«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με το Επιμελητήριο του Κιλκίς το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαΐου στο Συνεδριακό του Κέντρο στον πεζόδρομο του Πολυγύρου.
Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής να ενημερώσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των αγροδιατροφικών προϊόντων για το...
Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο e-Auction Market.
Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κύριος Γκιλής Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κος Τονικίδης Παύλος.
Οι Πρόεδροι και των δύο Επιμελητηρίων, έκαναν πράξη το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει». Η οικονομική συγκυρία που επιτάσσει συνέργειες, ενεργοποίησε τα δύο επιμελητήρια προκειμένου να γίνει γνωστό ένα μοναδικό, καινοτόμο εργαλείο, που δημιούργησε και διαθέτει εντελώς δωρεάν το Επιμελητήριο του Κιλκίς προς όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.
Το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των μελών τους και των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, για τη διεξαγωγή εμπορικών αγοραπωλησιών. Μέσα από το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο, όπως επισήμαναν και οι δύο πρόεδροι, παραγωγοί και επιχειρήσεις που είναι μέλη επιμελητηρίων, μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του και να επωφεληθούν για να:
  • Προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ευρύτερο δίκτυο αγοραστών
  • Επιτύχουν καλύτερες τιμές μέσα από απ’ ευθείας διαπραγμάτευση
  • Αναπτύξουν τις εξαγωγές των προϊόντων τους
  • Αξιοποιήσουν σύγχρονες καινοτομίες και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες
Η καθιέρωση του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου e-Auction Market ως μέσω διεξαγωγής αγοραπωλησιών, εντός και εκτός συνόρων, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού τομέα, ισχυροποιώντας το ρόλο των επιμελητηρίων στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρηματικών και εμπορικών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη του τόπου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κος Παζαϊτης Αλέξανδρος, Σύμβουλος Έργων Περιφερειακής Ανάπτυξης από την εταιρία συμβούλων Noisis, που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του έργου Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο e-Auction Market, ο οποίος παρουσίασε με λεπτομέρειες τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του έργου ως μέσω διεξαγωγής αγοροπωλησιών των αγροδιατροφικών προϊόντων τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, καθώς και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι τοπικοί παραγωγοί και οι επιχειρήσεις από την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Κατά την παρουσίασή του ο κος Παζαϊτης, αναφέρθηκε καταρχήν ότι το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο e-Auction Market, βρίσκεται σε λειτουργία στο: www.e-auctionmarket.eu.
Μέσα από την πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν δημοπρασίες για δικά τους προϊόντα ή να συμμετέχουν με προσφορές σε προϊόντα που τους ενδιαφέρουν μέσα από 2 διαφορετικούς τύπους δημοπρασιών, την τυπική δημοπρασία και την δημοπρασία πολλών ταχυτήτων. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται μέσω των 2 διαφορετικών τύπων δημοπρασιών, δημοπρασίες σε πάνω από 100 προϊόντα, σε πρωτογενή και μεταποιημένη μορφή, από 5 βασικές κατηγορίες που είναι, τα Δημητριακά, τα Αρωματικά φυτά και βότανα, τα Οπωρολαχανικά, τα Γαλακτοκομικά προϊόντα και τα Αμπελοοινικά προϊόντα.
Συνεχίζοντας την εισήγησή του ο κος Παζαϊτης, τόνισε ότι μπορούν να συμμετέχουν στο Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο e-Auction Market, επιχειρήσεις και παραγωγοί του αγροδιατροφικού τομέα που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε κράτος της ΕΕ και ΕΟΧ και είναι εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητηρίου, αρκεί να δημιουργήσουν το λογαριασμό τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη δικτυακή πύλη του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου, και κατόπιν να ενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους.
Το παρόν τους στην ημερίδα έδωσαν επίσης μέλη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, εκπρόσωποι διοικήσεων αγροτικών ενώσεων και συλλόγων του νομού μας καθώς και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών του κλάδου των αγροδιατροφικών προϊόντων, όπου με τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν προς τον ομιλητή, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για πληροφόρηση και συνεχή ενημέρωση στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα δραστηριότητάς τους.

Οι πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Διοικήσεις και των δύο Επιμελητηρίων, ακολουθούν μία δυναμική εκθεσιακή πολιτική τα τελευταία χρόνια, την οποία μάλιστα εντείνουν συνεχώς ελέω της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να ανοίξουν νέους δρόμους- αγορές στα μέλη τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: