την ανακεφαλαιοποίηση ή την εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών».

  • ΙΚΑ : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ 30/6/2015
Λόγω της ειδικής τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε για τη χρονική περίοδο από 28/6/2015 έως 6/7/2015, σύμφωνα με την από 28/6/2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 65/τ.Α΄/28-6-2015) η προθεσμία καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων που λήγει την 30/6/2015 (τελευταία εργάσιμη) για τους εργοδότες των Υποκ/των και Παρ/των του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων), παρατείνεται μέχρι την 10/7/2015. (Ι.Κ.Α. αριθμ. πρωτ.: Ε10/3/30.6.2015) .
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Μ ε Δελτίο τύπου, η Γ.Γ.Δ.Ε. διευκρινίζει: Με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και την αποφυγή πρόσθετων επιβαρύνσεων από τη μη έγκαιρη πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων λόγω της από 28.06.2015 τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών παρατείνονται μέχρι και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της εν λόγω τραπεζικής αργίας. Κατά το διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση με τόκους, πρόστιμα, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των κάθε είδους φορολογικών οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες καταβολής λήγουν σε ημέρα τραπεζικής αργίας. Η ρύθμιση καταλαμβάνει και τις προθεσμίες καταβολής των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση.  

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Σύμφωνα με την την ΠΟΛ.1130/2015 (ΦΕΚ Β΄1257/25-6-2015) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων των άρθρων 3 και 45 του Ν. 4172/2013. Συγκεκριμένα: (1). Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του Ν. 4172/2013 παρατείνεται μέχρι την 27η Ιουλίου 2015. (2). Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του Ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας παρατείνεται μέχρι την 20η Ιουλίου 2015.
  • ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Διαθέσιμη είναι η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) φορολογικού έτους 2014, με την ενσωμάτωση στην εκκαθάριση αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων των αλλαγών που επέφεραν στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος οι διατάξεις του ν.4330/2015. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όσοι από τους φορολογούμενους εμπίπτουν στις διατάξεις του ν.4330/2015 και έχουν ήδη υποβάλει οριστικά τη δήλωσή τους, μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Φ.Ε.Φ.Π.
  • ΚΩΔΙΚΟΣ 049 ΕΝΤΥΠΟΥ Ε1 – ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΑΡΧΙΚΕΣ ‘Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ)

Σχετικά με τις δαπάνες αγοράς αγαθών και υπηρεσιών,-κωδικού 049 του εντύπου Ε1- στην περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται εκπρόθεσμα, η Γ.Γ.Δ.Ε. με την απόφαση ΠΟΛ.1132/25.6.2015, τροποποίησε την απόφαση ΠΟΛ.1088/17.4.2015 και εκτός των άλλων αλλαγών έγιναν δεκτά και τα ακόλουθα: "25. ΔΑΠΑΝΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (κωδ.049 Πίνακα 7) Το ποσό των αποδείξεων του κωδ.049 που προσκομίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 24 του άρθρου 72 του ν.4172/2013, γίνεται αποδεκτό εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση και λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους, επιμερίζεται δε μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα".Συνεπώς, μετά τα ανωτέρω, ο κωδικός 049 γίνεται δεκτός τόσο στην εμπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση, όσο και στην εκπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση.

  • Π ΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Παρατείνεται μέχρι 31 Ιουλίου 2015 η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Tαμεία, μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη. Η παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Tαμεία για ακόμη έναν μήνα, λήφθηκε αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί αίτημα χιλιάδων οφειλετών, που δεν έχουν καταφέρει να υπαχθούν ακόμη στη ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν ρυθμίσει οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ύψους πάνω 5 δισ. ευρώ περισσότεροι από 250.000 πολίτες και επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν εισπράξει ως πρώτη δόση περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ
Κατατέθηκε και η τροπολογία για την παράταση στην ρύθμιση φορολογικών ληξιπρόθεσμων οφειλών στο νομοσχέδιο "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.". Σύμφωνα με αυτήν «Η προθεσμία των άρθρων 1 και 15 του ν.4321/2015, όπως ισχύουν, για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 15.7.2015.»

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ – ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Στο νομοσχέδιο "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα", κατατέθηκε η πολυπόθητη τροπολογία για την παράταση υποβολής καταστάσεων στο ΓΕΜΗ. Πιο συγκεκριμένα παρατείνεται η προθεσμία σύγκλησης της ετήσιας Τακτικής Γενικής συνέλευσης, και κατά συνέπεια και η προθεσμία υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στο ΓΕΜΗ. Η προτεινόμενη διάταξη αναφέρει «Ειδικά για τη χρήση η οποία έληξε στις 31-12-2014, ο χρόνος που προβλέπεται στο άρθρο 25 του κ.ν. 2190/1920, στο άρθρο 10 παρ. 3 του ν. 3190/1955 και στο άρθρο 69 παρ. 2 του ν. 4072/2012, μέσα στον οποίο συνέρχεται ή συγκαλείται άπαξ του έτους η ετήσια Γενική Συνέλευση για τις Ανώνυμες Εταιρείες, τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες αντίστοιχα, λήγει εντός μηνός από την ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των ανωτέρω εταιρειών.Προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή και τη δημοσιότητα στο ΓΕΜΗ, στην ιστοσελίδα ή σε οικονομική εφημερίδα των προσκλήσεων, των ετησίων οικονομικών καταστάσεων και λοιπών πράξεων των ανωτέρω εταιρειών που υπόκεινται σε δημοσιότητα από λοιπές διατάξεις των προαναφερθέντων νόμων ισχύουν ανάλογα.»
  • Ο ΟΑΕΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Ο πως έγινε γνωστό από τον ΟΑΕΕ, στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθεί μόνο το μισό ποσό κάθε σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί την επόμενη εβδομάδα. Λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί το κονδύλι των 272 εκατ. ευρώ που απαιτείται μηνιαίως, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους δεν κατέβαλαν εισφορές. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη δυσκολία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να αντεπεξέλθει στην υποχρέωση του για καταβολή της μηνιαίας επιχορήγησης, οδήγησαν τη διοίκηση του ΟΑΕΕ να λάβει αυτή την απόφαση σε συνεννόηση με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
  • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 30/06/2015 σχετικά με την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων από τις τράπεζες, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης από τα ΑΤΜ, ανακοίνωσε κατάσταση με τα 1000 υποκαταστήματα τραπεζών που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και να εισπράξουν μέρος της σύνταξής τους (έως 120,00 € μέσα σε αυτήν την εβδομάδα) από την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα για το Νομό Χαλκιδικής τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα είναι ανοιχτά είναι : 1) Εθνική Τράπεζα (αλφαβητική σειρά εξυπηρέτησης με βάσει το επώνυμο, από Α έως Ι στις 01/07, Κ έως Μ στις 02/07, Ν έως Ω στις 03/07/2015 (Ν.Μουδανιά _Δ.Τζαβούρα 9, Πολύγυρος_Πολυτεχνείου 7, (2) Eurobank _ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (Νέα Μουδανιά_ Ζαφειρίου 3 & Κύπρου, Πολύγυρος_ Μουσείου 1 & Ηρώων Πολυτεχνείου) , (3) ALPHA BANK (Αλφαβητική σειρά εξυπηρέτησης για Ν. Μουδανιά__Εθνικής Αντίστασης 1), (4) Τράπεζα Πειραιώς (Ν. Μουδανιών_Αγίου Γεωργίου & Λαζάρου Φωτιάδη (Εμπορικό Κέντρο), ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (Δημάρχου Καραγκάνη 1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: